Ειδήσεις

16 Oct, 2019 Ώρα 16:21

H εμπειρία από την χρήση του πρώτου ταξί Nissan Leaf στην Ισπανία

Thumbnail

Ο  Mendiluce είναι στο επάγγελμα οδηγός ταξί και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το Nissan Leaf τον Οκτώβριο του 2011. Τo μοντέλο της πρώτης γενιάς του ιωπανικού αμιγώς ηλεκτρικού μοντέκου, κατασκευάστηκε στην  Oppama της Ιαπωνίας και είναι εφοδιασμένο με μπαταρία λιθίου 24 kWh.  

Close

Ο Mendiluce  αντικατέστησε την μπαταρία του αυτοκινήτου μετά από 354.000 χιλιόμετρα, χωρίς να καταναλώσει ούτε μια σταγόνα ορυκτού καυσίμου. Για την εμπειρία του αυτή ο ίδιος δήλωσε: "Διένυσα  270.000 χιλιόμετρα, εξοικονομώντας 21.060 λίτρα καυσίμου, 18 αλλαγές λαδιού, φίλτρων, τακάκια φρένων, ιμάντων κ.ά, από επισκέψεις στο συνεργείο. Το γεγονός ότι δεν εκπέμπω αέρια θερμοκηπίου και συμβάλλω στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα... αξία ανεκτίμητη."

Σύμφωνα με υπολογισμούς που παρείχε η Nissan, ένα αντίστοιχο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα είχε εκπέμψει  51 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Close

Το συγκεκριμένο Leaf,  πραγματοποιούσε κατά μέσο όρο 150 χιλιόμετρα την ημέρα, φτάνοντας κάποιες μέρες  τα 200-280 χιλιόμετρα ενώ ο οδηγός του επωφελούνταν κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων ανάπαυσης, για να επαναφορτίσει το όχημα.  Όπως ανέφερε “είναι καθαρά θέμα οργάνωσης.  Δεν μπορούσα να κάνω μακρινές αποστάσεις, αλλά για το 90%  της καθημερινότητας μου δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Η φόρτιση στο σπίτι έφτανε τις  3 ώρες και  σε σημείο γρήγορης επαναφόρτισης τα 45 λεπτά.”

Ως o πρώτος Ισπανός αυτοκινητιστής  που “συμβίωσε” επαγγελματικά με ένα ηλεκτρικό όχημα,  αυτό δεν το έκανε σε μια μεγάλη πόλη.  Δεν ήταν στη Μαδρίτη ή στη Βαρκελώνη, αλλά στο Βαγιαδολίδ, την ιδιαίτερη πατρίδα του.  Το Βαγιαδολίδ διαθέτει  34 σημεία δημόσιας φόρτισης.

Close

Ο στόχος του Mendiluce ήταν να φτάσει τα  500.000 χιλιόμετρα με αυτό το αυτοκίνητο, αλλά ένα ατύχημα οδήγησε το όχημά του σε ολική καταστροφή.

Ήδη στην Μαδρίτη κυκλοφορούν πάνω από 100 Nissan Leaf ως ταξί, καθώς από το 2016, η τοπική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με κίνητρα και κονδύλια για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις αστικές μετακινήσεις.

 

 

 

13 Jul, 2020 Ώρα 12:49

Το νέο "baby" της Lamborghini είναι όνειρο

Thumbnail

Ένα εντυπωσιακό cabrio hypercar με εκπληκτική ισχύ, προηγμένες τεχνολογίες και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα παρουσίασε η ιταλική φίρμα από τη Sant' Agata.

Close

Πρόκειται για την roadster έκδοση της εκθαμβωτικής Sian. Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε μόλις 19 μονάδες, τροφοδοτείται από ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύνολο που συνδυάζει τον V12 6,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης κι έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος λειτουργεί υποστηρικτικά σε μικρές ταχύτητες.

 

Close

 

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, η Lamborghini δεν χρησιμοποίησε μπαταρία ιόντων-λιθίου αλλά έναν υπερπυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός και συγχρόνως πιο ελαφρύς.

Close

 

 

Η συνολική απόδοση της Sian Roadster αγγίζει τους 819 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 350 χλμ./ώρα.

 

 

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου ISR 7, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει self-locking διαφορικό. Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι στο 2, με τις επιταχύνσεις εν κινήσει να προκαλούν ζάλη.

 

 

Οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε λεπτά carbon καθίσματα, των οποίων η επιφάνεια καλύπτεται από υψηλής ποιότητας δέρμα. Μπροστά από το τιμόνι βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες, ενώ στο κεντρικό τούνελ έχουν τοποθετηθεί διάφοροι διακόπτες για τον έλεγχο ορισμένων συστημάτων.

 

 

Η αεροδυναμική της Sian Roadster αγγίζει το τέλειο, το πίσω τμήμα θυμίζει αγωνιστικό όχημα και κάθε κομμάτι του αμαξώματος είναι αριστοτεχνικά σχεδιασμένο.

Η Lamborghini δεν ανακοίνωσε την τιμή, παρά μόνο ότι και οι 19 μονάδες του ακριβοθώρητου hypercar έχουν βρει ήδη ιδιοκτήτη.