Ειδήσεις

30 Sep, 2022 Ώρα 14:47

H Maserati δίνει νέες φωτογραφίες του πιστάδικου hypercar που ετοιμάζει

Thumbnail

Πριν από δύο μήνες, η Maserati ανακοίνωσε το Project24 δίνοντας ταυτόχρονα τρία επίσημα σκίτσα του αυτοκινήτου και σήμερα η ιταλική εταιρεία επιστρέφει με μερικές ακόμη rendering φωτογραφίες του πιστάδικου υπεραυτοκίνητου περιορισμένης παραγωγής της.

Close

Με τις πρόσθετες εικόνες η Maserati θέλει να αναδείξει το πρόγραμμα προσαρμογής της, που ονομάζεται Fuoriserie. Το Project24, η παραγωγή του οποίου θα περιοριστεί σε μόλις 62 μονάδες, εκμεταλλεύεται “το πιο προσαρμοσμένο επίπεδο” που υπάρχει στην αγορά, με τη Maserati να κατασκευάζει το καθένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη.

 

Close

 

Το ιταλικό track-day hypercar θα βασίζεται στην MC20 και πρακτικά αποτελεί τον πνευματικό διάδοχο της αγωνιστικής έκδοσης της MC12. Όλα τα πάνελ του αμαξώματος θα είναι κατασκευασμένα από carbon, σε συνδυασμό με μερικά εξαρτήματα από φυσικές ίνες. Η σύνδεση με το MC20 είναι εμφανής μόνο από το σχήμα των παραθύρων, καθώς ο συνολικός σχεδιασμός του Project24 είναι εντελώς διαφορετικός.

Close

 

 

Τα παράθυρα είναι κατασκευασμένα από Lexan για λόγους εξοικονόμησης βάρους, με το Project24 να ζυγίζει μόλις 1.250 κιλά. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί το carbon monocoque πλαίσιο της MC20 και θα παίρνει κίνηση από τον 3,0-λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα Nettuno. Αυτός διαθέτει ξηρό κάρτερ και αποδίδει 740 άλογα, όταν στην MC20 αποδίδει 630 άλογα, με την αναλογία κιλών ανά ίππο να είναι στο 1,69.

 

 

Η κίνηση θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων, με αγωνιστικό συμπλέκτη και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Από πλευράς ανάρτησης, υπάρχουν διπλά ψαλίδια σε όλα τα άκρα, με ειδικά ρυθμισμένα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους για χρήση στην πίστα. Για την πέδηση υπάρχουν κεραμικά φρένα της Brembo με αγωνιστικές δαγκάνες και ένα εξατομικευμένο σύστημα ψύξης φρένων.

Η Maserati δεν αποκάλυψε την τιμή του Project24 και είναι πολύ πιθανό οι 62 μονάδες να έχουν ήδη γίνει sold-out. Οι ιδιοκτήτες του ιταλικού hypercar θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων εμπειριών και υποστήριξης για συγκεκριμένες πίστες.

07 Dec, 2022 Ώρα 17:13

Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για τα Range Rover και Range Rover Sport

Thumbnail

Το νέο Range Rover και το Range Rover Sport έχουν λάβει και τα δύο τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων στις τελευταίες δοκιμές ασφαλείας της Euro NCAP. Πρόκειται για τις δύο τελευταίες προσθήκες στη γκάμα της μάρκας που βραβεύονται με τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια. Κάτι που ξεκίνησε από το Range Rover Evoque το 2011.

Close

Το βραβευμένο νέο Range Rover σημείωσε βαθμολογία 87% για την Προστασία Παιδιών Επιβατών και 72% για τους Ευάλωτους Χρήστες Δρόμου, ενώ το Range Rover Sport πέτυχε βαθμολογία 85% για την Προστασία Ενηλίκων Επιβατών. Και τα δύο SUV έλαβαν 82% για τα συστήματα υποστήριξης των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport μοιράζονται μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τον οδηγό και να προστατεύουν τους επιβάτες, όπως: Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB), Lane Keep Assist, Emergency Lane Keep Assist, 3D Surround Camera και ClearSight Ground View, Driver Condition Response, Rear Collision Monitor with Occupant Protection Assist, Pre-emptive suspension και Adaptive Parkingist Cruisesist.

 

Close

 

Παράλληλα με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, το νέο Range Rover και το Range Rover Sport χρησιμοποιούν τεχνολογίες που στοχεύουν στη βελτίωση της εγρήγορσης του οδηγού και στη μείωση της πιθανότητας απόσπασης της προσοχής. Το ενσωματωμένο Amazon Alexa παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών χρησιμοποιώντας φυσικές και διαισθητικές φωνητικές εντολές, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα χέρια από το τιμόνι ή τα μάτια σας από το δρόμο.

Close

 

 

Και τα δύο μοντέλα είναι κατασκευασμένα στην καινοτόμα πλατφόρμα της μάρκας (Modular Longitudinal Architecture), η οποία παρέχει γερές βάσεις για μια σωρεία προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που λειτουργούν αρμονικά για σωστή απόκριση και εκλεπτυσμένη οδήγηση. Το νέο Range Rover, το οποίο είναι διαθέσιμο με διαμορφώσεις τεσσάρων, πέντε και επτά θέσεων, είναι έως και 50% πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του, ενώ το Range Rover Sport είναι 35% πιο άκαμπτο από πριν.

Τα πολυτελή SUV της Land Rover βρίσκονται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Μοντέλα που διαθέτουν περισσότερα από 50 χρόνια τεχνογνωσίας και πρωτοπορούν, όχι μόνο στις δυνατοτήτων παντός εδάφους αλλά και σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, η τεχνολογία, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια.