Ειδήσεις

16 Oct, 2019 Ώρα 16:21

H εμπειρία από την χρήση του πρώτου ταξί Nissan Leaf στην Ισπανία

Thumbnail

Ο  Mendiluce είναι στο επάγγελμα οδηγός ταξί και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το Nissan Leaf τον Οκτώβριο του 2011. Τo μοντέλο της πρώτης γενιάς του ιωπανικού αμιγώς ηλεκτρικού μοντέκου, κατασκευάστηκε στην  Oppama της Ιαπωνίας και είναι εφοδιασμένο με μπαταρία λιθίου 24 kWh.  

Close

Ο Mendiluce  αντικατέστησε την μπαταρία του αυτοκινήτου μετά από 354.000 χιλιόμετρα, χωρίς να καταναλώσει ούτε μια σταγόνα ορυκτού καυσίμου. Για την εμπειρία του αυτή ο ίδιος δήλωσε: "Διένυσα  270.000 χιλιόμετρα, εξοικονομώντας 21.060 λίτρα καυσίμου, 18 αλλαγές λαδιού, φίλτρων, τακάκια φρένων, ιμάντων κ.ά, από επισκέψεις στο συνεργείο. Το γεγονός ότι δεν εκπέμπω αέρια θερμοκηπίου και συμβάλλω στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα... αξία ανεκτίμητη."

Σύμφωνα με υπολογισμούς που παρείχε η Nissan, ένα αντίστοιχο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα είχε εκπέμψει  51 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Close

Το συγκεκριμένο Leaf,  πραγματοποιούσε κατά μέσο όρο 150 χιλιόμετρα την ημέρα, φτάνοντας κάποιες μέρες  τα 200-280 χιλιόμετρα ενώ ο οδηγός του επωφελούνταν κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων ανάπαυσης, για να επαναφορτίσει το όχημα.  Όπως ανέφερε “είναι καθαρά θέμα οργάνωσης.  Δεν μπορούσα να κάνω μακρινές αποστάσεις, αλλά για το 90%  της καθημερινότητας μου δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Η φόρτιση στο σπίτι έφτανε τις  3 ώρες και  σε σημείο γρήγορης επαναφόρτισης τα 45 λεπτά.”

Ως o πρώτος Ισπανός αυτοκινητιστής  που “συμβίωσε” επαγγελματικά με ένα ηλεκτρικό όχημα,  αυτό δεν το έκανε σε μια μεγάλη πόλη.  Δεν ήταν στη Μαδρίτη ή στη Βαρκελώνη, αλλά στο Βαγιαδολίδ, την ιδιαίτερη πατρίδα του.  Το Βαγιαδολίδ διαθέτει  34 σημεία δημόσιας φόρτισης.

Close

Ο στόχος του Mendiluce ήταν να φτάσει τα  500.000 χιλιόμετρα με αυτό το αυτοκίνητο, αλλά ένα ατύχημα οδήγησε το όχημά του σε ολική καταστροφή.

Ήδη στην Μαδρίτη κυκλοφορούν πάνω από 100 Nissan Leaf ως ταξί, καθώς από το 2016, η τοπική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με κίνητρα και κονδύλια για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις αστικές μετακινήσεις.

 

 

 

28 Jan, 2020 Ώρα 22:09

Διάκριση για το Jeep Gladiator

Thumbnail

Στα βραβεία του Four Wheeler που διεξάγονται στην Αμερική, το Jeep Gladiator αναδείχθηκε ως το πλέον ικανό 4x4 Pickup, κατακτώντας τη διάκριση “2020 Pickup of the Year.”

Close

_

 

Close

Δοκιμή 1.000 μιλίων

Μέσα σε μία εβδομάδα οι κριτές του Four Wheeler πραγματοποίησαν σειρά δοκιμών που ξεπέρασαν τα 1.000 μίλια σε διάφορα εδάφη (βράχια, άμμο, λάσπη, χιόνι, κτλ.), αλλά και ειδικές δοκιμασίες όπως διάβαση ξηρών και υδάτινων κολλημάτων, τεστ στεγανότητας, κτλ.

Close
 

Τo βραβείο “Pickup Truck of the Year” του Four Wheeler μετρά 31 χρόνια ζωής και αποτελεί τη σημαντικότερη διάκριση για αυτή την ιδιαίτερα δημοφιλή στις Η.Π.Α. κατηγορία οχημάτων.