Ειδήσεις

10 Jan, 2020 Ώρα 10:35

H επιτυχία των μοντέλων SUV οδηγεί τη Volvo σε έκτο συνεχόμενο ρεκόρ πωλήσεων

Thumbnail

Η Volvo Cars έθεσε ένα νέο, έκτο συνεχόμενο ρεκόρ πωλήσεων το 2019, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον αριθμό των 700.000 αυτοκινήτων στην 93ετή ιστορία της. Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις έφτασαν τα 705.452 αυτοκίνητα σημειώνοντας αύξηση 9,8% σε σύγκριση με το 2018, ανεβάζοντας σταθερά τη συνολική αγορά σε όλες τις περιοχές. Το νέο ρεκόρ πωλήσεων υποστηρίζεται από τη συνεχιζόμενη μεγάλη ζήτηση για τη βραβευμένη σειρά των αυτοκινήτων της Volvo. Τα τρία μοντέλα SUV έκαναν την διαφορά, δεδομένου ότι η εταιρεία κέρδισε μερίδιο αγοράς στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η εταιρεία κατέγραψε επίσης μεγάλη ζήτηση για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της. Συνολικά, η Volvo Cars πώλησε 45.933 plug-in υβριδικά μοντέλα το 2019, αύξηση 22,9% σε σύγκριση με το 2018 και περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού του 2017.

Close

«Είμαι πολύ ευτυχής που βλέπω ότι για πρώτη φορά στην ιστορία μας πωλήσαμε περισσότερα από 700.000 αυτοκίνητα, ενώ κερδίσαμε μερίδιο αγοράς σε όλες τις κύριες περιοχές πωλήσεών μας», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, διευθύνων σύμβουλος. «Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτή τη θετική τάση το 2020, καθώς αρχίζουμε να αναπτύσσουμε την γκάμα Recharge της Volvo.»

 

Close

 

Αναδεικνύοντας τη δύναμη της γκάμας της και τις πωλήσεις της το 2019, η Volvo Cars ξεπέρασε το προηγούμενο πλήρες ρεκόρ πωλήσεων 642.253 αυτοκινήτων, το 2018, σχεδόν ένα ολόκληρο μήνα πριν από το τέλος του έτους. Ο Δεκέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας των πωλήσεων της εταιρείας, με αύξηση 23,4% σε σύγκριση με 74.239 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν.

Close

Στην Κίνα, η Volvo Cars πώλησε 154.961 αυτοκίνητα το 2019, σημειώνοντας αύξηση 18,7% σε σύγκριση με το 2018. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Volvo Cars πώλησε 108.234 αυτοκίνητα, προσπερνώντας για πρώτη φορά τις 100.000 πωλήσεις αυτοκινήτων από το 2007. Σε σύγκριση με το 2018, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,1%. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις ήταν ιδιαίτερα ισχυρές στη Γερμανία, όπου η εταιρεία πούλησε για πρώτη φορά στην ιστορία της περισσότερα από 50.000 αυτοκίνητα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων από το 1990. Άλλες αγορές που κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις πωλήσεων στην ιστορία της εταιρείας περιλάμβαναν την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Κορέα, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Το XC60 SUV συνεχίζει να είναι το πιο πετυχημένο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της εταιρείας παγκοσμίως, ακολουθούμενο από τα SUV XC40 και XC90, ενώ τα sedan και τα estate στις σειρές 90 και 60 συνέβαλαν επίσης στην αύξηση του όγκου πωλήσεων στην Κίνα και την Ευρώπη.  

10 Jul, 2020 Ώρα 13:21

Η επιστροφή του V8 κινητήρα στην Porsche Cayenne GTS

Thumbnail

Ο V8 κινητήρας επιστρέφει στη γκάμα της Cayenne GTS και της Cayenne GTS Coupé προσφέροντας εξαιρετική απόδοση και εντυπωσιακή απόλαυση  κατά την  οδήγηση. Ο V6 biturbo 3,6 λίτρων κινητήρας για τα μοντέλα GTS αντικαθιστάτε από ένα τεσσάρων λίτρων V8 biturbo κινητήρα τεσσάρων λίτρων με απόδοση 450 ίππων και 620 Nm ροπής. Ένας κινητήρας που προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση σε όλους τους τομείς.  Και τα δύο μοντέλα GTS φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα από στάση, σε 4,5 δευτερόλεπτα με το πακέτο Sport Chrono και έχουν τελική ταχύτητα στα 270 km/h. Μαζί και ένα χαμηλότερο σασί προσανατολισμένο στις επιδόσεις αλλά και ένας βελτιωμένος εξοπλισμός, συμπληρώνει το νέο πακέτο της GTS.

Close

 

 

Για να ταιριάζει με την εντυπωσιακή απόδοση του νέου αυτοκινήτου, τα ειδικά διαμορφωμένα σπορ συστήματα εξάτμισης προσφέρουν μια εξαιρετικά ακουστική εμπειρία. Εξοπλισμένο ως στάνταρ είναι ένα σύστημα εξάτμισης σχεδιασμένο να παράγει έναν πλούσιο, σπορ ήχο με μοναδικό χαρακτήρα. 

 

Close

 

Η ρύθμιση πλαισίου των νέων μοντέλων Cayenne GTS δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις για εξαιρετική πλευρική δυναμική. Η βασική ανάρτηση από χάλυβα, χαμηλώνει το αυτοκίνητο κατά 20 χιλιοστά και περιλαμβάνει Porsche Active Suspension Management (PASM) για ενεργό και πολύ σπορ έλεγχο του αποσβεστήρα. Το Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) είναι επίσης εξοπλισμένο ως στάνταρ. Σε συνδυασμό με τις βασικές ζάντες RS Spyder Design 21 ιντσών, τα γενναιόδωρα φρένα από γκρι χυτοσίδηρο (390 x 38 mm μπροστά, 358 x 28 mm πίσω), εφοδιασμένα με κόκκινες δαγκάνες, τα νέα μοντέλα Cayenne GTS φέρνουν την ευελιξία και τον αυθορμητισμό ενός πραγματικού σπορ αυτοκινήτου στην κατηγορία SUV. Προαιρετικά, η επιβράδυνση μπορεί να βελτιστοποιηθεί μέσω του Porsche Surface Coated Brake (PSCB) με ειδική επίστρωση ή του Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

 

 

Το βασικό πακέτο Sport Design εξασφαλίζει μια μοναδική και αποκλειστική εμφάνιση σε συνδυασμό με πολυάριθμες πινελιές σε μαύρο χρώμα. Τα νέα μοντέλα Cayenne GTS είναι εξοπλισμένα στάνταρ με ζάντες σατινέ γυαλιστερό μαύρο 21 ιντσών RS Spyder Design. Μαζί και τα υλικά υψηλής ποιότητας στο εσωτερικό, όπως το Alcantara® στην οροφή, τα κεντρικά πάνελ των καθισμάτων, τα μπράτσα και τις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα. Τα σπορ καθίσματα προορίζονται αποκλειστικά για τα νέα μοντέλα GTS, προσφέρουν τη βέλτιστη υποστήριξη στις στροφές λόγω του αυξημένου ύψους των πλευρικών ενισχύσεων τους. Τέλος, τα λογότυπα GTS βρίσκονται στις μπροστινές πόρτες, στο στροφόμετρο και στα προσκέφαλα.