Ειδήσεις

30 Dec, 2020 Ώρα 08:52

Έξι ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes-EQ μέσα στο 2022

Thumbnail

Η Mercedes-Benz στοχεύει την ηγετική θέση σε ηλεκτρικούς κινητήρες και λογισμικά οχημάτων, με την συνεπή ηλεκτροδότηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου προϊόντων της να αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής εστίασης «Ambition 2039». Και αυτό, ως απαραίτητη προϋπόθεση της πορεία της προς την ουδετερότητα εκπομπών CO₂. Το 2022 η γκάμα της εταιρείας θα περιλαμβάνει οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes-EQ ενώ το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz είναι έτοιμο για την «ηλεκτροποίηση» της γκάμας της και ενσωματώνει τα μοντέλα της Mercedes-EQ σε σειριακή παραγωγή στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της.

Close

 

 

Το EQS, το πρώτο ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν από τη Mercedes-Benz, θα ξεκινήσει παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2021 στο Factory 56 στην τοποθεσία Sindelfingen (Γερμανία). Το EQS είναι το πλήρως μοντέλο που χρησιμοποιεί τη νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική για πολυτελή και ηλεκτρικά οχήματα στην κορυφαία κατηγορία στη Mercedes-Benz.  Με την έναρξη παραγωγής του ηλεκτρικού συμπαγούς SUV EQA στο εργοστάσιο Rastatt (Γερμανία) και την τρέχουσα απόφαση μεταφοράς της παραγωγής EQB στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας στο Kecskemét, η εταιρεία κάνει περαιτέρω σημαντικά βήματα για να μετατρέψει την γκάμα προϊόντων της εντελώς ουδέτερη όσο αφορά τις εκπομπές CO₂. Η πορεία της εταιρείας συνεχίζει σταθερά με γνώμονα το «Electric First» στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής κινητήρων, όπως επίσης και συστήματα μπαταριών υψηλής απόδοσης που θα κατασκευάζονται και θα συναρμολογούνται εντός του δικτύου παραγωγής. Η παραγωγή του EQB θα ξεκινήσει το 2021 σε δύο τοποθεσίες στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής Mercedes-Benz Cars: στο εργοστάσιο της Ουγγρικής Mercedes-Benz στο Kecskemét για την παγκόσμια αγορά και στη γερμανική-κινεζική κοινοπραξία BBAC στο Πεκίνο για την τοπική αγορά. Η προετοιμασία των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των εργαζομένων και των εργασιών ανακαίνισης, είναι ήδη σε εξέλιξη. Το συμπαγές SUV EQB θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παραγωγής από την Ουγγαρία και θα συμπληρώνει το plug-in υβριδικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που αποτελείται από το CLA και το CLA Shooting Brake..

 

Close

 

Επιπλέον, το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη θα ξεκινήσει την παραγωγή του σεντάν EQE το δεύτερο εξάμηνο του 2021, και θα ακολουθήσει λίγο αργότερα το εργοστάσιο του Πεκίνου. Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Tuscaloosa (ΗΠΑ) ετοιμάζεται επίσης για την παραγωγή των EQE SUV και EQS SUV το 2022, τα οποία θα παραχθούν στο μέλλον στην ίδια γραμμή με αυτοκίνητα SUV με συμβατικούς και plug-in υβριδικούς κινητήρες.

Το ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο της Mercedes-Benz ολοκληρώνει η smart με τρία επιπλέον μοντέλα. Το smart EQ fortwo  και το smart EQ fortwo Cabrio παράγονται στο Hambach της Γαλλίας και το smart EQ forfour στο Novo Mesto της Σλοβενίας. 

15 Jan, 2021 Ώρα 11:11

Ισχυρότερη, γρηγορότερη και πιο εντυπωσιακή η νέα Porsche 911 GT3 Cup

Thumbnail

Η Porsche παρουσίασε την τελευταία γενιά του αγωνιστικού αυτοκινήτου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο: τη νέα 911 GT3 Cup. Με το ξεκίνημα της σεζόν του 2021, αυτό το αγωνιστικό θα διαγωνιστεί στο Porsche Mobil 1 Supercup αλλά και στα εθνικά πρωταθλήματα Porsche Carrera Cup σε Γερμανία, Γαλλία, Ασία και για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική. Το εντυπωσιακό μοντέλο αυτό αποτελεί την πρώτη αγωνιστική έκδοση που βασίζεται στην τρέχουσα γενιά της 992. Παράγει περίπου 510 ίππους και 470Nm ροπής. Δηλαδή 25 ίππους περισσότερους από τον προκάτοχο του ενώ θα μπορεί να λειτουργεί με συνθετικά καύσιμα, το οποίο μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2 υπό συνθήκες αγώνων. Η παράδοση του  911 GT3 Cup σε ομάδες θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021, και είναι διαθέσιμο για αγορά με τιμή 225.000 ευρώ.

Close

 

 

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του νέου 911 GT3 Cup είναι η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική του και η γενικά πιο «μυώδης» εμφάνιση του. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο πλατύ και ελαφρύ αμάξωμα turbo-spec που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο μοντέλο Cup.

Ένα άλλο παράδειγμα λεπτών, εξελιγμένων λύσεων στο νέο 911 GT3 Cup φαίνονται στη διάταξη των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων: Οι μονάδες ελέγχου του μηχανοκίνητου αθλητισμού και οι καταγραφείς δεδομένων έχουν μεταφερθεί από τον θόλο ποδιών του συνοδηγού στο δεξί πίσω μέρος της καμπίνας. Ως αποτέλεσμα, δεν εμποδίζουν πλέον την εγκατάσταση μιας δεύτερης θέσης στο εσωτερικό.

Close

 

 

Όπως με τον άμεσο προκάτοχό του, ο εξακύλινδρος κινητήρας του χρειάζεται μόνο έλεγχο συντήρησης μετά από 100 ώρες λειτουργίας. Ο κινητήρας συνδέεται με το διαδοχικό, εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων 72 κιλών, μέσω ενός συμπλέκτη μεταλλικού αγωνιστικού συμπλέγματος τριών δίσκων. Οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται μέσω κλασσικού μοχλού (paddle) στο τιμόνι, με μια «μικρή επιθεώρηση» του κιβωτίου ταχυτήτων να χρειάζεται μετά από 60 ώρες αγώνων - που αντιστοιχεί σε περίπου δύο σεζόν του Porsche Mobil 1 Supercup. Μια σημαντική αναθεώρηση αναμένεται μετά από 120 ώρες αγώνων. Ο ενεργοποιητής αλλαγής ταχυτήτων λειτουργεί με ηλεκτρικό μοτέρ, αντικαθιστώντας την προηγούμενη μονάδα που λειτουργούσε με αέρα. Το πλεονέκτημα: ακόμη γρηγορότερες αλλαγές ταχυτήτων, η επιλογή διαγνώσεων σε πραγματικό χρόνο και μειωμένος κίνδυνος ζημιάς, για παράδειγμα σε περίπτωση σφαλμάτων στην αλλαγή ταχυτήτων.