Ειδήσεις

24 Feb, 2021 Ώρα 18:46

Το Fiat Ducato είναι το δημοφιλέστερο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη

Thumbnail

Το 2021 είναι η χρονιά στην οποία το Fiat Professional Ducato κλείνει 40 χρόνια ένδοξης πορείας στην αγορά. Ένα όνομα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1981.  Πρόκειται για ένα μοντέλο που αποτελεί διαχρονικά ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα και επιτυχημένα επαγγελματικά μοντέλα στην Ευρώπη. Οι μεταφορικές του δυνατότητες, η ευελιξία του, το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, αλλά και το χαμηλό κόστος χρήσης, αναγνωρίστηκαν από του Ευρωπαίους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα το 2020 να διατεθούν στην αγορά 150.000 μονάδες που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 20,5%, επίδοση που μεταφράζεται σε αύξηση 3% σε επίπεδο αγοράς και αύξηση 7,6% σε επίπεδο αριθμού μονάδων.

Close

 

 

Πριν από 40 χρόνια, το Ducato, έφερε επανάσταση στην κατηγορία των μεγάλων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων χάρη στο μεγάλο χώρο φόρτωσης, τις πρακτικές λύσεις, αλλά και την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η παράγωγή ξεκίνησε το 1981 στο εργοστάσιο του Sevel (Società Europea Veicoli Leggeri) στο Val di Sangro της Β. Ιταλίας και παραμένει μέχρι σήμερα στο ίδιο σημείο. Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο LCV στον κόσμο και απασχολεί άνω των 6.000 εργαζομένων. 

 

Close

 

Με την πάροδο του χρόνου, το Ducato βελτιωνόταν συνεχώς αποτελώντας πάντα το σημείο αναφοράς στην κατηγορία, ενώ παράλληλα προσέφερε και τις περισσότερες επιλογές, με περισσότερες από 10.000 διαφορετικές εκδόσεις να έχουν διατεθεί σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εκπληκτική ευελιξία που παρέχει το πλαίσιο του Ducato το έχει καταστήσει και ως την πλέον δημοφιλή βάση για κατασκευή αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, με περισσότερες από 500.000 οικογένειες στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία να το έχουν επιλέξει για τα ταξίδια τους.

Παράλληλα με τη στιβαρότητα, την πρακτικότητα και την αξιοπιστία, το Ducato, αποτελεί ηγέτη και στις σύγχρονες τεχνολογίες που κάνουν πιο ασφαλή και άνετη τη ζωή του επαγγελματία οδηγού, όπως είναι τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), η εξελιγμένη συνδεσιμότητα και το σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο. 

Τέλος το E-Ducato έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά μοντέλα. Όλα τα παραπάνω εξασφάλισαν την πρωτιά στην Ευρώπη που επιβεβαιώθηκε με τη φετινή επιτυχία, αλλά και σημαντική επιτυχία σε όλο τον κόσμο, από τη Ρωσία και τη Λατινική Αμερική, μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

 

14 Apr, 2021 Ώρα 16:25

Ανώτατη διάκριση στην ασφάλεια για το νέο Renault Arkana

Thumbnail

Άλλη μια διάκριση ασφάλειας πρόσθεσε στην ήδη πλούσια λίστα της η Renault. Αυτή τη φορά πρόκειται για το Arkana. Το ολοκαίνουριο Coupe SUV, που αναμένεται σύντομα στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα, θα τοποθετείται μεταξύ των μοντέλων Captur και Kadjar.

Close

Στο καινούργιο Renault Arkana έχει απονεμηθεί η μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από τους ειδικούς του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP, καθιστώντας το σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον δρόμο. Διαθέτοντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας - συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς Advanced Systems Assistance Systems (ADAS) - το ολοκαίνουργιο Arkana ενισχύει τη δέσμευση της Renault για την κατασκευή των ασφαλέστερων οχημάτων για τους πελάτες της.

 

Close

 

Το νέο Renault Arkana είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία ADAS που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα των βοηθημάτων ασφαλείας με συστήματα όπως: το Adaptive Cruise Control με Stop&Go, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλών σημείων, το Lane Keep Assist και πολλά άλλα. Αυτά τα συστήματα ασφαλείας συνδυάζονται για να προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά στον οδηγό, στους επιβάτες και σε άλλους χρήστες του δρόμου.

Close

Πέραν από την ασφάλεια, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τον συνδυασμό της εντυπωσιακής σιλουέτας του coupe, την κομψή σχεδίαση και το δυναμικό εμπρόσθιο άκρο που συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα μοναδικό νέο μοντέλο SUV.