Ειδήσεις

23 Mar, 2020 Ώρα 18:01

H LEXUS παρουσιάζει το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με τατουάζ

Thumbnail

Στο πλαίσιο της άρτιας δεξιοτεχνίας και της παραδοσιακής ιαπωνικής τέχνης, που την κάνει να ξεχωρίζει, η Lexus παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει τατουάζ. Αυτή η εμπνευσμένη εκδοχή του compact SUV, Lexus UX, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Claudia De Sabe, την κορυφαία καλλιτέχνη τατουάζ του Λονδίνου.

Close

 

 

Χρησιμοποιώντας ένα λευκό Lexus UX ως "καμβά" και με ένα εργαλείο τρυπανιού Dremel που αξιοποιήθηκε σαν βελόνα τατουάζ, η Claudia δημιούργησε ένα  μοναδικό σχέδιο που αντικατοπτρίζει το koi carp σε όλο το μήκος του οχήματος. Το koi carp είναι ένα μοτίβο γνωστό από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη και  συμβολίζει τις ιδιότητες της καλής τύχης και της επιμονής.

 

Close

 

Η Lexus έχει δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους στην οποία καταγράφεται η πορεία της δημιουργίας του αυτοκινήτου-τατουαζ. Η συγκεκριμένη ταινία είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: TattooedCar - howitwasdone.

Για το εμπνευσμένο αποτέλεσμα η Claudia χρησιμοποίησε το εργαλείο Dremel μέσω του οποίου ξεφύλλισε το χρώμα της επιφάνειας του αυτοκινήτου, ώστε να αποκαλύψει την επιφάνεια του μετάλλου πάνω στην οποία στη συνέχεια σχεδίασε το περίπλοκο μοτίβο. Έπειτα εφάρμοσε με το χέρι 5 λίτρα υψηλής ποιότητας βαφής αυτοκινήτων, για να αναδείξει όλες τις λεπτομέρειες. Για το τελικό φινίρισμα, χρησιμοποίησε φύλλα χρυσού για να προσδώσει έμφαση στα σημεία και να αποτυπώσει  στο σχέδιο μια τρισδιάστατη οπτική, ενώ ακολούθησε η εφαρμογή  μιας προστατευτικής επίστρωσης από λάκα σε ολόκληρο το όχημα ώστε να μπορεί να οδηγηθεί στον δρόμο.

 

 

Για τη διαδικασία ολοκλήρωσης  του τελικού αποτελέσματος απαιτήθηκαν έξι μήνες ενώ για  τον σχεδιασμό του  «τατουάζ» χρειάστηκαν πέντε οκτάωρα  εντατικής εργασίας. Η διαδικασία ήταν απαιτητική σωματικά λόγω της δόνησης του τρυπανιού αλλά και διότι η όλη σύνθεση εφαρμόστηκε πάνω σε ένα αντικείμενο το οποίο, σε αντίθεση με τον οποιονδήποτε πελάτη, δεν μπορούσε να μετακινηθεί σε μια άνετη θέση, κατα τη διάρκεια σχεδιασμού του τατουάζ. Μια πιθανή αστοχία  σε ένα τατουάζ πελάτη μπορεί πολύ εύκολα να διορθωθεί ή να χρωματιστεί , ωστόσο η «χαρακτική» που ακολουθήθηκε  για τις ανάγκες του σχεδιασμού με τη χρήση τρυπανιού απαιτεί απόλυτη ακρίβεια, ανέφερε η Claudia.

 

 

Το περίτεχνο Lexus UX δεν έχει ακόμη τιμολογηθεί, αλλά εκτιμάται ότι το έργο θα κοστίσει πάνω από £120,000.

 

 

Ήταν η πρώτη φορά που η Claudia έχει εφαρμόσει τις δεξιότητές της σε μέταλλο αντί σε ανθρώπινο δέρμα και σε αυτό το μοναδικό έργο τέχνης ανακάλυψε τόσο ομοιότητες όσο και νέες προκλήσεις. 

