Ειδήσεις

15 May, 2023 Ώρα 12:05

Δυναμική η επιστροφή της Mitsubishi

Thumbnail

Τα τελευταία χρόνια η Mitsubishi φαίνεται να έχει κάνει «κράτει» στη δραστηριότητα εξέλιξης και παρουσίασης καινούργιων μοντέλων της. Όμως, αυτό φαίνεται να αλλάζει πλέον.

Close

Η επαναφορά τής Mitsubishi στο δημιουργικό προσκήνιο δείχνει να είναι εντυπωσιακή, τουλάχιστον για τα μέχρι πρότινος δεδομένα της. Τον περασμένο Μάρτιο τα στελέχη της ανακοίνωσαν ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο ονομάστηκε «Challenge 2025».

Όπως προσδιορίζεται από τον χαρακτηρισμό του, αφορά στα νέα μοντέλα της τα οποία έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει ως και το 2025, δηλαδή εντός των επόμενων δυόμισι ετών.

Close

 

 

Μια ματιά σε αυτό δείχνει την παρουσίαση έξι νέων και επανασχεδιασμένων μοντέλων εντός του 2023 και συνολικά 16 ως το τέλος εκείνης της χρονιάς!

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται τo καινούργια ASX, το οποίο θα είναι το Renault Captur σε υλοποίηση της Mitsubishi, το νέο Delica και ένα «μικρό SUV», όπως περιγράφεται.

Πέραν αυτών, θα υπάρχουν τα νέα Colt (που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 8 Ιουνίου) και L200, καθώς και ένα σπορ μοντέλο. Τα καινούργια αυτοκίνητα της Mitsubishi δεν θα είναι μόνο για την ευρωπαϊκή αλλά και για την ιαπωνική και την αμερικανική, όπως και για τις χώρες της ανατολικής Ασίας.

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr