Ειδήσεις

22 Jul, 2019 Ώρα 11:21

H Skoda έφτιαξε εφαρμογή taxi για τους γονείς

Thumbnail

Για τους περισσότερους γονείς, κυρίως στις νότιες χώρες της Ευρώπης, το να πηγαίνεις τα παιδιά σου στο σχολείο, να τα συνοδεύεις στις δραστηριότητές τους, να τα φροντίζεις ή να τους καθαρίζεις το δωμάτιο, είναι κάτι φυσιολογικό.

Close

 

 

Για τους Βρετανούς ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 66% πολλές νιώθει ότι εκτελεί χρέη ταξιτζή για τα παιδιά του, δαπανώντες σχεδόν 3 ώρες την εβδομάδα για να τα πηγαινοφέρνει στο γήπεδο για τις αθλητικές δραστηριότητες, σε σπίτια φίλων ή οπουδήποτε αλλού.

 

Close

 

Η Skoda Βρετανίας λοιπόν, δημιούργησε μία ασυνήθιστη εφαρμογή για τους γονείς, που καταγράφει τα χιλιόμετρα που κάνουν πίσω από το τιμόνι για χάρη των σπλάχνων τους. Ονομάζεται Skoda Parent Taxi και είναι συμβατή σε κάθε smartphone.

 

 

Η εφαρμογή λειτουργεί σαν ταξίμετρο, καταγράφοντας τα χιλιόμετρα που καλύπτουν με το όχημα οι γονείς όταν μεταφέρουν τα παιδιά τους. Επίσης, υπολογίζει την αντιστοιχία των χιλιομέτρων με εργασίες, όπως το πλύσιμο των πιάτων, το πλύσιμο του αυτοκινήτου, το καθάρισμα του δωματίου, το τάισμα ή τη βόλτα του σκύλου, ακόμη και το πέταγμα των σκουπιδιών.

 

 

Αφού υπολογίζει όλα αυτά, η εφαρμογή στέλνει τα αποτελέσματα στο smartphone των παιδιών και τα χρεώνει ανάλογα, με στόχο να ανταμειφθεί ο κόπος των γονιών. Δηλαδή, να πλένουν τα παιδιά τα πιάτα, να καθαρίζουν το δωμάτιο τους, το οικογενειακό αυτοκίνητο και να βγάζουν βόλτα το κατοικίδιο.

Οι Βρετανοί γονείς διανύουν κατά μέσο όρο 2.652 χιλιόμετρα ετησίως για τα παιδιά τους, κάτι που σημαίνει ότι αν έπαιρναν ταξί για την ίδια απόσταση, η χρέωση θα έφθανε περίπου τα 13.900 ευρώ.

 

Πηγή: Zougla.gr

28 Jan, 2020 Ώρα 12:24

Maserati: The Music is changing! Μας αρέσει όμως;

Thumbnail

Μέσα στο 2021 αναμένουμε να δούμε το αμιγώς ηλεκτρικό coupe που ετοιμάζει η Maserati. Ήδη η Ιταλική εταιρεία είναι στη διαδικασία δοκιμών του ηλεκτροκινητήρα που θα χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο και για να μας κρατήσει σε εγρήγορση, μας δίνει ένα σύντομο αλλά περιεκτικό δείγμα της ηχητικής υπόκρουσης που θα ακολουθεί την κίνηση του αυτοκινήτου.

Close

Σίγουρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και στην αρχή ξαφνιάζει, ειδικά όλους όσοι έχουν συνηθίσει να ακούν τη μελωδία των κινητήρων βενζίνης που χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα η Maserati. Από την άλλη όμως και με δεδομένο το ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει όλοι να συνηθίσουμε, ο ήχος που παράγει το ηλεκτρικό μοτέρ, δεν είναι καθόλου αδιάφορος.

Εσείς τι λέτε;

Close

 

Tags