Ειδήσεις

26 Feb, 2021 Ώρα 13:56

Εντατικές δοκιμές για τη νέα Porsche Taycan Cross Turismo

Thumbnail

Η νέα Porsche Taycan Cross Turismo ολοκληρώνει το εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών της μάρκας που πραγματοποιήθηκε στις πίστες του Nürburgring Nordschleife και στο Hockenheim της Γερμανίας, καθώς και σε χώρους δοκιμών - συμπεριλαμβανομένης της πόλης Nardò της νότιας Ιταλίας. Επιπλέον, το Cross Turismo έχει δοκιμαστεί εκτός δρόμου στη νότια Γαλλία και στα Πυρηναία ενώ οι χώροι δοκιμών στο Κέντρο Ανάπτυξης Weissach προσέφεραν μια επιπλέον πρόκληση εκτός δρόμου εκτός της Αφρικής με το λεγόμενο κομμάτι Safari. Με συνολικά 998.361 χιλιόμετρα δοκιμών, τα πρωτότυπα Cross Turismo γύρισαν τον κόσμο σχεδόν 25 φορές!

Close

 

 

Η νέα έκδοση διαθέτει όλα τα δυνατά σημεία του σπορ σαλούν Taycan. Διαθέτει σημαντικά περισσότερους χώρος για τους επιβάτες στο πίσω μέρος και μεγάλη χωρητικότητα στον χώρο αποσκευών με το συνολικό πακέτο να έχει βελτιστοποιηθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μόνο για το εσωτερικό χρειάστηκαν 650 ώρες σχεδίασης, ηλεκτρονικής επεξεργασίας και συντονισμού και 1.500 ώρες εργαστηρίου. Στην Porsche, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να υποβληθούν στο ίδιο αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών με τα σπορ αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης καθώς, εκτός από την εμφάνιση ανώτερης απόδοσης, χρειάζεται πάντα η απόδειξη της απεριόριστης καθημερινής χρηστικότητας σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες. Ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες, όπως η φόρτιση της μπαταρίας ή ο έλεγχος των θερμοκρασιών του κινητήρα και του εσωτερικού σε ακραίες θερμοκρασίες, είναι πρόσθετες πτυχές που δοκιμάζονται στα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία. Άλλοι στόχοι ανάπτυξης, που είναι χαρακτηριστικοί για την Porsche, περιλαμβάνουν την απόδοση του αυτοκινήτου σε πίστα αγώνων, την ικανότητα εκτέλεσης επαναλαμβανόμενων επιταχύνσεων μέχρι και την μέγιστη τελική ταχύτητα και μια σειρά δοκιμών καταλληλόλητας για καθημερινή χρήση.

 

Close

 

Εκτεταμένες δοκιμές πραγματοποιούνται επίσης στο εργαστήριο και στις πίστες δοκιμών και περιλαμβάνει την ανάπτυξη και επικύρωση του αεροδυναμικού σχεδιασμού του αυτοκινήτου με το Taycan Cross Turismo να περνάει συνολικά 325 ώρες δοκιμών μέσα σε αεροσήραγγα. Ο νέος μεταφορέας ποδηλάτων που σχεδιάστηκε από την Porsche για αυτό το μοντέλο υποβλήθηκε επίσης στο αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών με τραχιές οδικές πίστες και δοκιμές δυναμικής οδήγησης, θέτοντας νέα σημεία αναφοράς για το χειρισμό, την εργονομία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην οδήγηση ενώ στον ίδιο χώρο μπορούν να μεταφερθούν και αρκετές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Το Taycan κυκλοφόρησε επιτυχώς στην αγορά ως σπορ σαλούν στα τέλη του 2019, και το νέο Cross Turismo συνδυάζει την Porsche E-Performance για καθημερινή χρήση και απευθύνεται σε πελάτες με ενεργό τρόπο ζωής. Το Taycan Cross Turismo θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2021.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

14 Apr, 2021 Ώρα 16:25

Ανώτατη διάκριση στην ασφάλεια για το νέο Renault Arkana

Thumbnail

Άλλη μια διάκριση ασφάλειας πρόσθεσε στην ήδη πλούσια λίστα της η Renault. Αυτή τη φορά πρόκειται για το Arkana. Το ολοκαίνουριο Coupe SUV, που αναμένεται σύντομα στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα, θα τοποθετείται μεταξύ των μοντέλων Captur και Kadjar.

Close

Στο καινούργιο Renault Arkana έχει απονεμηθεί η μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από τους ειδικούς του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP, καθιστώντας το σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον δρόμο. Διαθέτοντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας - συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς Advanced Systems Assistance Systems (ADAS) - το ολοκαίνουργιο Arkana ενισχύει τη δέσμευση της Renault για την κατασκευή των ασφαλέστερων οχημάτων για τους πελάτες της.

 

Close

 

Το νέο Renault Arkana είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία ADAS που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα των βοηθημάτων ασφαλείας με συστήματα όπως: το Adaptive Cruise Control με Stop&Go, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλών σημείων, το Lane Keep Assist και πολλά άλλα. Αυτά τα συστήματα ασφαλείας συνδυάζονται για να προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά στον οδηγό, στους επιβάτες και σε άλλους χρήστες του δρόμου.

Close

Πέραν από την ασφάλεια, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τον συνδυασμό της εντυπωσιακής σιλουέτας του coupe, την κομψή σχεδίαση και το δυναμικό εμπρόσθιο άκρο που συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα μοναδικό νέο μοντέλο SUV.