Την Πέμπτη 24 Ιουνίου, η Alfa Romeo κλείνει 111 χρόνια ζωής. Το 1910 στο Μιλάνο, η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), η οποία το 1918 θα ονομαζόταν Alfa Romeo μετά την απόκτηση της από τον μηχανικό και επιχειρηματία Nicola Romeo, θα άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο για την Ιταλική, αλλά και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
Με την πάροδο των χρόνων, η μάρκα συγκέντρωσε γύρω της έναν μεγάλο αριθμό φίλων, οι οποίοι ακολουθούν με πάθος την πορεία της. Για αυτούς, η Alfa Romeo διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο το Μουσείο της μάρκας στο Arese. Την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 10 το πρωί, μια ξεχωριστή παρέλαση θα ανοίξει τους εορτασμούς στην πίστα που βρίσκεται μπροστά από το μουσείο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα φορούν κόκκινα ρούχα, όπως κόκκινη θα είναι και η μάσκα που θα τους δοθεί κατά την είσοδο τους στο χώρο, σύμφωνα και με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναμφίβολα, την παράσταση θα κλέψουν οι πρώτοι τυχεροί ιδιοκτήτες των συλλεκτικών Giulia GTA και GTAm, οι οποίοι θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους αυτή τη σημαδιακή ημέρα. Με μόλις 500 μονάδες να κατασκευάζονται, οι ιδιοκτήτες θα έχουν μια πρώτη γεύση της ξεχωριστής εμπειρίας που τους προσφέρει η Alfa Rοmeo με μια σειρά μοναδικών προνομίων. Το κορυφαίο μοντέλο της Giulia, εφοδιάζεται με τον Bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων με απόδοση 540 ίππους και διαθέτει την κορυφαία ειδική απόδοση στην κατηγορία με 187 ίππους/λίτρο. Οι επικεφαλής Σχεδίασης και Μηχανολογίας της μάρκας θα συνοδεύσουν τους πρώτους ιδιοκτήτες σε αυτή την εμπειρία και στις 12 το μεσημέρι θα κινηθούν για πρώτη φορά με τις νέες τους GTA και GTAm στην πίστα του μουσείου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των νέων GTA και GTAm είναι η χρήση προηγμένων υλικών, στοιχείο που έχει τις ρίζες του στην προπολεμική 8C 2300 Monza. Η φιλοσοφία συνεχίστηκε με τις θρυλικές Giulietta Sprint Veloce και Giulia Sprint GTA, στη συνέχεια με την 75 Turbo Evoluzione και σήμερα με τις νέες GTA και GTAm.

Από τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, έως και την Formula 1, η εκδήλωση θα παρουσιάσει στο σύνολο της τον πολύπλευρο χαρακτήρα της μάρκας. Οι οδηγοί της Alfa Romeo Racing ORLEN, Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, θα ξεναγήσουν τους Alfisti ζωντανά από το Αυστριακό Grand Prix στο μαγικό κόσμο της Formula 1, ενώ συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν, οι άνθρωποι της μάρκας θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις, τόσο για την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της, όσο και για τις τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά και τη μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία της Alfa Romeo.

Νέο πακέτο “Aero performance ” για το GR Yaris – Πιο σκληροπυρηνικό και ετοιμοπόλεμο από ποτέ με Rally στοιχεία
Τον Απρίλιο, η Toyota παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση του GR Yaris στην Ιαπωνία, μαζί με την ανακοίνωση του επερχόμενου πακέτου “Aero Performance”. Το τελευταίο θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά από την 1η Οκτωβρίου, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει την τοπική τιμολόγησή του (αργότερα θα έρθει και σε άλλες αγορές).

Το πακέτο Aero Performance περιλαμβάνει στοιχεία σχεδιασμένα για τη βελτίωση της ψύξης και της αεροδυναμικής. Αυτά αναπτύχθηκαν από την Toyota Gazoo Racing και τους επαγγελματίες οδηγούς της κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο Super Taikyu Series και στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλι.
Αρχικά είναι το αεριζόμενο καπό το οποίο αντικατοπτρίζει το σχήμα του καπό από ανθρακονήματα του σκληροτράχηλου GRMN Yaris, αλλά είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το συγκεκριμένο βελτιώνει την ψύξη αποβάλλοντας τη θερμότητα του χώρου του κινητήρα. Μάλιστα συνδυάζεται με ένα splitter που μειώνει την ανύψωση του μπροστινού μέρους και αεραγωγούς στα μπροστινά φτερά.

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα επίπεδο προστατευτικό κάλυμμα για το ρεζερβουάρ καυσίμου που βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα κάτω από το όχημα και επιπλέον αγωγούς στο πίσω μέρος για τη μείωση των αεροδυναμικών φορτίων στον προφυλακτήρα. Ωστόσο, η πιο προφανής προσθήκη είναι η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή που βοηθά στη βελτίωση της σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες και σε απότομο φρενάρισμα.

Το GR Yaris είναι ένας πύραυλος τσέπης που τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα turbo 1,6 λίτρων που αποδίδει 303 ίππους και 400 Nm ροπής. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός εξατάχυτου χειροκίνητου και ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που στέλνει ισχύ και στις τέσσερις στροφές μέσω του συστήματος GR-Four AWD που προέρχεται από ράλι. Μάλιστα, η έκδοση RZ “High Performance” διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BBS.
Οι πωλήσεις του GR Yaris με το πακέτο Aero Performance θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου στην ιαπωνική αγορά και θα κοστίζει περίπου 3.200 ευρώ. Εκτός από την Ιαπωνία, το πακέτο Aero Performance αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές όπως η Ευρώπη, για όσους θέλουν να ανεβάσουν το GR Yaris τους, ένα ακόμα επίπεδο.
