Ειδήσεις

27 Jan, 2021 Ώρα 12:09

Δύτες βγάζουν 40 αυτοκίνητα από λίμνες και ποτάμια

Thumbnail

Περισσότερα από 40 αυτοκίνητα κατάφεραν να βγάλουν από ποτάμια και λίμνες της περιοχής Nashville στις ΗΠΑ εθελοντές του προγράμματος «Adventures with Purpose». Η κίνηση αυτή των εθελοντών σε συνεργασία φυσικά με τις αρχές της πολιτείας είχε έναν σημαντικό σκοπό που δεν είναι άλλος από την οδική ασφάλεια. Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Είναι απλό, από τη μελέτη που θα γίνει στα αυτοκίνητα που είχαν ατυχήματα.

Close

 

 

Πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα είχαν πέσει σε κάποιο ποτάμι ή σε κάποια λίμνη έπειτα από κάποιο ατύχημα ή κάποιο γεγονός που κανείς δεν κατάφερε να διευκρινίσει. Κανείς δεν γνώριζε τα αίτια του ατυχήματος, αν σώθηκαν κάποιοι, πώς έχασαν τη ζωή τους... Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν από ειδικούς, οι οποίοι θα μελετήσουν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα και θα βγάλουν τα πορίσματά τους για το τι πραγματικά συνέβη.

 

Close

 

Δύσκολη αλλά σημαντική δουλειά από τους εθελοντές

Οι δύτες που ανάλαβαν το δύσκολο έργο τόνισαν πως αυτό θα βοηθήσει τους συγγενείς των θυμάτων να μάθουν τα αίτια των ατυχημάτων, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής John Cooper πρόσθεσε πως όλοι όσοι εργάζονται σε αυτή την προσπάθεια το κάνουν χωρίς καμία αμοιβή.

Τα αυτοκίνητα πάντως που βγήκαν από το νερό είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά ίσως προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες να βοηθήσουν στην οδική ασφάλεια στο μέλλον. Μερικά από αυτά ήταν Jeep Wrangler, Ford Focus, Cadillac Eldorado και Opel Kadett.

 

Close

Πηγή: Zougla.gr

03 Mar, 2021 Ώρα 19:39

Το Toyota Yaris αναδεικνύεται το «Καλύτερο Αυτοκίνητο του 2021 στην Ευρώπη»

Thumbnail

Το ολότελα νέο Toyota Yaris κέρδισε τον περίφημο τίτλο καλύτερου αυτοκινήτου: European Car of the Year 2021.

Close

Προτεινόμενο από μια επιτροπή που αποτελείται από 59 κορυφαίους ευρωπαίους δημοσιογράφους που ασχολούνται με την αυτοκίνηση, το 4ης γενιάς Yaris βραβεύεται ξανά με τον ίδιο τίτλο, 21 χρόνια μετά την εμφάνιση του Yaris 1ης γενιάς στην αγορά, όπου και βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Αυτοκίνητο του 2000 στην Ευρώπη – ένα βραβείο που αποτέλεσε την πρώτη διάκριση της Toyota. Το Yaris έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί από την επιτροπή των εν λόγω βραβείων, αφού σε κάθε του έκδοση βρισκόταν πάντα στην τελική λίστα.

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε την υβριδική τεχνολογία του Yaris για την ομαλή του οδήγηση, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και την προσιτή του τιμή – επαληθεύοντας έτσι τους λόγους για τους οποίους περισσότεροι από το 80% των κατόχων Yaris, επιλέγουν το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα. Το Yaris έχει επίσης αναγνωριστεί για τον σχεδιασμό του, τη δυναμική του απόδοση και το ηγετικό του σύστημα ασφάλειας.

Close
Επιπρόσθετα, η κριτική επιτροπή των εν λόγω βραβείων εκτίμησε ιδιαίτερα την επιτυχία της Toyota να αναζωπυρώσει το πάθος για την κατηγορία hatchback στην Ευρώπη με το λανσάρισμα του Yaris GR.

Το βραβείο του Καλύτερου Αυτοκινήτου 2021 στην Ευρώπη δόθηκε λίγες μόνο μέρες μετά την ανάδειξη του νέου Yaris ως το αυτοκίνητο με τις Καλύτερες Πωλήσεις στην Ευρώπη για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι ευρωπαίοι πελάτες συμφωνούν με την κριτική επιτροπή των εν λόγω βραβείων.

Close

Κληθείς να σχολιάσει, ο Matt Harrison, Executive Vice President της Toyota Motor Europe, ανέφερε: «Το βραβείο αυτό είναι πολύ τιμητικό για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή για την επιλογή και την αναγνώριση. Δράττομαι επίσης της ευκαιρίας να επαινέσω το πάθος των ευρωπαϊκών και ιαπωνικών ομάδων ανάπτυξης της εταιρείας μας. Το 4ης γενιάς Yaris είναι το καλύτερο όλων, και όπως το προόριζε ο Akio Toyoda, είναι ήδη ο λόγος για τα χαμόγελα στα πρόσωπα των πελατών». Η Toyota έχει ήδη τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο του Καλύτερου Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη. Το Yaris κέρδισε το βραβείο το 2000, το Prius το 2005 και τώρα το νέο Yaris κέρδισε ξανά το βραβείο για το 2021.