10 Ιουλ., 2019 Ώρα 19:50

Έρχεται το Hyundai Santa Cruz!

Thumbnail

Το πρωτότυπο που έκανε το ντεμπούτο του στο Auto Show του Ντιτρόιτ πριν από τέσσερα χρόνια ήταν ένα πενταθέσιο όχημα τύπου crossover με κινητήρα turbo diesel 2.0 λίτρων και πίσω πόρτα με συρόμενη προέκταση. Ο αντιπρόεδρος της Hyundai στις ΗΠΑ υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των προϊόντων, Michael O’Brien, δήλωσε πως η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να εισέλθει σύντομα στην αγορά των ΗΠΑ με ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε στη Βόρεια Αμερική.

 

 

“Θα είναι ένα πολύ ευέλικτο όχημα. Αυτό παρέχει την υπόσχεση να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα κατηγορία αγοραστών “, δήλωσε ο O’Brien. Παρόλο που δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία λανσαρίσματος και τις επίσημες προδιαγραφές, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να κατασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θα έπρεπε να γίνει στη Βόρεια Αμερική», είπε, χωρίς να ονομάζει μια συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που αποφάσισαν να κατασκευάσουν νέα οχήματα στο Μεξικό, φούντωσαν την οργή του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. Η Hyundai πιθανότατα δεν το θέλει αυτό.

 

 

Η κατασκευή του νέου φορτηγού στις Η.Π.Α. θα αποτελούσε λογική επιλογή καθώς η πλειοψηφία των φορτηγών θα πωλούνται εκεί, ούτως ή άλλως. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να παράγει το νέο φορτηγό στη Βόρεια Αμερική για να αποφύγει τον φόρο εισαγωγής στα αυτοκίνητα που προέρχονται από άλλες χώρες. Η Hyundai ήδη κατασκευάζει τα Elantra και Sonata καθώς και το Santa Fe στο εργοστάσιό της στο Montgomery της Αλαμπάμα. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παρέχουν ετήσια παραγωγή περίπου 400.000 οχήματα.

 

Πηγή: NewsAuto.gr