Ειδήσεις

15 Jan, 2020 Ώρα 12:41

Επίσκεψη στο BMW Museum στο Μόναχο! Μεγάλη ιστορία!

Thumbnail

Αρχίζει το κινητό να χτυπάει ασταμάτητα με τους ήχους του messenger να σου σπάνε το κεφάλι. Αργά χωρίς όρεξη σηκώνεις το κινητό και χωρίς να λες κακές λέξεις για εκείνον που στέλνει τα μηνύματα ανοίγεις να δεις τι στο καλό θέλει. Και μπαμ. Το αφεντικό σου ρίχνει μια 20ρα φωτογραφίες από το Μουσείο της BMW στο Μόναχο της Γερμανίας τις οποίες τράβηξε άλλος καμένος petrolhead φίλος του τον οποίο τιμάμε σε αυτό το άρθρο.

Close

 

 

Ο φίλος Κωνσταντίνος Παντέλας λοιπόν (γνωστός από το Pantela's Barber Shop) βρέθηκε αυτές τις μέρες στο υπέροχο και αγαπημένο μουσείο ιστορίας της BMW. Μας έστειλε κάποιες φωτογραφίες τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας. 

 

Close

 

Οι διάφορες ιστορικές φάσεις εξέλιξης της μάρκας BMW και της εταιρίας καταδεικνύονται με εντυπωσιακό τρόπο από τα πρωτοποριακά οχήματα που έχει κατασκευάσει και δημιουργήσει η BMW τα τελευταία 90 χρόνια, γνήσια εκθέματα BMW που ξυπνούν ιδιαίτερες αναμνήσεις σε πολλούς επισκέπτες. 

 

 

Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα και εντυπωσιακά εκθέματα που θα θαυμάσουν οι επισκέπτες, είναι τα Isetta, 2002, 328, 507, η μοτοσικλέτα R32, καθώς και το αυτοκίνητο H2R που κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας. 

 

 

Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, αγωνιστικά μοντέλα, κινητήρες και εξαρτήματα καταδεικνύουν περίτρανα την ποικιλία, διαχρονικότητα και καινοτομική δύναμη της μάρκας, με όλα τα εκθέματα να έχουν ανακαινιστεί καθολικά, με ιδιαίτερη φροντίδα και σύμφωνα με την αρχική τους κατάσταση.

 

 

Με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και περίπου 28.000 εκθέματα-τεχνολογικούς θησαυρούς από 50 πεδία της επιστήμης και της τεχνολογίας, δικαιολογημένα θεωρείται το πλουσιότερο μουσείο μηχανικής και τεχνολογίας στον κόσμο.

 

 

Ένας από τους βασικούς λόγους για να επισκεφτεί κανείς το Μόναχο είναι η επίσκεψη στο διάσημο Deutsches Museum/ Γερμανικό Μουσείο. Ένα καταπληκτικό μουσείο που άνετα θα μπορούσε να θεωρηθεί όχι μόνο σταθμός ενός ταξιδιού, αλλά και προορισμός.

 

 

Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο για τις φωτογραφίες του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 Jan, 2020 Ώρα 20:18

Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η διαφημιστική καμπάνια της Nissan στη Φινλανδία

Thumbnail

Ο προσωπικός χώρος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Φινλανδούς. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με την στάση του λεωφορείου, όπου διατηρούν την μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους.

Close

_

 

Close

Απίστευτο...

Είναι τόσο ιδιαίτερη η συγκεκριμένη στάση τους, που πραγματικά κάποιος θα πρέπει να το δει για  να το πιστέψει. Όπως και να έχει, αυτό γίνεται εμφανές από πολλές σχετικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Close

Καταγεγραμμένες από  περαστικούς που τους κίνησαν την περιέργεια, κάποιες εικόνες  παρουσιάζουν μια τυπική σκηνή μετακίνησης,  το πρωί ή το βράδυ, με τους Φινλανδούς να στέκονται σε αραιά διαστήματα,  αποφεύγοντας κάθε αλληλεπίδραση.

_

 

Η σπουδαιότητα της απόστασης...

Αυτές οι εικόνες, ενέπνευσαν μια διαφορετική διαφημιστική καμπάνια για λογαριασμό της Nissan στην Σκανδιναβία. 

Χρησιμοποιώντας το σκηνικό στις στάσεις των λεωφορείων, η καμπάνια επισημαίνει την σπουδαιότητα του Αυτόματου Έλεγχου Απόστασης, που ρυθμίζει την απόσταση ασφαλείας  ενός Nissan, από το προπορευόμενο όχημα στον δρόμο...