Ειδήσεις

16 May, 2023 Ώρα 12:35

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τους οδηγούς άνω των 70 ετών

Thumbnail

Στην προσπάθειά της να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα η Κομισιόν ξεκινά μια σειρά από δραστικά μέτρα κυρίως για τους οδηγούς άνω των 70 ετών.Το σχέδιο είναι έτοιμο και όταν ψηφισθεί θα ισχύει για όλες της χώρες της ΕΕ και φυσικά και για την Κύπρο. 

Close

Στην πρώτη πρόταση που έγινε ήταν οι οδηγοί άνω των 70 ετών να περνούν από εξετάσεις κάθε πέντε χρόνια. Ακόμη δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς θα ισχύσει. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι οδηγοί άνω των 70 ετών θα κάθονται και πάλι στα …θρανία για "refreshing courses".

Για να μπορούν να κάνουν χρήση του διπλώματός τους (άδεια οδήγησης) θα πρέπει να συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα και ΙΣΩΣ να υποβάλλονται σε οδηγικά τεστ προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι έχουν τα αντανακλαστικά για να οδηγούν με ασφάλεια. Στη συνέχεια θα υποβάλλονται σε ιατρικά τεστ και μόνο αν η εισήγηση είναι θετική θα μπορούν να ανανεώνουν την άδεια οδήγησης. Σε αντίθετα περίπτωση θα παραδίδουν το δίπλωμα και θα απαγορεύεται να κάθονται στο τιμόνι. 

Close

Στην Κύπρο σήμερα οι οδηγοί άνω των 70 ετών είναι υποχρεωμένοι να ανανεώνουν την άδεια οδήγησης κάθε τρία χρόνια με παρουσίαση ποιστοποιητικού υγείας.

Όμως όλα όσα ξέρουμε θα αλλάξουν. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε, πού και πώς θα εφαρμοστούν τα σχέδια. Το νομοσχέδιο αναφέρει ως παραδείγματα τα μαθήματα επανεκπαίδευσης και γενικότερα την κατάρτιση. 

Close

Ωστόσο η ADAC επικρίνει αυτό και δηλώνει ότι οι εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις «δεν είναι δίκαιες». 

Οι ηλικιωμένοι οδηγοί -σύμφωνα με την ADAC- είναι προσαρμοσμένοι στην «προνοητική οδήγηση και αποφεύγουν τους επικίνδυνους ελιγμούς.

Αν και οι επιδόσεις μπορεί να μειώνονται με την αύξηση της ηλικίας, ο κίνδυνος ατυχήματος των ηλικιωμένων οδηγών δεν είναι εξαιρετικά υψηλός, σύμφωνα με την ADAC.

Η ένωση "απορρίπτει τα σχεδιαζόμενα μέτρα που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη ηλικία". Αντίθετα, απαιτεί:

«Εάν εντοπιστούν προβλήματα υγείας, κάθε οδηγός θα πρέπει να ελέγχεται από τους γιατρούς  προκειμένου να γίνει αξιολόγηση της ικανότητας οδήγησης, καθώς και να δρομολογηθούν περαιτέρω μέτρα, εάν είναι απαραίτητο για όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Ο Thomas Lutze του Αριστερού Κόμματος δήλωσε στην εφημερίδα τη Welt: 

«Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ηλικιακές διακρίσεις. Ωστόσο όλοι οι οδηγοί άνω των 50 ετών θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά την ικανότητά τους να οδηγούν και να τους συμβουλεύει ο οικογενειακός τους γιατρός».

Η πρόταση της Κομισιόν «άναψε» φωτιές. Για να τεθεί όμως σε εφαρμογή η πρόταση της  θα πρέπει πρώτα να την εγκρίνουν τα κράτη μέλη της Ένωσης. Αν και όταν συμβεί αυτό, τότε θα τεθεί σε ισχύ  στις χώρες της Ε.Ε .  

 

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.