Ειδήσεις

09 Feb, 2024 Ώρα 09:28

Ford: Οι κακοπληρωτές τη γλίτωσαν. Για την ώρα…

Thumbnail

Η Ford είχε μία ιδέα πριν μερικά χρόνια για να μην χάνει τα γραμμάτια των πελατών που είχαν αγοράσει μοντέλο της με πλάνο δόσεων. Αυτή η ιδέα ήταν μία ευρεσιτεχνία που στο μέλλον θα υποστήριζε την επανάκτηση του αυτοκινήτου εφόσον ο πελάτης είχε αργήσει ή δεν είχε πληρώσει καθόλου τη δόση. Αυτό το σενάριο φαίνεται πως ναυαγεί.

Close

Αρχικά, η άδεια ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2021, ενώ η Ford επανήλθε τον Μάρτιο του 2022. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ονόμασε την εν λόγω ευρεσιτεχνία «Σύστημα και Μέθοδοι για την Ανάκτηση Αυτοκινήτων».

Βάσει αυτής της πατέντας, η εταιρεία θα μπορούσε να κάνει το αυτοκίνητο να φύγει ημι-αυτόνομα από τον ιδιοκτήτη και να επιστρέψει σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, εφόσον ο πελάτης δεν είχε πληρώσει τις δόσεις του.

Close

Αρχικά, ήταν να λειτουργήσει μονάχα ως υπενθύμιση στον ιδιοκτήτη. Εφόσον όμως ο ιδιοκτήτης παρέλειπε την υπενθύμιση, αυτόματα το αυτοκίνητο θα απενεργοποιούσε λειτουργίες, όπως το ράδιο ή ο κλιματισμός.

Βέβαια, η πιο ακραία έκδοση της μεθόδου της Ford δεν ήταν αυτή, αλλά τα ημι-αυτόνομα αυτοκίνητά της. Αυτά μπορούσαν κυριολεκτικά μόνα τους να εγκαταλείψουν τον ιδιοκτήτη τους και να επιστρέψουν στην αντιπροσωπεία από όπου αγοράστηκαν.

Close

Σε όλα αυτά λοιπόν, η Ford βάζει μία τελεία προς ώρας. Στις 20 Οκτωβρίου του 2023, το US Patent & Trademark Office πέρασε την ευρεσιτεχνία της Ford στην κατηγορία «abandoned» (εγκαταλελειμμένη). Οι λόγοι που έγινε αυτό και που η ιστορική εταιρεία δεν ασχολήθηκε, είναι άγνωστοι προς το παρόν.

Είναι πολύ πιθανό η Ford να αποφάσισε να εγκαταλείψει μία τόσο ανεπτυγμένη τεχνολογία, η οποία συνδέεται άμεσα με την αυτόνομη οδήγηση, λόγω του υψηλού κόστος και των δυσκολιών που φέρει μαζί. Συν τοις άλλοις, οι πελάτες της δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με αυτήν την εκβιαστική κίνηση.

Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται να ξαναδούμε αυτή τη μέθοδο να επανεξετάζεται σε νέα βάση. Ήδη αντιπροσωπείες, κυρίως στις ΗΠΑ, προχωρούν στην τοποθέτηση GPS στα αυτοκίνητα, ώστε να παρακολουθούν και να εντοπίζουν τους πελάτες που δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.

10 Jul, 2024 Ώρα 14:18

Red Dot Design Award για το Hyundai SANTA FE XRT!

Thumbnail

Στη σειρά των Red Dot Design Awards έρχεται να προστεθεί η νέα διάκριση της Hyundai, με το Santa Fe XRT Concept, που εξασφάλισε ακόμα ένα βραβείο Red Dot Design, στην κατηγορία “Αυτοκίνητα”.

Close

“Είναι μια εξαιρετική τιμή, αυτή η αναγνώριση από τα Red Dot Design Awards για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πειραματικού μας μοντέλου”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Σχεδιασμού της Hyundai. “Αυτή η τιμή έρχεται να επιβραβεύσει τα εκπληκτικά επιτεύγματα και την αφοσίωση των ταλαντούχων σχεδιαστών μας. Εργάστηκαν αδιάκοπα μαζί με τους μηχανικούς μας στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης. Η βράβευση υπογραμμίζει επίσης την αξία της μάρκας Hyundai ανά το παγκόσμιο”, ολοκλήρωσε.

Το Santa Fe XRT Concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με το νέο Santa Fe, το 2023, είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των οδηγών που λατρεύουν την περιπέτεια. Το XRT ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε ανταγωνιστικό, δύσκολο έδαφος με αυτοπεποίθηση και άνεση. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξάπτει το απόλυτο πνεύμα της περιπέτειας ικανοποιώντας όλων των ειδών τις ανάγκες μιας τέτοιας πρόκλησης.

Close