Ειδήσεις

22 May, 2020 Ώρα 09:28

Επαναστατική τεχνολογία της Volvo για την αυτόνομη οδήγηση και την ασφάλεια

Thumbnail

Η Volvo Cars θέτει νέα πρότυπα ασφάλειας και τεχνολογίας στα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς και συνεργάζεται με την εταιρεία Luminar για την παροχή της κορυφαίας τεχνολογίας LiDAR. Μια συνεργασία που θα προσφέρει στα αυτοκίνητα της την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο, ανοίγοντας συνάμα και ένα νέο κεφάλαιο στην ασφάλεια. Η αρθρωτή αρχιτεκτονική οχημάτων επόμενης γενιάς SPA 2 της Volvo Cars θα είναι διαθέσιμη από την έναρξη της παραγωγής τους το 2022, με το Luminar LiDAR να ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην οροφή του αυτοκινήτου.

Close

Τα αυτοκίνητα που βασίζονται στο SPA 2 θα ενημερωθούν με λογισμικό και εάν οι πελάτες αποφασίσουν να το επιλέξουν, η λειτουργία Highway Pilot (που επιτρέπει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο) θα ενεργοποιηθεί μόλις επαληθευτεί ότι είναι ασφαλής για μεμονωμένες γεωγραφικές τοποθεσίες και συνθήκες.

 

Close

 

Εκτός από το χαρακτηριστικό Highway Pilot, η Volvo Cars και η Luminar διερευνούν επίσης το ρόλο της LiDAR στη βελτίωση μελλοντικών προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS), με τη δυνατότητα εξοπλισμού όλων των μελλοντικών αυτοκινήτων που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA2 με αισθητήρα LiDAR στον βασικό τους εξοπλισμό.

Close

Για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Highway Pilot, η τεχνολογία αντίληψης της Luminar θα συνδυαστεί με αυτόνομο λογισμικό οδήγησης και τις κάμερες, τα ραντάρ και άλλα συστήματα για λειτουργίες όπως το σύστημα διεύθυνσης, το φρενάρισμα και την ισχύ της μπαταρίας.

 

 

«Σύντομα, το Volvo σας θα μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα σε αυτοκινητόδρομους όταν το αυτοκίνητο κρίνει ότι μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια», δήλωσε ο Henrik Green, επικεφαλής τεχνολογίας της Volvo Cars. «Σε αυτό το σημείο, το Volvo σας αναλαμβάνει την ευθύνη για την οδήγηση και μπορείτε να χαλαρώσετε, να αφήσετε το τιμόνι και κοιτάξετε όπου θέλετε. Με την πάροδο του χρόνου οι περιοχές, στις οποίες ένα Volvo θα μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα, θα επεκταθούν. Για εμάς, μια ασφαλής εισαγωγή της αυτονομίας είναι με σταδιακή προσέγγιση.»

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της, η Volvo Cars και η Luminar ενισχύουν τη συνεργασία τους για να διασφαλίσουν από κοινού επικύρωση της τεχνολογίας LiDAR στη γραμμή παραγωγής της Volvo. Η Volvo Cars υπέγραψε επίσης συμφωνία για πιθανή αύξηση του μειοψηφικού της μεριδίου στη Luminar.

Για τη Luminar, με έδρα τη Silicon Valley, η συνεργασία με τη Volvo Cars αντιπροσωπεύει την πρώτη παράδοση της τεχνολογίας της σε γραμμή παραγωγής. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα για μεταφορά της τεχνολογίας στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

29 Sep, 2020 Ώρα 14:32

O ΣΕΜΟ τίμησε τον κ. Πέτρο Κρασσά - Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Thumbnail

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΟ, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κατά την οποία δόθηκε τιμητική πλακέτα στον τέως Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Πέτρο Κρασσά, ως ένδειξη εκτίμησης για την πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του.

Close

 

 

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τη Συνέλευση ήταν οι τάσεις της αγοράς οχημάτων στην Κύπρο, οι διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις με τις συντεχνίες, η νέα τάση για προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και οι εθνικοί στόχοι εκπομπών ρύπων από μεταφορές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Close

Στη συνέλευση έγιναν εκλογές όπου ψηφίστηκε νέο ΔΣ για την περίοδο 2020-2022 με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος:      Αλέξης Άννινος          (CIC)   

Αντιπρόεδρος: Γιάννος Λούτσιος       (A. Loutsios & Sons Ltd)

Γραμματέας:   Xριστιάνα Διογένους   (UNICARS)

Ταμίας:          Dickran Ouzounian      (Dickran Ouzounian & Co)

Mέλος:           Σώτος Τρικωμίτης       (Α.Ι.Τrikomitis Ltd)

Mέλος:           Κωνσταντίνος Χειλίδης (Geo. Pavlides & Araouzos)

Μέλος:           Γιώργος Κοζάκος         (CTC Automotive)

Mέλος:           Κόδρος Πηλακούτας    (Char.Pilakoutas & Son)