Ειδήσεις

04 Oct, 2023 Ώρα 12:11

Έρχεται φθηνό ηλεκτρικό SUV από την VW

Thumbnail

H γερμανική εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να μην αφήσει κομμάτι της ηλεκτρικής αγοράς που να μην κάνει έντονη την παρουσία της.

Close

Η Volkswagen ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά της για την παρουσίαση ενός compact SUV το 2026, σχεδιασμένο ως μία crossover εναλλακτική λύση στο Volkswagen ID 3.

Το νέο SUV θα κατασκευάζεται παράλληλα με το ID 3 στο εργοστάσιο του Wolfsburg στη Γερμανία, με βάση την ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας MEB του VW Group, που εσωτερικά αναφέρεται ως MEB Evo.

Close

Αυτή η στρατηγική κίνηση ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη στρατηγική παραγωγής της Volkswagen που περιγράφεται μέχρι το 2028, εστιάζοντας στην ενοποίηση μοντέλων με κοινή πλατφόρμα σε συγκεκριμένα παγκόσμια κέντρα παραγωγής για την ενίσχυση της λειτουργικής αποδοτικότητας.

Ο Christian Vollmer, επικεφαλής παραγωγής της Volkswagen, έδωσε έμφαση στον εξορθολογισμό των λειτουργιών παραγωγής, με στόχο την παραγωγή πολλαπλών μοντέλων με τη χρήση μιας κοινής αρχιτεκτονικής οχημάτων.

Close

Με την υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης, η εταιρεία αναμένει σημαντική εξοικονόμηση κόστους με την αποφυγή επενδύσεων για την ενσωμάτωση διαφορετικών αρχιτεκτονικών οχημάτων.

Οι εγκαταστάσεις του Wolfsburg δεν θα συναρμολογούν μόνο το νέο SUV και το υπάρχον ID 3, αλλά θα συνεχίσουν επίσης την παραγωγή του Volkswagen Golf, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά στις αρχές του 2024, και της τελευταίας έκδοσης του Volkswagen Tiguan, που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Επιπλέον, το επταθέσιο SUV Volkswagen Tayron, που θα αντικαταστήσει το Tiguan Allspace, θα βγει από τις γραμμές συναρμολόγησης του Wolfsburg από το 2025.

Σε μια απροσδόκητη κίνηση, η Volkswagen αποκάλυψε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή ειδικού εργοστασίου για την πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα Trinity.

Αντ’ αυτού, αυτό το μεγάλο ηλεκτρικό θα παράγεται στο Zwickau της Γερμανίας, όπου η εταιρεία κατασκευάζει ήδη τα μοντέλα ID 3 και ID 5.

Η απόφαση αυτή απορρέει από τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα Trinity και τις εσωτερικές διαβουλεύσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων χώρων παραγωγής λόγω της αναμενόμενης μειωμένης ζήτησης για οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η οποία δημιουργεί χώρο για νέα μοντέλα εντός του υφιστάμενου δικτύου.

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.