29 Ιουλ., 2019 Ώρα 11:54

Δολοφόνοι τα παλαιά φορτηγά! Test με μόνο 43 χλμ την ώρα!

Thumbnail

Πραγματικά τρομακτικό το video που δημοσίευσε η Dekra Roadsafety σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει ένα παλαιό φορτηγό όταν με μόλις 43χλμ./ώρα χτυπήσει σε κάποιο αυτοκίνητο. 

Στην ίδια δοκιμασία ένα σύγχρονο φορτηγό κατάφερε να ακινητοποιηθεί νωρίτερα με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η σφοδρή σύγκρουση.

Στο crash test της εταιρείας το αυτοκίνητο βρίσκεται ακινητοποιημένο πίσω από ένα φορτηγό τη στιγμή που κάποιο άλλο παλαιό φορτηγό το χτυπά κινούμενο με τόσο μικρή ταχύτητα παρά το γεγονός ότι έχουν ενεργοποιηθεί πολύ νωρίς η διαδικασία φρεναρίσματος.

Όπως μπορείτε να διακρίνεται και στο video το φορτηγό με την πρώτη επαφή που πραγματοποιεί στο αυτοκίνητο το «εκτοξεύει» με απίστευτη δύναμη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να «σφηνωθεί» κυριολεκτικά στο κάτω μέρος της ρυμούλκας του προπορευόμενου φορτηγού.

Το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε μια άμορφη μάζα και όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς αν στο αυτοκίνητο υπήρχαν επιβάτες οι πιθανότητες επιβίωσής τους θα ήταν μηδαμινές!

 

Πηγή: Newsauto