Ειδήσεις

17 Nov, 2022 Ώρα 17:38

Φιλανθρωπική Εκδήλωση “Φτιάξε μια καρδιΑΛΜΑ -νερό και χΡώμα”.

Thumbnail

Χώρος τελετής λήξης του CMF RALLY OF CYPRUS 2022 στην Κρατική Έκθεση

Close

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και η Οργανωτική Επιτροπή του CMF Rally Of Cyprus 2022 σας προσκαλούν την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου και ώρα 3:30 μ.μ στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Φτιάξε μια καρδιΑΛΜΑ -νερό και χΡώμα». Η εκδήλωση θα γίνει παράλληλα με τον τερματισμό του CMF Rally Of Cyprus στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου. Στον ίδιο χώρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διεξάγεται και η Έκθεση Boyz Stuff Show.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία αγάπης και προσφοράς από το νερό και χΡώμα, «φτιάξε μια καρδιΑΛΜΑ» της κεραμίστριας ´Αντρης Ευριπίδου Αταλιώτη με στόχο την ενίσχυση του προγράμματος ΑΛΜΑ του Ιδρύματος «Θεοτόκος» Αμερίκος Αργυρίου ((κέντρο ανάπτυξης δεξιοτήτων του παιδιού).

Close

 

 

To “νερό και χΡώμα” δημιούργησε και φέτος κεραμικές καρδιές, τις οποίες έχει τοποθετήσει σε κουτιά μαζί με κορδέλα, μπογιές και πινέλο ώστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τις καρδούλες. Τα παιδιά με τις οικογένειές τους θα μπορούν να προμηθευτούν το κουτάκι που περιέχει όλα τα υλικά στην τιμή των €5 και να ζωγραφίσουν παρέα με τους οδηγούς και συνοδηγούς του CMF Rally Of Cyprus 2022 τη δικιά τους ξεχωριστή καρδούλα. Στο χώρο θα παρευρίσκονται για να ζωγραφίσουν μαζί με τα παιδιά, τόσο ο πρωταθλητής Σίμος Γαλαταριώτης όσο και ο ηθοποιός και οδηγός αγώνων Μιχάλης Σοφοκλέους μαζί με όλα τα πληρώματα που θα βρεθούν στη ράμπα του τερματισμού. Παράλληλα, την όλη προσπάθεια θα στηρίξουν και οι εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στο φετινό 18ο Boyz Stuff Show

Η πρωτοβουλία έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας. Αννίτας Δημητρίου ενώ την όλη εκδήλωση υποστηρίζει η εταιρεία Psaltis Auto Parts.

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr