Ειδήσεις

11 Sep, 2023 Ώρα 14:33

H Lexus ψηφίστηκε για τέταρτη χρονιά ως η πιο αξιόπιστη μάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Thumbnail

H Lexus αποδεικνύει περίτρανα την ηγετική της θέση στους τομείς της αξιοπιστίας και της ποιότητας κατασκευής των μοντέλων της. Ψηφίστηκε ως η πιο αξιόπιστη μάρκα στο θεσμό των Auto Trader New Car Awards στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Close
 

Η Lexus κατάφερε να διατηρήσει την θέση της ως η υψηλότερα βαθμολογούμενη κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού κερδίζει αυτή τη διάκριση για τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια. Μια διάκριση που καθορίζεται από τις πραγματικές εμπειρίες και απόψεις περισσότερων από 220.000 ιδιοκτήτων αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου που έλαβαν μέρος στην ετήσια έρευνα του Auto Trader. Το Auto Trader είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αγοράς καινούριων και  μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόσφατα η Lexus Cyprus γιόρτασε τα είκοσι χρόνια παρουσίας της στην Κυπριακή αγορά, παράλληλα με την παρουσίαση του Lexus RZ, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας. 

 

Η Erin Baker, υπεύθυνη της Συντακτικής Ομάδας του Auto Trader, δήλωσε: «Ποιότητα, αξιοπιστία και άνεση ήταν τρία χαρακτηριστικά που προέκυψαν από την έρευνά μας. Όπως μας δήλωσε ένας ιδιοκτήτης: ‘'Εύχομαι να είχα αγοράσει ένα Lexus πριν χρόνια, είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει και δεν θα γυρίσω ποτέ σε άλλο μοντέλο’».

Close
 

Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Chris Hayes, Διευθυντής της Lexus στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε μια γρήγορα μεταβαλλόμενη και υψηλά ανταγωνιστική αγορά, η αξιοπιστία παραμένει υψηλή προτεραιότητα για τους πελάτες. Κάτι που βρίσκεται πάντα στην καρδιά της Lexus και παραμένει έτσι καθώς παρουσιάζουμε τη νέα γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων μας. Η λήψη αυτού του βραβείου για τέταρτη φορά αντικατοπτρίζει τη διαρκή μας αφοσίωση προς τους πελάτες που εμπιστεύονται τα αυτοκίνητά και τις υπηρεσίες μας».

Η διαχρονικά βραβευμένη αξιοπιστία των αυτοκινήτων Lexus υποστηρίζεται από ένα ανεπανάληπτο πρόγραμμα εγγύησης, το Lexus Relax. Ένα πρόγραμμα που παρέχει έως 10 χρόνια ή 185.000 χλμ κάλυψης για όλα τα μοντέλα της Lexus.

Close
 
22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr