Ειδήσεις

11 Dec, 2019 Ώρα 12:05

H Volvo Cars γιορτάζει 60 χρόνια γνώσεων στην ασφάλεια μέσω ψηφιακής βιβλιοθήκης

Thumbnail

Η Volvo Cars παραχωρεί για πρώτη φορά τις γνώσεις της για την ασφάλεια σε μια, ανοικτή για όλους, ψηφιακή βιβλιοθήκη, την οποία προτρέπει να χρησιμοποιήσει η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία, για περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους. Η ανακοίνωση συμβολίζει τη φιλοσοφία της εταιρείας να ενισχύσει την ασφάλεια μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και έρχεται εξήντα χρόνια μετά που παρουσίασε η ίδια την σημαντικότερη εφεύρεση στην ιστορία της ασφάλειας των αυτοκινήτων, τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων.

Close

 

 

Εισαγόμενη από τη Volvo Cars το 1959, η ζώνη ασφαλείας τριών σημείων εκτιμάται ότι έχει σώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές παγκοσμίως, όχι μόνο στα Volvo αλλά και σε πολλά άλλα αυτοκίνητα, χάρη στην απόφασή της να μοιραστεί την εφεύρεση για να βελτιώσει την ασφάλεια οδηγών και επιβατών μέσα στο αυτοκίνητο. Από τότε συνεχίζει να δίνει περισσότερη προτεραιότητα στην κοινωνική πρόοδο παρά στο οικονομικό όφελος.

 

Close

 

Η Volvo Cars τώρα ξεκινά το πρόγραμμα E.V.A. Η πρωτοβουλία E.V.A. παρουσιάζει, βάσει των δεδομένων της Volvo Cars καθώς και αρκετών άλλων μελετών, ότι οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από κάποιους τραυματισμούς σε περίπτωση συντριβής αυτοκινήτου. Οι διαφορές, για παράδειγμα, στην ανατομία και τη δύναμη του αυχένα μεταξύ του μέσου άνδρα και της γυναίκας σημαίνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από τραυματισμούς την ώρα του ατυχήματος.

Με βάση αυτές τις μελέτες και τα δικά της δεδομένα σύγκρουσης, η Volvo Cars δημιούργησε εικονικά κούκλες δοκιμών σύγκρουσης για να κατανοήσουν καλύτερα αυτά τα ατυχήματα και να αναπτύξουν τεχνολογίες ασφάλειας που βοηθούν στην προστασία των ανδρών και των γυναικών. Η πρώτη τεχνολογία που προέκυψε ήταν η προστασία WHIPS που εισήχθη το 1998, η οποία συνέβαλε στη μοναδική εμφάνιση των προσκέφαλων των καθισμάτων της Volvo.

 

 

Στη δεκαετία του 1980, η Volvo Cars άρχισε να επικεντρώνεται στις πλευρικές συγκρούσεις, αφού τα στοιχεία της έδειξαν ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τέτοια ατυχήματα λόγω της μικρής απόστασης μεταξύ του σημείου επαφής και επιβατών. Αυτό οδήγησε σε πολλές καινοτομίες που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990, όπως το σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις (SIPS), οι πλευρικοί αερόσακοι και οι φουσκωτές κουρτίνες. Όλες αυτές οι καινοτομίες, βασισμένες στα δεδομένα έρευνας της Volvo, αποτελούν πλέον ένα βιομηχανικό πρότυπο.

Πιο πρόσφατα, τα ερευνητικά δεδομένα της Volvo Cars έδειξαν πρόβλημα με την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, ή χαμηλότερη πλάτη, με τραυματισμούς σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και μεγέθους. Η τεχνολογία που προέκυψε, η οποία εισήχθη πρώτα στο XC90 και τώρα σε όλα τα αυτοκίνητα βασισμένα στο SPA, είναι ένας απορροφητής ενέργειας στα καθίσματα που υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που απαιτείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα. 

 

29 Sep, 2020 Ώρα 14:32

O ΣΕΜΟ τίμησε τον κ. Πέτρο Κρασσά - Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Thumbnail

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΟ, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κατά την οποία δόθηκε τιμητική πλακέτα στον τέως Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Πέτρο Κρασσά, ως ένδειξη εκτίμησης για την πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του.

Close

 

 

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τη Συνέλευση ήταν οι τάσεις της αγοράς οχημάτων στην Κύπρο, οι διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις με τις συντεχνίες, η νέα τάση για προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και οι εθνικοί στόχοι εκπομπών ρύπων από μεταφορές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Close

Στη συνέλευση έγιναν εκλογές όπου ψηφίστηκε νέο ΔΣ για την περίοδο 2020-2022 με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος:      Αλέξης Άννινος          (CIC)   

Αντιπρόεδρος: Γιάννος Λούτσιος       (A. Loutsios & Sons Ltd)

Γραμματέας:   Xριστιάνα Διογένους   (UNICARS)

Ταμίας:          Dickran Ouzounian      (Dickran Ouzounian & Co)

Mέλος:           Σώτος Τρικωμίτης       (Α.Ι.Τrikomitis Ltd)

Mέλος:           Κωνσταντίνος Χειλίδης (Geo. Pavlides & Araouzos)

Μέλος:           Γιώργος Κοζάκος         (CTC Automotive)

Mέλος:           Κόδρος Πηλακούτας    (Char.Pilakoutas & Son)