Ειδήσεις

07 Feb, 2024 Ώρα 12:24

H Koenigsegg ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας

Thumbnail

Το κυνήγι της ταχύτητας στα αυτοκίνητα είναι κάτι που εδώ και δεκάδες χρόνια εξήρε τη φαντασία των κατασκευαστών. Όλοι οι κατασκευαστές θέλουν να περηφανεύονται ότι έχουν το ταχύτερο όχημα στον κόσμο κυνηγώντας συνεχώς το απόλυτο ρεκόρ. Αυτήν τη στιγμή, αυτήν τη μάχη την έχει κερδίσει η Bugatti με το Chiron Super Sport 300+ στα 490,48 χλμ./ώρα, αν και πολλοί αμφισβητούν αυτό το ρεκόρ λόγω του ότι η Bugatti που έκανε το ρεκόρ δεν ήταν αυτοκίνητο παραγωγής.ει το ρεκόρ ταχύτητας;

Close

Ο «Χαλίφης» που θέλει να μπει στη θέση του «Χαλίφη» αυτήν τη φορά είναι η Koenigsegg. Η Σουηδική μάρκα έχει βάλει στόχο μέσα στο 2024 να πάρει τα ηνία από την Bugatti και αυτό σχεδιάζει να το κάνει με τη Jesko Absolut. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2020, ωστόσο μόλις πριν μερικούς μήνες παραδόθηκε στον πρώτο πελάτη στην Ελβετία.

 

Close

 

Η Jesko Absolut είναι εξοπλισμένη με έναν V8 κινητήρα 5.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 1.600 ίππους. Σε σχέση με την Jesko Attack, η Absolut έχει διαφορετικό στήσιμο στις αναρτήσεις και διαφορετικό γρανάζωμα στο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα αεροδυναμικά που προσφέρουν καλύτερη συμπεριφορά στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Close

Σε θεωρητικό επίπεδο, η Koenigsegg Jesko Absolut είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 532 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τόσο την αμφισβητούμενη Chiron όσο και το δικό της προηγούμενο ρεκόρ των 455,3 χλμ./ώρα με την SSC Tuatara. Εκτός πάντως από την Bugatti, υπάρχει και η Hennessey με το Venom F5 που απειλεί το ρεκόρ ταχύτητας έχοντας ήδη καταγράψει τρομακτικά νούμερα σε πειραματικές δοκιμές.

23 Feb, 2024 Ώρα 14:20

Βαρεθήκατε τα SUV; Η Toyota έχει την απάντηση

Thumbnail

Σε πρόσφατη εκδήλωση της Toyota στο Βέλγιο η εταιρεία παρουσίασε μερικά νέα πρωτότυπα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση για την εξάδα των ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει για το 2026.

Close

Ένα από αυτά ήταν το Sport Crossover της Toyota, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 2025.

Αυτό το πολύ όμορφο τετράθυρο concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως bZ Sport Crossover στη Σαγκάη, αν και στο Βέλγιο αφαιρέθηκε το πρόθεμα “bZ” και έγινε πιο προσγειωμένο σε χρωματισμό.

Close

 

 

Το Sport Crossover διατηρεί τα τολμηρά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης μιας υπογραφής φωτισμού εμπνευσμένης από το Prius και με χαρακτηριστικά coupe ώστε να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Volkswagen ID.7 και το Hyundai Ioniq 6.

Αυτό το crossover προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ της Toyota και της κινεζικής BYD και θα προσφέρει άφθονο χώρο στο πορτμπαγκάζ και μεγάλη άνεση για τα πόδια πίσω.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Toyota να λανσάρει έξι νέα EV στην Ευρώπη μέχρι το 2026, το Sport Crossover σκοπεύει να λειτουργήσει ως μια κομψή εναλλακτική λύση στα συμβατικά SUV.

Παράλληλα με αυτή την αποκάλυψη για το Sport Crossover, η Toyota παρουσίασε επίσης το Urban SUV concept, ένα ηλεκτρικό off-roader παρόμοιο σε μέγεθος με το Yaris Cross, με στόχο να ανταγωνιστεί το EX30 της Volvo κατά την κυκλοφορία του το επόμενο έτος.

Close

Παρά την προσμονή που περιβάλλει και τα δύο οχήματα, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που θα γίνει από τις αρχές του νέου έτους.