Ειδήσεις

17 Jun, 2022 Ώρα 11:23

H CUPRA αποκαλύπτει τα νέα της μοντέλα και τα σχέδια της μέχρι το 2025

Thumbnail

Η CUPRA αποκαλύπτει τα συναρπαστικά της σχέδια για το εγγύς μέλλον με πληθώρα νέων μοντέλων αλλά και με σημαντικές αναβαθμίσεις στα υφιστάμενα. Ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί από 430 εκατομμύρια ευρώ το 2018 σε σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Και φέτος, η CUPRA σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις, τον κύκλο εργασιών και το παγκόσμιο δίκτυο CUPRA Masters και CUPRA City Garages.

Close

Μέχρι το 2025 τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα προστεθούν στην γκάμα της CUPRA: το CUPRA Terramar, το CUPRA Tavascan και το CUPRA UrbanRebel. 

 

Close

 

Η εκδήλωση με την ονομασία Unstoppable Impulse έγινε στη Terramar (Sitges), εκεί όπου ξεκίνησαν όλα για την CUPRA πριν από τέσσερα χρόνια, παρουσία συνεργατών, media, πρεσβευτών της μάρκας αλλά και εκπροσώπων του Ομίλου Volkswagen.

Close

Η πλούσια προιοντική γκάμα της CUPRA ξεκίνησε το υπέροχο ταξίδι της στην αυτοκίνηση με το δυναμικά CUPRA Ateca και συνεχίστηκε με το εμβληματικό CUPRA Leon. Πρόσφατα, η γκάμα εμπλουτίστηκε με το SUV Formentor που σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις. Ακολούθως λανσαρίστηκε το CUPRA Born που ήταν το πρώτο 100% ηλεκτρικό που έφερε την CUPRA στη νέα εποχή. Ο τέλειος συνδυασμός ηλεκτροκίνησης και επιδόσεων. 

 Η plug-in υβριδική τεχνολογία έχει δείξει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μέρος του DNA της CUPRA και η γκάμα των οχημάτων που επωφελούνται από αυτή την τεχνολογία έχει αυξηθεί ώστε να περικλείει ένα μεγάλο μέρος των μοντέλων της μάρκας. Αλλά η CUPRA το πάει παραπέρα. Μέχρι το 2024 η γκάμα των plug-in υβριδικών μοντέλων θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη εμβέλεια.

 

 

Στην γκάμα της CUPRA εντάσσεται και το Terramar. Ένα σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στη πόλη Terramar, Sitges. Αυτό το σπορ και ηλεκτρικό SUV θα μεταφέρει την εταιρεία στην κορυφή της κατηγορίας των SUV, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία στην Ευρώπη, και θα παράγεται στην Ουγγαρία στο εργοστάσιο της Audi στο Györ. Το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο με εκδόσεις κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς και με μια νέα γενιά plug-in υβριδικών κινητήρων που αποδίδουν περίπου 100 χιλιόμετρα σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία. Το επόμενο στάδιο του ταξιδιού είναι το CUPRA Tavascan. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει το ηλεκτρισμένο όραμα της CUPRA και θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2019. Το CUPRA Tavascan διεθνοποιεί την μάρκα και θα κυκλοφορήσει το 2024.

Το 2025 η CUPRA θα παρουσιάσει στην αγορά το ηλεκτρικό UrbanRebel που θα χρησιμοποιεί  την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen και θα διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η χρήση ελαφρών υλικών στην κατασκευή βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα 166 kW και τη μπαταρία να προσφέρουν αυτονομία μέχρι και 440 χλμ αλλά και μια επιτάχυνση της τάξης των 6,9 δευτερολέπτων για τα εκάτο χιλιόμετρα από στάση.  Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στη Βαρκελώνη, το CUPRA UrbanRebel* θα κυκλοφορήσει το 2025 και θα κατασκευάζεται στο Martorell.

Το νέο CUPRA Formentor βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars κερδίζοντας τις εντυπώσεις και προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών με την νέα φιλοσοφία της μάρκας ενώ το ηλεκτρικό Born αναμένεται τους προσεχείς μήνες στην Κύπρο. 

01 Jul, 2022 Ώρα 11:56

Ξεκινά η κατασκευή αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

Thumbnail

Άλλη μια εξαγγελία-προτεραιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, ο δρόμος Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, δεν μένει στα λόγια, αλλά μετατρέπεται σε πράξη, με οφέλη όχι μόνο για την Επαρχία Πάφου, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο, δήλωσε τη Παρασκευή (1/7) ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Close

Όπως αναφέρει και ρεπορτάζ της Offsite.com.cy, o Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις εξελίξεις λέγοντας ότι «είναι πολύ ευχάριστο νέο η έναρξη των εργασιών και ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσουν και τα έργα προς την Πόλη Χρυσοχούς». (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ)

Ο κ. Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Αν. Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Γιάννη Νικολαΐδη, τους Δημάρχους Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς κ.κ. Φαίδωνα Φαίδωνα και Γιώτη Παπαχριστοφή, την Αν. Διευθύντρια κα Ελένη Κασκίρη και λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, επιθεώρησαν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητοδρόμου.

Close

 

 

Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την Επαρχία Πάφου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος στον χαιρετισμό του, αφού «μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είχε θέσει ως προτεραιότητα, ένα πολυαναμενόμενο έργο, διαχρονικό αίτημα των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής εδώ και δεκαετίες, μπαίνει σε πορεία υλοποίησης με πολλαπλά οφέλη για το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς, την Επαρχία Πάφου και ολόκληρη την Κύπρο». 

Πρόσθεσε πως «η εκτέλεση του έργου εμπίπτει στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ως μέρος του βασικού οδικού δικτύου της Κύπρου, με στόχο την αναζωογόνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Επαρχίας Πάφου. Ως νησιωτικό κράτος, η Κύπρος στηρίζεται εξ ολοκλήρου στις οδικές μεταφορές για τις εσωτερικές μετακινήσεις, γεγονός που προκαλεί συχνά δυσκολίες στην προσβασιμότητα σε βασικές υπηρεσίες, αλλά και στις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών».

Ο Υπουργός Μεταφορών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη που αναμένεται να έχει το Έργο για τους κατοίκους του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς. Επιδίωξή μας, είπε ο κ. Καρούσος, είναι να διευκολύνουμε κυρίως την προσβασιμότητα των κατοίκων της απομακρυσμένης αυτής περιοχής, αλλά και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές στο οδικό δίκτυο και κατ’ επέκταση να επιλύσουμε τα προβλήματα οδικής ασφάλειας.

 

Close

 

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ο κ. Υπουργός, αναμένεται πως ο νέος δρόμος θα συμβάλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς, αφού θα διευκολυνθεί η προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, η εφαρμογή νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, με συνεπακόλουθα οφέλη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Η ύπαρξη ασφαλούς οδικής συνδεσιμότητας και η ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, θα περιορίσει το φαινόμενο της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. 

Το Έργο αφορά τη μελέτη και την κατασκευή (design&build) δρόμου δύο λωρίδων κυκλοφορίας αρχικά από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, με μήκος 15,5 χλμ και κόστος €86.845,010,00 (περιλ. ΦΠΑ). Μελλοντικά, ο δρόμος θα αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων. Η όδευση αρχίζει από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου παρά την Αγία Μαρινούδα και καταλήγει στον υφιστάμενο δρόμο μετά το Στρουμπί.

Η α’ φάση περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, ενός κυκλικού κόμβου στην Τσάδα και ενός στο σημείο τερματισμού μετά το Στρουμπί. Προνοείται, επίσης, η κατασκευή δύο διατρητικών σηράγγων μήκους 720μ. και 290μ. έκαστη, πέντε κοιλαδογεφύρων συνολικού μήκους 1.500μ., δύο υπέργειων διαβάσεων και εννέα υπόγειων διαβάσεων. Τέλος, λόγω της ανωφέρειας του δρόμου, θα κατασκευαστούν πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μεγάλο μήκος (περίπου 12 χλμ).

Στο σύνολό του, ο αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 31 χλμ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Για τη δεύτερη φάση υπάρχει η προμελέτη και τα αρμόδια Τμήματα προχωρούν σταδιακά με τις υπόλοιπες φάσεις της διαδικασίας. 

 

 

Πηγή: Brief.com.cy