Ειδήσεις

08 Mar, 2023 Ώρα 07:56

Διπλή διάκριση για τη Skoda στα βραβεία «Best Cars» του Auto motor Und Sport

Thumbnail

Περισσότεροι από 100.000 αναγνώστες ψήφισαν τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα ανάμεσα σε 422 μοντέλα σε 13 κατηγορίες οχημάτων στην 47η έκδοση του διαγωνισμού «Best Cars» του γερμανικού περιοδικού «auto motor und sport».

Close

Εκεί όπου η Skoda κατάφερε να πάρει δύο τίτλους αφού τα Skoda Fabia και Skoda Octavia πήραν την πρώτη θέση στην κατηγορία «μικρών αυτοκινήτων» και «compact class» αντίστοιχα. Αυτή είναι η ενδέκατη φορά που το best seller της Τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας κερδίζει τον τίτλο «Best Cars» και η δεύτερη φορά που η Fabia κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο του «auto motor und sport». 

 

Close

 

Το Škoda Octavia βρέθηκε στην πρώτη θέση, μπροστά από 29 ανταγωνιστικά μοντέλα στην κατηγορία του. Κατάφερε να συγκεντρώσει το 13,6% των ψήφων από τους 100.000 αναγνώστες. Σήμερα, η τέταρτη γενιά Octavia ξεχωρίζει με συναισθηματικό σχεδιασμό, ευρύχωρο εσωτερικό, υψηλό επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης, κορυφαία συνδεσιμότητα και μεγάλο χαρτοφυλάκιο κινητήρων που διαθέτει.

Close

Στην κατηγορία εισαγόμενων «μικρών αυτοκινήτων», το Fabia κέρδισε τους αναγνώστες του «auto motor und sport» με το ελκυστικό συνολικό του πακέτο που συνδυάζει τη δυναμική σχεδίαση, την εξαιρετική ευρυχωρία και τα αποδοτικά κινητήρια σύνολα. Πήρε το 16,9% των ψήφων και βρέθηκε στην κορυφή ανάμεσα από 19 ανταγωνιστικά μοντέλα  στην κατηγορία του. Άξιο αναφοράς είναι και το ότι κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη φορά από το 2008 ενώ, στη φετινή έκδοση του θεσμού «Best Cars», δώδεκα συνολικά μοντέλα του Ομίλου της Volkswagen βρέθηκαν στην κορυφή.

Τα βραβευμένα μοντέλα της Skoda βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν test drive και να γνωρίσουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία. 

 

28 Mar, 2023 Ώρα 09:39

Ξεχάστε τα Subaru STi, το μέλλον είναι τα STe

Thumbnail

Η ιστορία του STi, που σημαίνει Subaru Tecnica International, ξεκινά το 1988 με την ίδρυση του σχετικού τμήματος για τη δημιουργία των ικανότερων σε επιδόσεις εκδόσεων.

Close

Μέχρι το 2006 μάλιστα, το STi ήταν με πεζό το «i», ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται με κεφαλαίο. Τώρα, με τη Subaru να καταθέτει αίτηση για την κατοχύρωση ως εμπορικό σήμα του Ste, με τη μορφή που το βλέπουμε πιο κάτω, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της σπουδαίας ιαπωνικής μάρκας.

 

Close

 

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Subaru είχε ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει WRX STI για την τρέχουσα γενιά του Impreza, δηλώνοντας ότι η μάρκα κοιτάζει το μέλλον με βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση και πρακτικά «τελειώνοντας» στο τμήμα STI που είναι το αντίστοιχο του «Μ» της BMW. Με τα τρέχοντα δεδομένα πάντως, είναι λίγο νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το πρώτο μοντέλο που θα έχει το νέο λογότυπο.

Close

 

 

Ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή η Subaru έχει ένα μόνο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό είναι το Solterra που κατασκευάζεται από την Toyota, η οποία το έχει και εκείνη στη γκάμα της ως bZ4X. Αυτό σημαίνει ότι μια έκδοση SΤe του Subaru Solterra μπορεί και να είναι αυτή που θα μεταφέρει τη Subaru στη νέα ηλεκτρική εποχή με έκδοση υψηλής απόδοσης και επιδόσεων.

 

 

Πηγή: newsauto