Ειδήσεις

15 Jan, 2021 Ώρα 10:46

H VW τριπλασιάζει τις παραδώσεις ηλεκτρικών οχημάτων της στο 2020

Thumbnail

Με κεκτημένη ταχύτητα προχωρά η Volkswagen προς την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Παρά τις δυσκολίες της παγκόσμιας αγοράς την χρονιά που πέρασε, η εταιρεία παρέδωσε 5.328 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το σημαντικότερο όμως, παρά τη γενική μείωση, ήταν ότι η VW τριπλασίασε τις παραδόσεις των ηλεκτρικών της οχημάτων. Το μερίδιο των οχημάτων BEV και PHEV που παραγγέλθηκε το 2020 αυξήθηκε στο 22%, από περίπου 2% το 2018 και περίπου 5% το 2019. Ακολουθώντας προσεκτικά τα χνάρια του ID.3, το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, το ID.4, συνεχίζει  την επιτυχημένη πορεία του. Είναι το πρώτο ηλεκτρικό παγκόσμιο αυτοκίνητο της μάρκας και ως SUV ανταποκρίνεται επίσης στις τάσεις των πελατών, με το μερίδιο των SUV των συνολικών παραδόσεων της Volkswagen παγκοσμίως να αυξάνεται από 29,8% το 2019 σε 34,8% το 2020.

Close

 

 

«Η Volkswagen παρουσίασε τα δυνατά της σημεία το 2020. Παρά τους περιορισμούς στο εμπόριο αυτοκινήτων που προκλήθηκαν από την πανδημία, καταφέραμε να διατηρήσουμε το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς μας και ακόμη και να το επεκτείνουμε σε αρκετές περιοχές», δήλωσε ο Klaus Zellmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τις πωλήσεις Επιβατικών αυτοκινήτων Volkswagen. «Αυτό δείχνει ότι έχουμε ελκυστικά προϊόντα που ενθουσιάζουν τους πελάτες μας και έναν οργανισμό αντιπροσωπειών με υψηλό κίνητρο»

Η Volkswagen Passenger Cars παρουσίασε εννέα νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα το 2020, αυξάνοντας το μερίδιο των BEV και των υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη έως και το 12,4% των συνολικών παραδόσεων της μάρκας (2,3% το 2019). Το πιο δημοφιλές μοντέλο ήταν το ID.3 με 56.500 μονάδες που πωλήθηκαν - παρόλο που κυκλοφόρησε στην αγορά μόλις το Σεπτέμβριο - ακολουθούμενο από το e-Golf με περίπου 41.300 μονάδες και το Passat GTE με περίπου 24.000 μονάδες. Περίπου 68.800 μονάδες του ID.3 παραγγέλθηκαν το 2020 και περισσότερες από 56.500 έχουν ήδη παραδοθεί σε πελάτες - συμπεριλαμβανομένων περίπου 14.400 πελατών στη Γερμανία. Στην πραγματικότητα, το ID.3 ήταν το BEV με τις περισσότερες παραδόσεις στη Φινλανδία, τη Σλοβενία ​​και τη Νορβηγία τον Δεκέμβριο. Στη Σουηδία, το ID.3 ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τον Δεκέμβριο του 2020 σε απόλυτους αριθμούς. Στην Ολλανδία και τη Γερμανία, τα Volkswagen Passenger Cars κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια του 2020 - με μερίδιο 23,8% στη Γερμανία στην αγορά BEV και 23% στην Ολλανδία. «Για το 2021, σκοπεύουμε να αυξήσουμε το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς μας.  Εκτός από την υβριδική ‘επίθεση’ που ξεκίνησε το 2020, τα νέα μοντέλα BEV θα προσφέρουν επιπλέον ενίσχυση», δήλωσε ο Klaus Zellmer.

Close

 

03 Mar, 2021 Ώρα 11:47

Διπλή διάκριση για τη Fiat στα Key Awards 2020

Thumbnail

Με πρωταγωνιστές όπως οι Leonardo DiCaprio και οι Sting & Shaggy, δεν αποτελεί έκπληξη η κυριαρχία της Fiat στα βραβεία Key Awards 2020. Στην 52η χρονιά των διάσημων βραβείων τηλεόρασης, σινεμά και ηλεκτρονικών μέσων, Key Awards, η Fiat κατέκτησε τα πρώτα βραβεία στις κατηγορίες “Music Covers – Licensing” και “Original Music”. Η διοργάνωση της Media Key Group αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικότερες τους είδους σε παγκόσμιο επίπεδο προσελκύοντας τα μεγαλύτερα διαφημιστικά γραφεία απ’ όλο τον κόσμο.

Close

 

 

Το Key Award 2020 της κατηγορίας “Original Music” απονεμήθηκε στο video με τίτλο “Reincarnation” (Μετεμψύχωση), που εστιάζει στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Αμερικανός ηθοποιός και ακτιβιστής, Leonardo DiCaprio, ο οποίος για περισσότερα από 20 χρόνια υποστηρίζει τις ενέργειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτό το λόγο, ο κάτοχος βραβείου Όσκαρ ηθοποιός, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη φιλοσοφία του νέου 500. Απλό, τεχνολογικά προηγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον. Το video “Reincarnation” απευθύνει ερωτήσεις για τη ζωή, την εξέλιξη της και βρίσκει τις απαντήσεις στο πλέον θρυλικό μοντέλο της Fiat. Η παραγωγή της εταιρείας Doner και του σκηνοθέτη Joseph Kahn (οι οποίοι στο παρελθόν έχουν δουλέψει μεταξύ άλλων με τους Jennifer Lopez, U2, Lady Gaga και Taylor Swift), μιλά για τη μάρκα η οποία μεταμορφώθηκε στην πορεία του χρόνου συνεχίζοντας να εμπνέει τον κόσμο από το 1957, μέχρι και σήμερα. 

Η δεύτερη διάκριση απονεμήθηκε για το δημιουργικό “500 120th family, Shaggy & Sting”, στην κατηγορία “Music Covers – Licensing”, μια διαφήμιση που περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια του Fiat 500 (500, 500X και 500L). Κεντρικό σημείο οι Sting & Shaggy και το τραγούδι τους Just One Lifetime, στο οποίο το διάσημο ντουέτο τραγουδά μέσα σε ένα 500X “120th”. Η διαφήμιση ολοκληρώνεται με τη φράση “FIAT, Driven by dreams since 1899”, δίνοντας έμφαση στο πως εδώ και 120 χρόνια, η Fiat παραμένει δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων. Παράλληλα το video δίνει το ρυθμό για την πορεία της μάρκας στο μέλλον και μια δημοκρατική και διαθέσιμη για όλους αυτοκίνηση. Το συγκεκριμένο διαφημιστικό δημιουργήθηκε από την Leo Burnett με σκηνοθέτη και πάλι τον Joseph Kahn.

Close