Ειδήσεις

20 Jan, 2023 Ώρα 12:53

Φρέσκο χοιρινό μόνο στο ΓΣΠ σήμερα! Ατύχημα με φορτηγό γεμάτο κρέατα!

Thumbnail

Μετά από ατύχημα με φορτηγό έκλεισε ο δρόμος στον κυκλικό κόμβο παρά το Στάδιο ΓΣΠ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετατοπίστηκε το φορτίο που μετέφερε κρέατα προς τα εμπρός με αποτέλεσμα να καταστραφεί το κιβώτιο που τα μετέφερε.

Close

Η Αστυνομία συστήνει στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί.

 

Close

 

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

Close

Κλειστή είναι για τα διερχόμενα οχήματα η λεωφόρος Δημήτριου Βικέλα, στον Στρόβολο, από τη συμβολή της με την λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (Φώτα Ορφανίδη), λόγω πτώσης εμπορεύματος από φορτηγό όχημα, σε σημείο παρά τον κυκλικό κόμβο που οδηγεί προς το στάδιο ΓΣΠ, στην λεωφόρο Δημήτριου Βικέλα. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας για παροχή βοήθειας και ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Οι διερχόμενοι οδηγοί καλούνται να κατευθύνονται προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από όπου μπορούν να επιστρέψουν προς την περιοχή του σταδίου ΓΣΠ, μέσω του κυκλικού κόμβου στον αυτοκινητόδρομο.

Η κυκλοφορία προς το στάδιο ΓΣΠ, για τους οδηγούς στον αυτοκινητόδρομο που κατευθύνονται από Λεμεσό προς Λευκωσία, δεν επηρεάζεται. 

09 Jun, 2023 Ώρα 08:04

Porsche Mission X Concept. Ο προπομπός του νέου hypercar της εταιρίας

Thumbnail

Η Porsche θέλοντας να γιορτάσει τα 75α γενέθλια της, παρουσίασε το Mission X Concept, ένα νέο πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο hypercar της, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το οποίο υπόσχεται πως θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring.

Close

 

 

Σύμφωνα με την Porsche, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική 900 volt και θα έχει αναλογία 1 ίππου ανά 1 κιλό βάρους. Επίσης θα παράγει πολύ μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από την 911 GT3 RS και θα φορτίζει περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από την Taycan Turbo S.

 

Close

 

Ο σχεδιασμός του Mission X Concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της εταιρίας στο Le Mans. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με την “γυάλινη φούσκα” να καλύπτει τον χώρο των επιβατών που προστατεύεται από έναν εξωσκελετό από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

 

 

Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα από CFRP, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων ψηφιακός πίνακας οργάνων, αγωνιστικής σχεδίασης τιμόνι, με τον συνοδηγό να έχει μπροστά του μια βάση για την τοποθέτηση αναλογικών ή ψηφιακών χρονομέτρων.

 

 

Το πακέτο των μπαταριών είναι τοποθετημένο πίσω από το καθίσματα, σε μια λεγόμενη διάταξη “e-core” που προορίζεται να δημιουργήσει το ίδιο είδος δυναμικής συμπεριφοράς ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου.

 

 

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρων, ύψος 1,2 μέτρων, μεταξόνιο 2,73 μέτρων και φορά ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με τις τελευταίες να έχουν διαφανείς αερολεπίδες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες σαν τουρμπίνες για καλύτερη ψύξη των φρένων.