Ειδήσεις

29 Jul, 2019 Ώρα 11:54

Δολοφόνοι τα παλαιά φορτηγά! Test με μόνο 43 χλμ την ώρα!

Thumbnail

Πραγματικά τρομακτικό το video που δημοσίευσε η Dekra Roadsafety σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει ένα παλαιό φορτηγό όταν με μόλις 43χλμ./ώρα χτυπήσει σε κάποιο αυτοκίνητο. 

Close

Στην ίδια δοκιμασία ένα σύγχρονο φορτηγό κατάφερε να ακινητοποιηθεί νωρίτερα με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η σφοδρή σύγκρουση.

Στο crash test της εταιρείας το αυτοκίνητο βρίσκεται ακινητοποιημένο πίσω από ένα φορτηγό τη στιγμή που κάποιο άλλο παλαιό φορτηγό το χτυπά κινούμενο με τόσο μικρή ταχύτητα παρά το γεγονός ότι έχουν ενεργοποιηθεί πολύ νωρίς η διαδικασία φρεναρίσματος.

Close

Όπως μπορείτε να διακρίνεται και στο video το φορτηγό με την πρώτη επαφή που πραγματοποιεί στο αυτοκίνητο το «εκτοξεύει» με απίστευτη δύναμη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να «σφηνωθεί» κυριολεκτικά στο κάτω μέρος της ρυμούλκας του προπορευόμενου φορτηγού.

Το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε μια άμορφη μάζα και όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς αν στο αυτοκίνητο υπήρχαν επιβάτες οι πιθανότητες επιβίωσής τους θα ήταν μηδαμινές!

Close

 

Πηγή: Newsauto

13 Jul, 2020 Ώρα 12:49

Το νέο "baby" της Lamborghini είναι όνειρο

Thumbnail

Ένα εντυπωσιακό cabrio hypercar με εκπληκτική ισχύ, προηγμένες τεχνολογίες και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα παρουσίασε η ιταλική φίρμα από τη Sant' Agata.

Close

Πρόκειται για την roadster έκδοση της εκθαμβωτικής Sian. Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε μόλις 19 μονάδες, τροφοδοτείται από ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύνολο που συνδυάζει τον V12 6,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης κι έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος λειτουργεί υποστηρικτικά σε μικρές ταχύτητες.

 

Close

 

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, η Lamborghini δεν χρησιμοποίησε μπαταρία ιόντων-λιθίου αλλά έναν υπερπυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός και συγχρόνως πιο ελαφρύς.

Close

 

 

Η συνολική απόδοση της Sian Roadster αγγίζει τους 819 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 350 χλμ./ώρα.

 

 

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου ISR 7, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει self-locking διαφορικό. Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι στο 2, με τις επιταχύνσεις εν κινήσει να προκαλούν ζάλη.

 

 

Οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε λεπτά carbon καθίσματα, των οποίων η επιφάνεια καλύπτεται από υψηλής ποιότητας δέρμα. Μπροστά από το τιμόνι βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες, ενώ στο κεντρικό τούνελ έχουν τοποθετηθεί διάφοροι διακόπτες για τον έλεγχο ορισμένων συστημάτων.

 

 

Η αεροδυναμική της Sian Roadster αγγίζει το τέλειο, το πίσω τμήμα θυμίζει αγωνιστικό όχημα και κάθε κομμάτι του αμαξώματος είναι αριστοτεχνικά σχεδιασμένο.

Η Lamborghini δεν ανακοίνωσε την τιμή, παρά μόνο ότι και οι 19 μονάδες του ακριβοθώρητου hypercar έχουν βρει ήδη ιδιοκτήτη.