Ειδήσεις

28 Mar, 2024 Ώρα 11:37

Το FIAT Ducato είναι το “Large Van of the Year” των Company Car and Van Awards

Thumbnail

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Ducato της FIAT Professional κέρδισε τον τίτλο “Large Van of the Year” στα ετήσια βραβεία Company Car and Van Awards 2024 του ομώνυμου βρετανικού περιοδικού. Το Ducato ξεχώρισε χάρη στις πολλές εκδόσεις που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επαγγελματία, την ευκολία στο χειρισμό, τον πολυδιαμορφώσιμο χώρο φόρτωσης καθώς και τα προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού ασφάλειας με τα οποία είναι συμβατό.

Close

Ξεκινώντας την πορεία του το 1981, το μεγάλο βαν της μάρκας έχει πλέον παγιωθεί ως ηγέτης στο στερέωμα των επαγγελματικών μοντέλων και η συγκεκριμένη διάκριση είναι ακόμα μια ηχηρή επιβεβαίωση. Στη σημερινή του μορφή το Ducato έχει χώρο φόρτωσης έως 17 m3 και ωφέλιμο φορτίο που αγγίζει τα 1.500 kg. Διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο σε μήκος χώρο φόρτωσης στην κατηγορία του, με τις μετρήσεις να δείχνουν πως υπερτερεί έως και κατά 30 cm από τα ανταγωνιστικά μοντέλα.

Σε αντίστοιχα κορυφαίο επίπεδο βρίσκεται και το σύστημα κίνησης της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης που είναι 100% “in-house” σχεδιασμένο και εξελιγμένο. Διαθέτει νέα μπαταρία χωρητικότητας 110 kWh που εξασφαλίζει κορυφαία αυτονομία έως 420 km στον κύκλο μέτρησης WLTP, ενώ η δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως και 150 kW σημαίνει πλήρωση της μπαταρίας από το 0-80% σε λιγότερο από μια ώρα. Η τελευταία εξέλιξη των θρυλικών για την απόδοση και την αξιοπιστία τους MultiJet κινητήρων πετρελαίου αναλαμβάνει να ολοκληρώσει με τον ιδανικό τρόπο τις επιλογές που υπάρχουν στην γκάμα, ενώ η κορυφαία τεχνολογία του μοντέλου υπογραμμίζεται και από τα ηλεκτρονικά συστήματά του.

Close

Το νέο Ducato είναι το πρώτο επαγγελματικό μοντέλο που μπορεί να εξοπλιστεί με συστήματα Αυτόνομης Οδήγησης επιπέδου 2 (Advanced Driving Assistance Systems) για ευκολία οδήγησης και πλήρη ασφάλεια όλων όσοι βρίσκονται στο δρόμο. Πολλά από τα εν λόγω συστήματα βέβαια αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού, όπως το αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών, η διατήρηση της λωρίδας κίνησης, η αναγνώριση της οδικής σήμανσης, ο ηλεκτρονικός έλεγχος της ταχύτητας, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η κάμερα οπισθοπορείας και οι full LED προβολείς.  

Close
10 Apr, 2024 Ώρα 19:08

Το νέο Volvo EX30 κέρδισε το βραβείο «World Urban Car 2024»

Thumbnail

Πριν προλάβει να περάσει στους εκθεσιακούς χώρους της Volvo στην Ευρώπη, το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 άρχισε να κατακτά βραβεία. Πρόσφατα πήρε ένα σημαντικό βραβείο στον καταξιωμένο θεσμό World Car Awards! Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες, σε μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το μικρότερο SUV της Volvo Cars κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο, σε μία λίστα που αριθμούσε 38 υποψηφιότητες.

Close

 

 

«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου από το EX30 μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», λέει ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια.»

Μεταξύ των πολλών χαρακτηριστικών του EX30 που σχολιάστηκαν θετικά περιλαμβάνονται το όμορφο design και η ελκυστική τιμή του. Το EX30 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι αποσπώντας πλήθος εγκωμίων και έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year και το Small SUV/Crossover of the Year από τη Sunday Times. 

Close

 

 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. 

Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.