Ειδήσεις

08 Jun, 2023 Ώρα 11:53

Έρχεται τo 4ο Petrolheads Festival στην Achna Speedway! – Το πρόγραμμα της μέρας

Thumbnail

To 4ο Petrolheads Festival (of Speed), θεωρείται το μεγαλύτερο car meet στο νησί μας. Και φέτος, το μεγάλο πάρτι διοργανώνεται στο φυσικό του «σπίτι», την πίστα Achna Speedway. 

Close

Η διοργανώτρια εταιρεία STS Events, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις εκδηλώσεων στο χώρο του αυτοκινήτου και της  μοτοσικλέτας, στήνει αυτό το all-in-one event στο οποίο οποιοσδήποτε λάτρης του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας μπορεί να συμμετέχει είτε σαν θεατής είτε σαν μέρος του προγράμματος, εκθέτοντας το αυτοκίνητο/μοτοσικλέτα του ή λαμβάνοντας μέρος σε session Time Attack (ή Κόντρες) στην πίστα!

 

Close

Psaltis

 

Close

Το 4ο Petrolheads Festival (of Speed) διεξάγεται την Κυριακή 11 Ιουνίου με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που θα κρατήσει το κοινό για ολόκληρη την μέρα στην πίστα Achna Speedway!

Όπως και σε άλλες χρονιές το Petrolheads Festival (of Speed) είναι πάντα μια μικρή γεύση για το Boyz Stuff Show που διοργανώνεται στην Κρατική έκθεση με την μόνη διαφορά το action κομμάτι που μας προετοιμάζει η διοργάνωση στην πίστα!

 

toolwarehouse

 

Ξεκινώντας από το μεγάλο χώρο στάθμευσης με στατική έκθεση από αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, καταστήματα και άλλους του χώρου, πάντα με άφθονη μουσική, φαγητό και ποτό.

Παράλληλα θα στηθεί ένα πολύωρο πρόγραμμα από περάσματα Drift, Dragster, Time Attack, kart, Superbike και πολλά άλλα.

Η όλη εκδήλωση είναι family friendly, θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί της Κυριακής και θα διαρκέσει μέχρι την δύση του ήλιου αργά το απόγευμα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, τηλεφωνήστε στο 99759300 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα Achna Speedway by STS Events στο Facebook ή στο Instagram.

 

redbullboyz

 

 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Petrolheads Festival *

Πάρκιγκ

  • Έκθεση Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών από το πρωί στις 10πμ μέχρι το απόγευμα
  • Διαγωνισμός Ήχου
  • Διαγωνισμός χαμηλότερου αυτοκινήτου
  • Διαγωνισμός anti - lag

H ακριβής ώρα του κάθε διαγωνισμού θα ανακοινωθεί κατά την διάρκεια του Festival

 

Πίστα

9.00 – 10.30        Moto Racing

10.30 – 12.00      Street cars Time Attack

12.00 – 12.30      Moto Racing

12.30 – 13.00      Race Cars / Modified Time Attack

13.00 – 13.30      Drift  & Time Attack Passenger Ride

13.30 - 14.30       Street Cars Time Attack

14.30 - 15.30       Drag Racing Show

15.30 – 16.00      Drift  & Time Attack Passenger Ride

16.00 – 17.00      Karting / Street Cars Time Attack

17.00 – 18.00      Street cars Time Attack

18.00 – 19.00      Kontres Drag Racing

* Το πρόγραμμα δυνατόν να τροποποιείται ανάλογα με την προσέλευση

Μέγας χορηγός του 4ου Petrolheads Festival είναι η εταιρεία Psaltis και τα λιπαντικά ENEOS.

Υποστηρικτής είναι η εταιρεία Toolwarehouse, το Red Bull Energy Drink και το Boyz Stuff Show.

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr