Ειδήσεις

15 Jan, 2020 Ώρα 12:41

Επίσκεψη στο BMW Museum στο Μόναχο! Μεγάλη ιστορία!

Thumbnail

Αρχίζει το κινητό να χτυπάει ασταμάτητα με τους ήχους του messenger να σου σπάνε το κεφάλι. Αργά χωρίς όρεξη σηκώνεις το κινητό και χωρίς να λες κακές λέξεις για εκείνον που στέλνει τα μηνύματα ανοίγεις να δεις τι στο καλό θέλει. Και μπαμ. Το αφεντικό σου ρίχνει μια 20ρα φωτογραφίες από το Μουσείο της BMW στο Μόναχο της Γερμανίας τις οποίες τράβηξε άλλος καμένος petrolhead φίλος του τον οποίο τιμάμε σε αυτό το άρθρο.

Close

 

 

Ο φίλος Κωνσταντίνος Παντέλας λοιπόν (γνωστός από το Pantela's Barber Shop) βρέθηκε αυτές τις μέρες στο υπέροχο και αγαπημένο μουσείο ιστορίας της BMW. Μας έστειλε κάποιες φωτογραφίες τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας. 

 

Close

 

Οι διάφορες ιστορικές φάσεις εξέλιξης της μάρκας BMW και της εταιρίας καταδεικνύονται με εντυπωσιακό τρόπο από τα πρωτοποριακά οχήματα που έχει κατασκευάσει και δημιουργήσει η BMW τα τελευταία 90 χρόνια, γνήσια εκθέματα BMW που ξυπνούν ιδιαίτερες αναμνήσεις σε πολλούς επισκέπτες. 

 

 

Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα και εντυπωσιακά εκθέματα που θα θαυμάσουν οι επισκέπτες, είναι τα Isetta, 2002, 328, 507, η μοτοσικλέτα R32, καθώς και το αυτοκίνητο H2R που κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας. 

 

 

Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, αγωνιστικά μοντέλα, κινητήρες και εξαρτήματα καταδεικνύουν περίτρανα την ποικιλία, διαχρονικότητα και καινοτομική δύναμη της μάρκας, με όλα τα εκθέματα να έχουν ανακαινιστεί καθολικά, με ιδιαίτερη φροντίδα και σύμφωνα με την αρχική τους κατάσταση.

 

 

Με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και περίπου 28.000 εκθέματα-τεχνολογικούς θησαυρούς από 50 πεδία της επιστήμης και της τεχνολογίας, δικαιολογημένα θεωρείται το πλουσιότερο μουσείο μηχανικής και τεχνολογίας στον κόσμο.

 

 

Ένας από τους βασικούς λόγους για να επισκεφτεί κανείς το Μόναχο είναι η επίσκεψη στο διάσημο Deutsches Museum/ Γερμανικό Μουσείο. Ένα καταπληκτικό μουσείο που άνετα θα μπορούσε να θεωρηθεί όχι μόνο σταθμός ενός ταξιδιού, αλλά και προορισμός.

 

 

Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο για τις φωτογραφίες του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 Aug, 2020 Ώρα 23:35

Έτοιμοι για «πόλεμο» οι μοτοσικλετιστές αν δεν αρθεί το διάταγμα

Thumbnail

Με δυναμικά μέτρα θα απαντήσουν οι μοτοσικλετιστές στο διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας

Close

Με δυναμικά μέτρα θα απαντήσουν οι μοτοσικλετιστές στο διάταγμα που εξέδωσε χθες ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας που αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των δίκυκλων, τρίκυκλων και τετράκυκλων μοτοσικλετών, με κυβισμό πέραν των 125 κ.εκ. σε δρόμους, μέρες και ώρες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

 

Close

 

Εξάλλου, όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας ετοίμασε και απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό της Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης.

Close

Το απόγευμα οι επικεφαλής των διαφόρων ομοσπονδιών μοτοσικλετιστών συναντήθηκαν στη Χοιροκοιτία και συζήτησαν το διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας που τέθηκε σε ισχύ από χθες Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του ο Ζαννέττος Κουμάση, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, ανέφερε ότι «το διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους στον περιορισμό της διακίνησης των μοτοσικλετιστών σε διάφορες περιοχές της Κύπρου σε καθορισμένες ώρες. Σήμερα συναντηθήκαμε στη Χοιροκοιτία για να δούμε τι μέτρα θα λάβουμε ως οργανωμένοι μοτοσικλετιστές, έτσι ώστε να αρθεί το διάταγμα και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, τότε τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων».  

 

 

Ο κ. Κουμάση δεν θέλησε να αναφέρει τα μέτρα αντίδρασης που θα λάβουν οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές, σημειώνοντας πως «θα δώσουμε λίγο χρόνο στον Αρχηγό της Αστυνομίας να λάβει την απόφαση του. Σε περίπτωση που η απόφαση  δεν είναι προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε, τότε θα ανακοινώσουμε τα μέτρα που θα λάβουμε».

Ανέφερε ακόμα ότι οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές «είμαστε αποφασισμένοι για κάθε ενδεχόμενο, γιατί το να κυκλοφορούμε ελεύθερα σε όλη την Κύπρο είναι αυθαίρετο δικαίωμα μας. Εάν μια μοτοσικλέτα κάνει θόρυβο δεν είναι λόγος για απαγόρευση» είπε και σημείωσε πως «υπάρχει ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών που έπρεπε να εφαρμοστεί πριν αρκετό καιρό, με τον οποίο μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσον μία μοτοσικλέτα κάνει θόρυβο ή όχι».  

Είναι δουλειά της Αστυνομίας, συνέχισε «να συλλάβει ή να καταγγείλει κάποιον μοτοσικλετιστή εάν και εφόσον μετά από τον τεχνικό έλεγχο διαφανεί ότι η μοτοσικλέτα δεν τηρεί τα απαραίτητα κριτήρια για τον θόρυβο».

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κουμάση εξέφρασε ικανοποίηση γιατί οι ηγεσίες των διαφόρων ομοσπονδιών «φάνηκαν ενωμένες στο θέμα αυτό και συλλογικά θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα προχωρήσουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και τα μέτρα που θα λάβουμε θα είναι δραστικά».  

Είπε επίσης ότι «το διάταγμα είναι σε ισχύ από χθες, ωστόσο αυτό θα το αποφανθούν οι δικηγόροι μας, εάν δηλαδή ευσταθεί, αφού ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. Ελπίζουμε ο Αρχηγός της Αστυνομίας να σκεφτεί ξανά το θέμα και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις οι οποίες θα είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών της Κύπρου».  

Κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν διάφορα κόμματα  για το  διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας, ο Ζαννέττος Κουμάση εξέφρασε ικανοποίηση επειδή όπως εξήγησε «τα κόμματα έχουν καταλάβει ότι ίσως εκ παραδρομής έχει βγει αυτό το διάταγμα. Ελπίζουμε τα κόμματα να σταθούν δίπλα μας γιατί οι μοτοσικλετιστές είναι αρκετοί στην Κύπρο και απαμβλύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα αντί να το δυσχεραίνουν».

Είμαστε, συνέχισε, «μια μεγάλη ομάδα, κυκλοφορούμε στους δρόμους, πληρώνουμε κανονικά τις άδειες κυκλοφορίας μας, είμαστε νόμιμοι κάτοικοι και πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει όλοι να μας σέβονται. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθούμε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ελπίζοντας σε θετικά αποτελέσματα» κατέληξε.  

Υπενθυμίζεται ότι από το διάταγμα εξαιρούνται οι επαγγελματίες διανομείς φαγητού.