Ειδήσεις

10 May, 2024 Ώρα 08:57

Έρευνα: Το 16% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών Ι.Χ. έχουν «μείνει» έστω μία φορά από μπαταρία

Thumbnail

Τα ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς προσφέρουν εξαιρετικές αυτονομίες με μία φόρτιση, «σβήνοντας» σταδιακά την ανησυχία των περισσότερων οδηγών περί φόρτισης. Όμως, μία νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το 16% των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων έχουν «μείνει» από μπαταρία, έστω μία φορά.

Close

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρία Ideal Power και εκτός από το 16% που έχουν μείνει από μπαταρία, ένα εντυπωσιακό ποσοστό 44% δήλωσε πως το άγχος της αυτονομίας έχει επηρεάσει αρνητικά τη συνολική ικανοποίησή τους από την κατοχή ενός EV.

 

Close

 

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ιδιοκτητών EV είναι να φτάνουν σε έναν σταθμό φόρτισης και να βρίσκουν όλες τις θέσεις γεμάτες. Το 75% των ιδιοκτητών δήλωσαν ότι αυτό τους έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά και το 10% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι περίμεναν μία ώρα ή περισσότερο για μια θέση φόρτισης.

Close

Μιλώντας για φόρτιση, το 70% των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων φορτίζουν τα οχήματά τους κυρίως στο σπίτι. Το 16% βασίζεται κυρίως σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, ενώ το υπόλοιπο 14% λίγο και από τα δύο.

 

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με την εμβέλεια και τη φόρτιση, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 42% των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων θα πλήρωναν επιπλέον για να κλείσουν μια θέση φόρτισης. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν μιλάμε για ένα ή δύο δολάρια, καθώς το μέσο ποσό που οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν ήταν 15 δολάρια (αγορά Αμερικής). Αυτό είναι αρκετά μεγάλο ποσό, καθώς το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ σημειώνει ότι η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι 0,174 δολάρια ανά kWh.

Ενώ οι ιδιοκτήτες ανέφεραν μια χούφτα αρνητικών εμπειριών και μειονεκτημάτων, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχαν στη μελέτη λάτρεψαν τα EV. Συγκεκριμένα, ένα εντυπωσιακό 91% δήλωσε ότι το επόμενο όχημά τους θα είναι ηλεκτρικό.

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.