Ειδήσεις

07 Feb, 2024 Ώρα 12:24

H Koenigsegg ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας

Thumbnail

Το κυνήγι της ταχύτητας στα αυτοκίνητα είναι κάτι που εδώ και δεκάδες χρόνια εξήρε τη φαντασία των κατασκευαστών. Όλοι οι κατασκευαστές θέλουν να περηφανεύονται ότι έχουν το ταχύτερο όχημα στον κόσμο κυνηγώντας συνεχώς το απόλυτο ρεκόρ. Αυτήν τη στιγμή, αυτήν τη μάχη την έχει κερδίσει η Bugatti με το Chiron Super Sport 300+ στα 490,48 χλμ./ώρα, αν και πολλοί αμφισβητούν αυτό το ρεκόρ λόγω του ότι η Bugatti που έκανε το ρεκόρ δεν ήταν αυτοκίνητο παραγωγής.ει το ρεκόρ ταχύτητας;

Close

Ο «Χαλίφης» που θέλει να μπει στη θέση του «Χαλίφη» αυτήν τη φορά είναι η Koenigsegg. Η Σουηδική μάρκα έχει βάλει στόχο μέσα στο 2024 να πάρει τα ηνία από την Bugatti και αυτό σχεδιάζει να το κάνει με τη Jesko Absolut. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2020, ωστόσο μόλις πριν μερικούς μήνες παραδόθηκε στον πρώτο πελάτη στην Ελβετία.

 

Close

 

Η Jesko Absolut είναι εξοπλισμένη με έναν V8 κινητήρα 5.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 1.600 ίππους. Σε σχέση με την Jesko Attack, η Absolut έχει διαφορετικό στήσιμο στις αναρτήσεις και διαφορετικό γρανάζωμα στο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα αεροδυναμικά που προσφέρουν καλύτερη συμπεριφορά στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Close

Σε θεωρητικό επίπεδο, η Koenigsegg Jesko Absolut είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 532 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τόσο την αμφισβητούμενη Chiron όσο και το δικό της προηγούμενο ρεκόρ των 455,3 χλμ./ώρα με την SSC Tuatara. Εκτός πάντως από την Bugatti, υπάρχει και η Hennessey με το Venom F5 που απειλεί το ρεκόρ ταχύτητας έχοντας ήδη καταγράψει τρομακτικά νούμερα σε πειραματικές δοκιμές.

10 Jul, 2024 Ώρα 14:18

Red Dot Design Award για το Hyundai SANTA FE XRT!

Thumbnail

Στη σειρά των Red Dot Design Awards έρχεται να προστεθεί η νέα διάκριση της Hyundai, με το Santa Fe XRT Concept, που εξασφάλισε ακόμα ένα βραβείο Red Dot Design, στην κατηγορία “Αυτοκίνητα”.

Close

“Είναι μια εξαιρετική τιμή, αυτή η αναγνώριση από τα Red Dot Design Awards για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πειραματικού μας μοντέλου”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Σχεδιασμού της Hyundai. “Αυτή η τιμή έρχεται να επιβραβεύσει τα εκπληκτικά επιτεύγματα και την αφοσίωση των ταλαντούχων σχεδιαστών μας. Εργάστηκαν αδιάκοπα μαζί με τους μηχανικούς μας στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης. Η βράβευση υπογραμμίζει επίσης την αξία της μάρκας Hyundai ανά το παγκόσμιο”, ολοκλήρωσε.

Το Santa Fe XRT Concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με το νέο Santa Fe, το 2023, είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των οδηγών που λατρεύουν την περιπέτεια. Το XRT ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε ανταγωνιστικό, δύσκολο έδαφος με αυτοπεποίθηση και άνεση. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξάπτει το απόλυτο πνεύμα της περιπέτειας ικανοποιώντας όλων των ειδών τις ανάγκες μιας τέτοιας πρόκλησης.

Close