Ειδήσεις

03 Oct, 2022 Ώρα 17:33

Εντολή Κομισιόν: Περιορίστε τον θόρυβο στους δρόμους

Thumbnail

Πέρυσι τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το «Σχέδιο δράσης της Ε.Ε. για μηδενική ρύπανση του αέρα, του νερού και του εδάφους», μία βασική παράμετρος της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Close

Η τελευταία, περιλαμβάνει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει του οποίου οραματίζεται ότι ως το 2050 θα υπάρχει μια κοινωνία στην οποία η ρύπανση θα έχει μειωθεί σε μηδενικό επίπεδο. Δεν θα είναι πλέον επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία και τα φυσικά οικοσυστήματα και περιγράφει τον τρόπο που θα υλοποιηθεί.

Τώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα νέο έγγραφο στο οποίο αναλύεται η θέση της για τον περιορισμό τού εκπεμπόμενου θορύβου από τα οχήματα. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

Close

Η μείωση της επιβάρυνσης του περιβαλλοντικού θορύβου για τους ευρωπαίους πολίτες είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία και έχει καθοριστεί ένας σαφής οδικός χάρτης μέσω του «Σχεδίου δράσης της Ε.Ε. για μηδενική ρύπανση του αέρα».

Λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο διείσδυσης των καινούργιων οχημάτων στην αγορά, ο περιβαλλοντικός θόρυβος θα συνεχίσει να μειώνεται, ακόμα και χωρίς την ψήφιση περαιτέρω νομοθεσίας περί αυτού.

Close

Ο θετικός αντίκτυπος από την ένταξη των καινούργιων οχημάτων στην αγορά μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω με πρόσθετα μέτρα, όπως με την τοποθέτηση οδοστρώματος χαμηλού θορύβου στους δρόμους -ειδικά σε καίριες περιοχές- και την ενσωμάτωση άλλων στοιχείων, όπως την τοποθέτηση παραθύρων που προσφέρουν καλύτερη ηχομόνωση και θερμομόνωση.

Η ηλεκτροκίνηση θα έχει θετική επίδραση. Όμως, θα αφορά τους θορύβους που παράγονται από μία πηγή, κυρίως.

Απαιτείται μείωση του ανώτατου επιπέδου θορύβου από μεμονωμένες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του συνεπούς ελέγχου των παράνομων τροποποιήσεων των οχημάτων ή/και των εξαρτημάτων τους και της αντικοινωνικής οδήγησης.

Τα μέτρα που μειώνουν τον περιβαλλοντικό θόρυβο θα πρέπει να συνδέονται άμεσα με τα αντίστοιχα εργαλεία αξιολόγησης του περιβαλλοντικού θορύβου («χαρτογράφηση θορύβου»).

Η πρόοδος της τεχνολογίας προς οχήματα που παράγουν λιγότερο θόρυβο δεν λαμβάνεται υπόψιν στα εργαλεία χαρτογράφησης θορύβου της Ε.Ε. Ως αποτέλεσμα, οι στρατηγικοί χάρτες θορύβου τείνουν να εκτιμούν τις πηγές ήχου ως πιο δυνατές από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

 

07 Dec, 2022 Ώρα 17:13

Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για τα Range Rover και Range Rover Sport

Thumbnail

Το νέο Range Rover και το Range Rover Sport έχουν λάβει και τα δύο τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων στις τελευταίες δοκιμές ασφαλείας της Euro NCAP. Πρόκειται για τις δύο τελευταίες προσθήκες στη γκάμα της μάρκας που βραβεύονται με τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια. Κάτι που ξεκίνησε από το Range Rover Evoque το 2011.

Close

Το βραβευμένο νέο Range Rover σημείωσε βαθμολογία 87% για την Προστασία Παιδιών Επιβατών και 72% για τους Ευάλωτους Χρήστες Δρόμου, ενώ το Range Rover Sport πέτυχε βαθμολογία 85% για την Προστασία Ενηλίκων Επιβατών. Και τα δύο SUV έλαβαν 82% για τα συστήματα υποστήριξης των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport μοιράζονται μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τον οδηγό και να προστατεύουν τους επιβάτες, όπως: Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB), Lane Keep Assist, Emergency Lane Keep Assist, 3D Surround Camera και ClearSight Ground View, Driver Condition Response, Rear Collision Monitor with Occupant Protection Assist, Pre-emptive suspension και Adaptive Parkingist Cruisesist.

 

Close

 

Παράλληλα με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, το νέο Range Rover και το Range Rover Sport χρησιμοποιούν τεχνολογίες που στοχεύουν στη βελτίωση της εγρήγορσης του οδηγού και στη μείωση της πιθανότητας απόσπασης της προσοχής. Το ενσωματωμένο Amazon Alexa παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών χρησιμοποιώντας φυσικές και διαισθητικές φωνητικές εντολές, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα χέρια από το τιμόνι ή τα μάτια σας από το δρόμο.

Close

 

 

Και τα δύο μοντέλα είναι κατασκευασμένα στην καινοτόμα πλατφόρμα της μάρκας (Modular Longitudinal Architecture), η οποία παρέχει γερές βάσεις για μια σωρεία προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που λειτουργούν αρμονικά για σωστή απόκριση και εκλεπτυσμένη οδήγηση. Το νέο Range Rover, το οποίο είναι διαθέσιμο με διαμορφώσεις τεσσάρων, πέντε και επτά θέσεων, είναι έως και 50% πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του, ενώ το Range Rover Sport είναι 35% πιο άκαμπτο από πριν.

Τα πολυτελή SUV της Land Rover βρίσκονται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Μοντέλα που διαθέτουν περισσότερα από 50 χρόνια τεχνογνωσίας και πρωτοπορούν, όχι μόνο στις δυνατοτήτων παντός εδάφους αλλά και σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, η τεχνολογία, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια.