Ειδήσεις

17 Sep, 2019 Ώρα 11:28

Δικό της Supercar με 800+ ίππους θα κατασκευάσει η Gemballa

Thumbnail

Η Gemballa έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό της φανατικό κοινό με τις μετατροπές που κάνει κυρίως στα αυτοκίνητα της Porsche, όπως το Mirage GT που βλέπετε στην πανω φωτογραφία. Οι μετατροπές είναι μάλιστα τόσο εκτενείς που οι Γερμανοί έχουν λάβει πιστοποίηση από την αρμόδια γερμανική αρχή ως κατασκευαστής εδώ και πάνω από 30 χρόνια.

Close

“Σχεδιάζουμε ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο με ένα μοναδικό επιθετικό στιλ και ισχύ από τον κινητήρα του που θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τους 800 ίππους”. δήλωσε ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της Gemballa Steffen Korbach, ο οποίος πρόσθεσε ότι το κοινό μπορεί να περιμένει ένα υπεραυτοκίνητο που θα έχει δημιουργηθεί “χωρίς συμβιβασμούς, ριζοσπαστικό, αγνό και πολυτελές.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας, η οποία ήδη ψάχνει νέους επενδυτές για να καταφέρει να βρει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να σχεδίαση και κατασκευή του δικού της υπεραυτοκινήτου, τα πρώτα σχέδια θα παρουσιαστούν σε επιλεγμένους πελάτες της σύντομα και το πρώτο πρωτότυπο έχει προγραμματιστεί να κάνει την εμφάνισή του το 2020. Η εύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων βρίσκεται σε καλό δρόμο με τις συζητήσεις με τους επενδυτές να γίνονται ήδη σε προχωρημένο επίπεδο.

Close

Η παραγωγή του νέου μοντέλου, εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν καταστρώσει οι άνθρωποι της Gemballa, αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

 

Close

 

Πηγή: Newsauto

19 May, 2025 Ώρα 15:53

To εμβληματικό Renault 5 πρωταγωνιστεί και στο φετινό Roland-Garros

Thumbnail

To Renault 5 E-Tech Electric πρωταγωνιστεί στο φετινό τουρνουά τένις του Roland-Garros. Ένα μοντέλο που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με το που πέρασε στην αγορά.

Close

Πιο συγκεκριμένα, στο φετινό Roland-Garros2025, το οποίο θα διεξαχθεί από σήμερα 19 Μαΐου έως 8 Ιουνίου, η Renault θα κάνει έντονη την παρουσία της με σειρά μοντέλων.

 

Close

 

Ξεχωριστή παρουσία θα αποτελέσει και η ειδική έκδοση Renault 5 E-Tech Roland-Garros. Διαθέσιμη σε τέσσερις κομψές αποχρώσεις, φέρει τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αντλώντας έμπνευση από την αρχιτεκτονική του σταδίου. Στο εσωτερικό, η εστίαση παραμένει στο Roland-Garros, με μια ειδική ταπετσαρία σε ανοιχτό γκρι από ανακυκλωμένο ύφασμα. Το Renault 5 E-Tech Electric βασίζεται στην έκδοση “Comfort Range” ενσωματώνοντας μπαταρία 52 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία μέχρι και 410 χλμ. (σε WLTP).

Close

 

 

Το «παρών» στο Roland Garros θα δώσει και το Renault 5 Turbo E3, προσφέροντας στους φίλους της αυτοκίνησης τη δυνατότητα να το θαυμάσουν για πρώτη φορά από κοντά. Θα φέρει χρωματισμό σε μαύρο, κίτρινο και λευκό, παρόμοιο με αυτόν του Renault 5 Turbo που κέρδισε τον Γύρο της Κορσικής το 1982. Με «όπλα» του την αρχιτεκτονική των 800V και τους 555 ίππους, αντικατοπτρίζει τόσο το καινοτόμο DNA της Renault, όσο και τα σπορ διαπιστευτήριά της.

 

 

Μαζί και μια concept έκδοση από το Γαλλικό εργοστάσιο που απευθύνεται για στιλάτους εξερευνητές και οδηγούς που αγαπούν τις εξορμήσεις στη φύση. Πρόκειται για το πρωτότυπο όχημα Renault 4 Savane 4x4. Το μοντέλο αποτελεί μια πιο περιπετειώδη εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού Renault 4 Ε-Τech Electric. Συγκριτικά με το Renault 4 Ε-Τech Electric, το Savane έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 15 χλστ., φοράει ειδικά ελαστικά Goodyear UltraGrip Performance+ 225/55 με ζάντες 18 ιντσών, ενώ τόσο τα μπροστινά όσο και τα πίσω μετατρόχια είναι κατά 10 χλστ. φαρδύτερα. Η μεγαλύτερη διαφορά, ωστόσο, αφορά στην τοποθέτηση ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας μόνιμη κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Επομένως, το Renault 4 Savane 4x4 είναι απόλυτα ικανό σε λάσπη, χιόνι και αχαρτογράφητους δρόμους, ενώ καταδεικνύει τις δυνατότητες της πλατφόρμας AmpR Small για τη δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με τετρακίνηση που ανήκει στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων (B-segment).

Παράλληλα, η γαλλική μάρκα θα υποστηρίξει το Roland-Garros με έναν στόλο 187 υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, ενισχύοντας την παρουσία της στον χώρο της βιώσιμης μετακίνησης και της καινοτομίας. Ειδικότερα, το 87% του συνόλου των οχημάτων που θα παραχωρήσει στον θεσμό είναι ηλεκτροκίνητα (είτε πλήρως ηλεκτρικά, είτε υβριδικά), με τα περισσότερα από αυτά να αφορούν τα μοντέλα Scenic E-Tech Electric και Rafale full hybrid E-Tech.