Ειδήσεις

22 Aug, 2019 Ώρα 13:13

H Porsche γιορτάζει 20 χρόνια ζωής για την εμβληματική 911 GT3

Thumbnail

Η πρώτη παρουσίαση της Porsche 911 GT3, τον Μάρτιο του 1999 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, σηματοδότησε μια νέα εποχή για το σπορ αυτοκίνητο. Όπως καμία άλλη Porsche 911, η GT3 συμβολίζει απόλυτα την φιλοσοφία της Porsche Motorsport. Εξελιγμένο από τον δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι Walter Röhrl, τον αρχιμηχανικό Roland Kussmaul και σπεσιαλίστα της Porsche Motorsport από το Weissach, η Porsche 911 GT3 έφερε την δυναμική ενός αγωνιστικού πίστας στον δρόμο. Από τότε, ο «αθλητής» του δρόμου έγινε ακόμη πιο γρήγορος, πιο ακριβής και πιο δυναμικός με κάθε καινούργια γενιά. Με ατμοσφαιρικό κινητήρα, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση στους πίσω τροχούς, παραμένει η δημοφιλέστερη Porsche 911 για τους λάτρεις της ταχύτητας μέχρι σήμερα. 

Close

 

 

Η αγωνιστικές εκδόσεις της Porsche 911 GT3 έγραψαν χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας. Η GT3 πέτυχε μέσα από τα χρόνια πολλές νίκες σε αγώνες αντοχής, με τις μεγαλύτερες να αποτελούνται από επιτυχίες σε 24 Ώρες του Spa, 24 Ώρες της Daytona και τις 24 Ώρες του Nürburgring, το οποίο κέρδισε επτά φορές από το 2000. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της συνταγής από την οποία απαρτίζεται η Porsche 911 GT3, με κύρια συστατικά την εμπειρία και την καινοτομία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που έφερε μαζί της στους δρόμους. Η αρχή της ιστορίας αυτού του μεγάλου μοντέλου βρίσκει τις ρίζες της στην θρυλική Porsche 911 Carrera RS 2.7 από την δεκαετία του 70. Για πρώτη φορά μάλιστα, το RS μετατράπηκε σε GT3 — σαν αναφορά στην κατηγορία GT στην οποία διαγωνίζεται. Με τον υδρόψυκτο εξακύλινδρο boxer κινητήρα 3.6 λίτρων (355 ίπποι) του, και τον Walter Röhrl πίσω από το τιμόνι, η 911 GT3 έγραψε γύρο κάτω των 8 λεπτών στο θρυλικό Nürburgring Nordschleife, κάτι που αποτελούσε ρεκόρ πριν 20 χρονιά για τα αυτοκίνητα καθημερινής χρήσης. 

 

Close

 

Μετά από την επιτυχία της πρώτης γενιάς, η 911 GT3 συνέχισε κάθε τρία με τέσσερα χρόνια να δέχεται βελτιώσεις, και στο 2003 είδε τον κινητήρα της να παράγει 375 ίππους, στην συνέχεια 409 τρία χρόνια αργότερα πριν ανέβει στα 3.8 λίτρα και 430 ίππους. Στα 50α γενέθλια της 911, η πέμπτη γενιά της GT3 παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης, με τον κινητήρα της να παράγει 469 ίππους, γυρίζοντας μάλιστα το Nürburgring Nordschleife μέσα σε 7:25. Η τελευταία έκδοση της 911 GT3 κυκλοφόρησε το 2007, με τον τετράλιτρο πλέον, κινητήρα να παράγει 493 ίππους, και το διακριτικό πακέτο Touring να φέρει αυτόματο πίσω πτερύγιο αλλά και την επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων αλλά και του αυτόματου κιβωτίου PDK με διπλό συμπλέκτη. Την ίδια στιγμή, τα πράγματα συμπλήρωσαν ένα ιστορικό κύκλο, με την ονομασία του πακέτου «Touring Package» να αποτελεί φόρο τιμής στην πιο «λογική» έκδοση της θρυλικής Porsche 911 Carrera RS 2.7 από την δεκαετία του 70.

 

Tags
03 Jul, 2020 Ώρα 22:34

To Nissan Qashqai ανακηρύχθηκε «Best Car for City Drivers» στη Μ. Βρετανία

Thumbnail

Σε αντίθεση με άλλα βραβεία αυτοκινήτου, οι νικητές των βραβείων New Car του  AutoTrader, αποφασίζονται από το αγοραστικό κοινό της Μεγάλης Βρετανίας το οποίο ψηφίζει κατά πόσο είναι ικανοποιημένο από το αυτοκίνητό του.

Close

Το ιαπωνικό Best seller SUV κατάφερε α αποσπάσει τον τίτλο «Best Car for City Drivers» («Καλύτερο Αυτοκίνητο για τους Οδηγούς της Πόλης») από 9.000 νέους ιδιοκτήτες Qashqai στα βραβεία του AutoTrader.

_

Close

Το κόστος χρήσης

Ο Erin Baker, διευθυντής σύνταξης του AutoTrader δήλωσε : "Το Nissan Qashqai έλαβε αυτή τη διάκριση σε έναν διαγωνισμό με μεγάλο ανταγωνισμό.

Close

Το κόστος χρήσης είναι σημαντικό για τους οδηγούς της πόλης και σε αυτή την περίπτωση το Qashqai θριαμβεύει. Με έναν άψογο συνδυασμό εξαιρετικής αξιοπιστίας, χώρου και άνεσης, το Qashqai είναι ένας ξεκάθαρος νικητής."