 

 

Το έργο αποτελεί ένα είδος αφιερώματος προς την τεχνική Takumi, που εφαρμόζεται σε κάθε Lexus, και αναδεικνύει  τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τα άψογα φινιρίσματα που επιτεύχθηκαν από ανθρώπινες δεξιότητες και τελειοποιήθηκαν μέσα από πολλά χρόνια αφοσιωμένης εκπαίδευσης.

 

 

Ομοίως, η Lexus αγκαλιάζει την παραδοσιακή ιαπωνική αισθητική σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό των οχημάτων της, με την προσθήκη στοιχείων  όπως οι υφασμάτινες  ραφές στην καμπίνα του UX και η ομαλή συγχώνευση του εσωτερικού και του εξωτερικού του οχήματος, μέσω της εμπρόσθιας οθόνης, αντανακλώντας το engawa –που αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό των ιαπωνικών σπιτιών.

Tags
24 Sep, 2020 Ώρα 12:36

H Fiat Chrysler Automobiles προχωρεί με γοργούς ρυθμούς προς την ηλεκτροκίνηση

Thumbnail

Με την παρουσίαση τόσο του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Fiat 500, όσο και των νέων plug-in hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, ο Όμιλος FCA παράλληλα με την ανάπτυξη της εξηλεκτρισμένης γκάμας μοντέλων, αναπτύσσει και μια σειρά πρωτοβουλιών που θα κάνουν πιο πρακτική και προσιτή την ηλεκτροκίνηση. Η νεότερη εξέλιξη σε αυτό το πλάνο αφορά στην εγκατάσταση φορτιστών στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας. Στόχος του Ομίλου FCA είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου υπηρεσιών που θα καταστήσουν την ηλεκτροκίνηση μια πραγματικά πρακτική, προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον λύση αυτοκίνησης. Σε συνέχεια πρωτοβουλιών, όπως η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης V2G (vehicle-to-grid) στον κόσμο, της εξέλιξης συστημάτων Geofencing, τη δημιουργία εφαρμογών όπως το My Easy Charge για την εύκολη και διαφανή εξόφληση του κόστους φόρτισης, αλλά και πρωτοποριακές συσκευές όπως το easyWallbox, η FCA προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και στην ανάπτυξη των δημόσιων δικτύων φόρτισης.

Close

 

 

Η Leasys, η θυγατρική της FCA Bank που ειδικεύεται στις λύσεις μίσθωσης οχημάτων, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εγκαταστήσει 1.200 φορτιστές στα περισσότερα από 400 σημεία εξυπηρέτησης της εταιρείας. Επιπλέον σε συνεργασία με την Enel X και του Ιταλικούς σιδηρόδρομους, φορτιστές 22-KW θα τοποθετηθούν σε σταθμούς τρένων, ξεκινώντας από τον κεντρικό σταθμό της πόλης του Τορίνο και συνεχίζοντας σε πρώτη φάση στους σταθμούς του Μιλάνο, της Ρώμης, της Νάπολι και του Παλέρμο.  Οι φορτιστές θα βρίσκονται αποκλειστικά στη διάθεση των οδηγών με αυτοκίνητα της Leasys, δίνοντας την ευκαιρία για μια πραγματικά πρακτική και άνετη σύνδεση του σιδηρόδρομου με το αυτοκίνητο.

 

Close

 

Με την ανακοίνωση πριν λίγων εβδομάδων του πρωτοποριακού προγράμματος Dream Garage όπου οι αγοραστές του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 θα μπορούν μέσω της Leasys να έχουν πρόσβαση για βραχυχρόνια μίσθωση σε μια σειρά αυτοκινήτων του Ομίλου FCA, όπως π.χ. τα Jeep Wrangler και οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, τώρα με την ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης η ομάδα e-Mobility της FCA κάνει ακόμα ένα βήμα που ενισχύει περαιτέρω τις προοπτικές τις ηλεκτροκίνησης.

Με την παρουσίαση των νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων της FCA, η Leasys προχωρά με ταχείς ρυθμούς στον εξηλεκτρισμό του στόλου της, με τον στόχο να είναι μέχρι το τέλος του 2021 αυτός να αποτελείται σε ποσοστό 60% από αμιγώς ηλεκτρικά ή Plug-in Hybrid μοντέλα.