Ειδήσεις

22 May, 2020 Ώρα 09:28

Επαναστατική τεχνολογία της Volvo για την αυτόνομη οδήγηση και την ασφάλεια

Thumbnail

Η Volvo Cars θέτει νέα πρότυπα ασφάλειας και τεχνολογίας στα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς και συνεργάζεται με την εταιρεία Luminar για την παροχή της κορυφαίας τεχνολογίας LiDAR. Μια συνεργασία που θα προσφέρει στα αυτοκίνητα της την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο, ανοίγοντας συνάμα και ένα νέο κεφάλαιο στην ασφάλεια. Η αρθρωτή αρχιτεκτονική οχημάτων επόμενης γενιάς SPA 2 της Volvo Cars θα είναι διαθέσιμη από την έναρξη της παραγωγής τους το 2022, με το Luminar LiDAR να ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην οροφή του αυτοκινήτου.

Close

Τα αυτοκίνητα που βασίζονται στο SPA 2 θα ενημερωθούν με λογισμικό και εάν οι πελάτες αποφασίσουν να το επιλέξουν, η λειτουργία Highway Pilot (που επιτρέπει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο) θα ενεργοποιηθεί μόλις επαληθευτεί ότι είναι ασφαλής για μεμονωμένες γεωγραφικές τοποθεσίες και συνθήκες.

 

Close

 

Εκτός από το χαρακτηριστικό Highway Pilot, η Volvo Cars και η Luminar διερευνούν επίσης το ρόλο της LiDAR στη βελτίωση μελλοντικών προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS), με τη δυνατότητα εξοπλισμού όλων των μελλοντικών αυτοκινήτων που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA2 με αισθητήρα LiDAR στον βασικό τους εξοπλισμό.

Close

Για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Highway Pilot, η τεχνολογία αντίληψης της Luminar θα συνδυαστεί με αυτόνομο λογισμικό οδήγησης και τις κάμερες, τα ραντάρ και άλλα συστήματα για λειτουργίες όπως το σύστημα διεύθυνσης, το φρενάρισμα και την ισχύ της μπαταρίας.

 

 

«Σύντομα, το Volvo σας θα μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα σε αυτοκινητόδρομους όταν το αυτοκίνητο κρίνει ότι μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια», δήλωσε ο Henrik Green, επικεφαλής τεχνολογίας της Volvo Cars. «Σε αυτό το σημείο, το Volvo σας αναλαμβάνει την ευθύνη για την οδήγηση και μπορείτε να χαλαρώσετε, να αφήσετε το τιμόνι και κοιτάξετε όπου θέλετε. Με την πάροδο του χρόνου οι περιοχές, στις οποίες ένα Volvo θα μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα, θα επεκταθούν. Για εμάς, μια ασφαλής εισαγωγή της αυτονομίας είναι με σταδιακή προσέγγιση.»

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της, η Volvo Cars και η Luminar ενισχύουν τη συνεργασία τους για να διασφαλίσουν από κοινού επικύρωση της τεχνολογίας LiDAR στη γραμμή παραγωγής της Volvo. Η Volvo Cars υπέγραψε επίσης συμφωνία για πιθανή αύξηση του μειοψηφικού της μεριδίου στη Luminar.

Για τη Luminar, με έδρα τη Silicon Valley, η συνεργασία με τη Volvo Cars αντιπροσωπεύει την πρώτη παράδοση της τεχνολογίας της σε γραμμή παραγωγής. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα για μεταφορά της τεχνολογίας στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

25 May, 2020 Ώρα 13:09

To φημισμένο "C'etait un Rendez-Vouz" θα γυριστεί ξανά με μία Ferrari SF90 Stradale

Thumbnail

Την Κυριακή το πρωί, οι δρόμοι στο λαμπερό Πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής έκλεισαν για χάρη του Charles Leclerc και της Ferrari. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία, προκειμένου να γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «Le Grand Rendez-vous».

Close

 

 

Το φιλμάκι σκηνοθετεί ο Claude Lelouch, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει την καλλιτεχνική ευθύνη και του «C'etait un Rendez-Vouz», που είχε γυριστεί τον Αύγουστο του 1976 στο Παρίσι με μια Mercedes 450 SEL.

 

Close

 

Το φημισμένο «Ραντεβού» του Γάλλου σκηνοθέτη αναβίωσε στο Μονακό. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η εκθαμβωτική SF90 Stradale, η πρώτη plug-in hybrid Ferrari της ιστορίας και στη θέση του οδηγού είναι ο Μονεγάσκος οδηγός της ιταλικής ομάδας.

 

 

Όπως και το 1976, έτσι και τώρα, στόχος του πρωταγωνιστή είναι να φθάσει όσο πιο γρήγορα στο ραντεβού, οδηγώντας δίχως αύριο στους δημόσιους δρόμους.

Για τη μαγνητοσκόπηση του remake χρησιμοποιήθηκαν δύο SF90 Stradale, με τον επικό ήχο να προέρχεται από μία Ferrari 275GTB που ανήκει στον ίδιο τον σκηνοθέτη.

Μάλιστα, στο φιλμ έλαβε μέρος και ο Αλβέρτος Β΄, πρίγκιπας του Μονακό και επικεφαλής του Πριγκιπικού Οίκου των Γκριμάλντι.

 

Close