Ειδήσεις

22 Jul, 2021 Ώρα 12:02

Επτά τίτλοι για τη ŠKODA στα βραβεία Company Car of the Year 2021

Thumbnail

Σαρωτική ήταν η ŠKODA στα βραβεία «Company Car of the Year 2021». Μάζεψε επτά τίτλους, γιορτάζοντας έτσι την μεγαλύτερη επιτυχία της στο διαγωνισμό αυτό που διοργανώνεται από το γερμανικό εμπορικό περιοδικό «firmenauto». Συνολικά 165 επαγγελματίες στόλων αξιολόγησαν τα καλύτερα εταιρικά οχήματα από τα μοντέλα με τις καλύτερες πωλήσεις στη γερμανική αγορά για να αποφασιστούν οι νικητές των διάσημων βραβείων για καθεμία από τις 20 κατηγορίες. Τα ŠKODA OCTAVIA, SUPERB, SUPERB iV, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ και το ηλεκτρικό ŠKODA ENYAQ iV έφυγαν με τις πρωτιές στις κατηγορίες τους, κάτι που φέρνει τη τσεχική μάρκα να λαμβάνει τον πολυπόθητο τίτλο 35 φορές από το 1999. Άξιο αναφοράς είναι και το ότι η τέταρτη γενιά του μοντέλου OCTAVIA κέρδισε στην κατηγορία compact για ενδέκατη φορά.

Close

 

 

Οι επαγγελματίες κριτές εκτίμησαν ιδιαίτερα τις παραδοσιακές αρετές της ŠKODA, όπως η οικονομία, η αξιοπιστία, η εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και άνεσης. 

Ο δέκατος και ενδέκατος τίτλος «firmenauto» που κέρδισαν τα ŠKODA SUPERB και SUPERB iV υπογραμμίζουν την ισχυρή θέση αυτού του μοντέλου. 

Close

Το ŠKODA KAMIQ κέρδισε την κατηγορία «Small SUV και Crossover έως 4,30 m», όπως και το ŠKODA KAROQ στην κατηγορία «Compact SUV και Crossover έως 4,50 m» και το ŠKODA KODIAQ για το SUV μεσαίου μεγέθους και Crossover έως 4,80 μ. Σαν το καλύτερο όχημα της κατηγορίας «Ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσαίου μεγέθους», το ŠKODA ENYAQ iV εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους.

 

Close

 

Οι διακρίσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την ισχυρή απόδοση της οικογένειας SUV της ŠKODA στη γερμανική αγορά. Για παράδειγμα, το ŠKODA KODIAQ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Dataforce «A SUV/CUV» το 2020 με μερίδιο αγοράς 10,9%, ενώ το KAROQ ακολούθησε στην τέταρτη θέση με 6,1%. Συνολικά, η ŠKODA αύξησε το μερίδιο αγοράς της στο 8,6% το 2020, σύμφωνα με την Dataforce και ανέβηκε στην πέμπτη θέση σε νέες εμπορικές εγγραφές στη Γερμανία.

Το εμπορικό περιοδικό «firenauto» παρουσιάζει τα βραβεία «Company Car of the Year» από το 1999, με την φετινή να ήταν η 23η έκδοση τους. 

12 Sep, 2025 Ώρα 13:46

Νέο πακέτο “Aero performance ” για το GR Yaris – Πιο σκληροπυρηνικό και ετοιμοπόλεμο από ποτέ με Rally στοιχεία

Thumbnail

Τον Απρίλιο, η Toyota παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση του GR Yaris στην Ιαπωνία, μαζί με την ανακοίνωση του επερχόμενου πακέτου “Aero Performance”. Το τελευταίο θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά από την 1η Οκτωβρίου, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει την τοπική τιμολόγησή του (αργότερα θα έρθει και σε άλλες αγορές).

Close

 

Close

 

Το πακέτο Aero Performance περιλαμβάνει στοιχεία σχεδιασμένα για τη βελτίωση της ψύξης και της αεροδυναμικής. Αυτά αναπτύχθηκαν από την Toyota Gazoo Racing και τους επαγγελματίες οδηγούς της κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο Super Taikyu Series και στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλι.

Close

Αρχικά είναι το αεριζόμενο καπό το οποίο αντικατοπτρίζει το σχήμα του καπό από ανθρακονήματα του σκληροτράχηλου GRMN Yaris, αλλά είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το συγκεκριμένο βελτιώνει την ψύξη αποβάλλοντας τη θερμότητα του χώρου του κινητήρα. Μάλιστα συνδυάζεται με ένα splitter που μειώνει την ανύψωση του μπροστινού μέρους και αεραγωγούς στα μπροστινά φτερά.

 

 

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα επίπεδο προστατευτικό κάλυμμα για το ρεζερβουάρ καυσίμου που βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα κάτω από το όχημα και επιπλέον αγωγούς στο πίσω μέρος για τη μείωση των αεροδυναμικών φορτίων στον προφυλακτήρα. Ωστόσο, η πιο προφανής προσθήκη είναι η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή που βοηθά στη βελτίωση της σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες και σε απότομο φρενάρισμα.

 

 

Το GR Yaris είναι ένας πύραυλος τσέπης που τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα turbo 1,6 λίτρων που αποδίδει 303 ίππους και 400 Nm ροπής. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός εξατάχυτου χειροκίνητου και ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που στέλνει ισχύ και στις τέσσερις στροφές μέσω του συστήματος GR-Four AWD που προέρχεται από ράλι. Μάλιστα, η έκδοση RZ “High Performance” διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BBS.

Οι πωλήσεις του GR Yaris με το πακέτο Aero Performance θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου στην ιαπωνική αγορά και θα κοστίζει περίπου 3.200 ευρώ. Εκτός από την Ιαπωνία, το πακέτο Aero Performance αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές όπως η Ευρώπη, για όσους θέλουν να ανεβάσουν το GR Yaris τους, ένα ακόμα επίπεδο.