Ειδήσεις

10 May, 2024 Ώρα 12:25

Έρευνα: Σας αρέσουν τα θορυβώδη αυτοκίνητα; Θα μπορούσατε να είστε σαδιστής ή ψυχοπαθής

Thumbnail

Η έρευνα καθηγήτριας πανεπιστημίου προσπαθεί να βρει τί κρύβουν μέσα τους, όσοι θέλουν να κάνουν ακραίο θόρυβο με τα οχήματα τους

Close

Η έλλειψη θορύβου από τον κινητήρα και την εξάτμιση είναι ένας από τους παράγοντες που αποτρέπουν πολλούς λάτρεις των αυτοκινήτων από το να αγκαλιάσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα μπορούν να επιταχύνουν. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι από εμάς αγαπούν τα θορυβώδη οχήματα και κάποιοι άλλοι όχι; Μια νέα μελέτη λέει ότι όλα αυτά συνδέονται με τύπους προσωπικότητας και ότι το να σου αρέσουν τα θορυβώδη αυτοκίνητα θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη σαδιστικών ή ψυχοπαθητικών τάσεων.

Η Julie Aitken Schermer, καθηγήτρια ψυχολογίας και σπουδών διοίκησης και οργάνωσης στο Western University στο Λονδίνο του Οντάριο, είχε την ιδέα για τη μελέτη ενώ έκανε βόλτα το σκύλο της κοντά στην πανεπιστημιούπολη. «Κάθε μέρα συναντάμε αυτά τα θορυβώδη αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες και τρομάζω», δήλωσε στο CBC. «Ο σκύλος μου τρόμαξε. Βλέπω τα ζώα να τρέχουν μακριά και να πανικοβάλλονται όπως οι άνθρωποι».

Close

Έτσι, η Aitken Schermer αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη δική της μελέτη, ερευνώντας 529 άνδρες, γυναίκες προπτυχιακούς φοιτητές επιχειρήσεων. Ρώτησε τους συμμετέχοντες αν τους άρεσαν τα δυνατά αυτοκίνητα και αν θα τροποποιούσαν τα δικά τους αυτοκίνητα για να τα κάνουν πιο θορυβώδη. Και η Schermer έδωσε επίσης σε κάθε άτομο ένα τεστ προσωπικότητας Short Dark Tetrad (SD4), σχεδιασμένο για να ανιχνεύει τέσσερα σκοτεινά χαρακτηριστικά προσωπικότητας: ναρκισσισμό, σαδισμό, ψυχοπάθεια και μακιαβελισμό.

Περίμενε να βρει μια σαφή σχέση μεταξύ ναρκισσισμού και προτίμησης για τα δυνατά αυτοκίνητα, υποθέτοντας ότι η δυνατότητα ενός θορυβώδους κινητήρα να τραβάει τα βλέμματα θα απευθυνόταν σε ανθρώπους που τους αρέσει να τραβούν την προσοχή στον εαυτό τους. Αντ’ αυτού, όμως, βρήκε μεγαλύτερη σχέση με τον σαδισμό και την ψυχοπάθεια.

Close

«Φαίνεται να είναι αυτή η ανάλγητη αδιαφορία για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και τις αντιδράσεις τους», δήλωσε η Aitken Schermer στο CBC. «Αυτή είναι η ψυχοπάθεια που βγαίνει προς τα έξω και πιθανότατα να τους αρέσει να απολαμβάνουν να βλέπουν τους ανθρώπους να τρομάζουν».

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.