Ειδήσεις

12 Jun, 2024 Ώρα 12:53

To επαναστατικό Volvo EX90 περνά τις γραμμές παραγωγής

Thumbnail

Στο Charleston της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει η παραγωγή της ναυαρχίδας της Volvo. Πρόκειται για το ηλεκτρικό SUV της μάρκας, το ΕΧ90 με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να γίνονται περί τα τέλη του χρόνου.  

Close

Πρόκειται για ένα επταθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV που αντιπροσωπεύει την έναρξη μίας νέας εποχής για την εταιρεία. Μιας εποχής που δρομολογεί την πορεία της για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Όπως είναι ήδη γνωστό, έως το 2030 η Volvo σκοπεύει να πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ στόχος της είναι να γίνει μια ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Το Volvo EX90 είναι ένα κομψό, πολυχρηστικό οικογενειακό αυτοκίνητο με σύγχρονες αναλογίες, σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής όσον αφορά την κεντρική του μονάδα, τη συνδεσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση, για βέλτιστη ασφάλεια, αποδοτική λειτουργία και αισθητική.

Close

Αρχικά θα είναι διαθέσιμη η twin-motor AWD έκδοση που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 111kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν από κοινού στην έκδοση υψηλών επιδόσεων 517 hp και 910 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το εντελώς νέο πλαίσιο, δημιουργούν μία εντυπωσιακή εμπειρία οδήγησης. Η ναυαρχίδα της Volvo είναι ίσως το πιο τεχνολογικά προηγμένο στον κόσμο. Μία κεντρική υπολογιστική μονάδα -που υποστηρίζεται από τις πλατφόρμες Xavier και Orin της NVIDIA DRIVE AI, τις πλατφόρμες Snapdragon® Cockpit της Qualcomm Technologies και εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό από τους μηχανικούς της Volvo- εκτελεί τις περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες μέσα στο αυτοκίνητο, από την ασφάλεια και το σύστημα infotainment έως τη διαχείριση της μπαταρίας. 

 

Close

 

Η ασφάλεια που προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό του Volvo EX90 είναι επίσης αυξημένη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Volvo πριν από αυτό. Διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία μας στην ανίχνευση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του αφού οι προηγμένοι αισθητήρες όπως κάμερες, ραντάρ και lidar, συνδέονται με την υψηλών προδιαγραφών κεντρική υπολογιστική μονάδα. Εκεί όπου ο επεξεργαστής NVIDIA DRIVE τρέχει το εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό της Volvo Cars, παράγοντας σε πραγματικό χρόνο θέαση 360 μοιρών για τον κόσμο γύρω από το αυτοκίνητο. 

Στο εσωτερικό, ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, με την υποστήριξη αλγορίθμων, μετρούν τη συγκέντρωση του βλέμματος και επιτρέπει στο Volvo EX90 να αντιλαμβάνεται εάν έχει αποσπαστεί η προσοχή σας, είστε νυσταγμένος ή με άλλο τρόπο απρόσεκτος, περισσότερο από ό,τι ήταν δυνατό σε ένα αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα.

Τέλος, χάρη στη σειρά προηγμένων αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του lidar, το Volvo EX90 είναι το πρώτο Volvo που διαθέτει εξοπλισμό έτοιμο για αυτόνομη οδήγηση στο μέλλον.

Τέλος, το EX90 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ενεργοποίηση της δυνατότητας αμφίδρομης φόρτισης. Μία τεχνολογία που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να χρησιμοποιεί την μπαταρία του αυτοκινήτου του ως επιπλέον πηγή τροφοδοσίας, προκειμένου να παρέχετε ενέργεια στο σπίτι του, σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή σε ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo. 

Με άλλα λόγια, το Volvo EX90 δεν είναι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά ένας ιδιαίτερα προηγμένος υπολογιστής σε τροχούς. Ακόμη καλύτερα, ακριβώς όπως και το smartphone ή το laptop σας, το Volvo EX90 σχεδιάστηκε για να γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη σε τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού.

 

10 Jul, 2024 Ώρα 14:18

Red Dot Design Award για το Hyundai SANTA FE XRT!

Thumbnail

Στη σειρά των Red Dot Design Awards έρχεται να προστεθεί η νέα διάκριση της Hyundai, με το Santa Fe XRT Concept, που εξασφάλισε ακόμα ένα βραβείο Red Dot Design, στην κατηγορία “Αυτοκίνητα”.

Close

“Είναι μια εξαιρετική τιμή, αυτή η αναγνώριση από τα Red Dot Design Awards για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πειραματικού μας μοντέλου”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Σχεδιασμού της Hyundai. “Αυτή η τιμή έρχεται να επιβραβεύσει τα εκπληκτικά επιτεύγματα και την αφοσίωση των ταλαντούχων σχεδιαστών μας. Εργάστηκαν αδιάκοπα μαζί με τους μηχανικούς μας στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης. Η βράβευση υπογραμμίζει επίσης την αξία της μάρκας Hyundai ανά το παγκόσμιο”, ολοκλήρωσε.

Το Santa Fe XRT Concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με το νέο Santa Fe, το 2023, είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των οδηγών που λατρεύουν την περιπέτεια. Το XRT ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε ανταγωνιστικό, δύσκολο έδαφος με αυτοπεποίθηση και άνεση. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξάπτει το απόλυτο πνεύμα της περιπέτειας ικανοποιώντας όλων των ειδών τις ανάγκες μιας τέτοιας πρόκλησης.

Close