Ειδήσεις

29 May, 2020 Ώρα 20:11

Χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων για τις Porsche 911 Carrera S και 4S

Thumbnail

Η Porsche A.G. ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει συγκεκριμένες εκδόσεις της 911 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων. Πιο συγκεκριμένα, από τη νέα χρονιά τα μοντέλα 911 Carrera S και 4S θα μπορούν να παραγγελθούν με μηχανικό κιβώτιο επτά ταχυτήτων χωρίς επιπλέον κόστος, σε αντίθεση με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PDK. Τα δύο αυτά μοντέλα θα είναι διαθέσιμα τόσο στις αγορές της Ευρώπης όσο και της Αμερικής.

Close

Η 911 Carrera S με τον τριών λίτρων κινητήρα των αποδίδει 430 ίππους και 530 Nm ροπής με το μηχανικό κιβώτιο και επιταχύνει από στάση στα εκατό χιλιόμετρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα (3,7 δευτερόλεπτα με το PDK). Παράλληλα, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 308 χλμ./ώρα ενώ η κατανάλωση θα βρίσκεται στα 10,0 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Η χρήση μηχανικού κιβωτίου μειώνει και το βάρος της 911 Carrera κατά 35 κιλά.

 

Close

 

Το επτατάχυτο μηχανικό κιβώτιο θα μπορεί να συνδυάζεται με το πακέτο Sport Chrono ενώ συνδυάζεται ακόμα και το σύστημα Porsche Torque Vectoring (PTV) με τη μεταβλητή κατανομή της ροπής στους πίσω τροχούς. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ακόμα την αυτόματη λειτουργία rev-match και τις επιλογές Normal, Sport, Sport Plus, Wet και Individual.

Close

Στα πλαίσια της αναβάθμισης της 911 Carrera παρέχονται επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού που δεν ήταν πριν διαθέσιμα, όπως το Porsche InnoDrive και το Smartshift.

Το σύστημα InnoDrive είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο στην 911 Carrera (με το PDK) και επεκτείνει τις λειτουργίες του προσαρμοζόμενου cruise control, βελτιστοποιώντας την ταχύτητα οδήγησης. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα πλοήγησης, υπολογίζει τις βέλτιστες τιμές επιτάχυνσης και επιβράδυνσης για τα επόμενα τρία χιλιόμετρα και τις ενεργοποιεί μέσω του συστήματος κινητήρα, PDK και φρένων.

Η νέα προαιρετική λειτουργία Smartlift επιτρέπει την αξιοποίηση των συντεταγμένων του GPS αλλά και την ανάλογη ρύθμιση στο εμπρός μέρος. Με ένα ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα στον μπροστινό άξονα, η απόσταση από το έδαφος στην μπροστινή ποδιά μπορεί να αυξηθεί κατά περίπου 40 χιλιοστά. Το σύστημα αποθηκεύει τις συντεταγμένες GPS της τρέχουσας θέσης με το πάτημα του κουμπιού. Εάν ο οδηγός πλησιάσει ξανά αυτή τη θέση από την ίδια κατεύθυνση, το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου θα ανυψωθεί αυτόματα.

Tags
06 Jul, 2020 Ώρα 10:41

Αρχίζει η παραγωγή του νέου Hyundai i10 N-Line στην Ευρώπη

Thumbnail

Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor ανακοίνωσε έναρξη της παραγωγής του ολότελα νέου i10 N-Line, το τέταρτο στη σειρά μοντέλο εφοδιασμένο με τον δυναμικό κινητήρα. Εμπνευσμένο από τους κινητήρες της σειράς Ν της Hyundai, τα μοντέλα Ν διακρίνονται από την ιδιαίτερη σπορ εμφάνιση, εξωτερικά και εσωτερικά. Αυτή η αναβάθμιση είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή σπορ εμφάνιση. Το i10 N θα φοράει κινητήρα 1.0 Turbo GDi με απόδοση 100 PS, που το κάνει εξαιρετικά απολαυστικό στην οδήγηση. Το νέο μοντέλο θα έρχεται επίσης με κινητήρα 1.2 MPi και απόδοση 84 PS.

Close

“Με τον πιο δυνατό κινητήρα στο i10, χαρίζουμε στο νέο μοντέλο δυναμισμό και όχι απλά σπορ εμφάνιση”, δήλωσε ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της Hyundai Motor Europe. “Προσθέτοντας αυτά τα δυναμικά στοιχεία σ’ αυτό το πολύ ασφαλές και αξιόπιστο αυτοκίνητο, επεκτείνουμε την αποδοχή του από μεγαλύτερο αριθμό αγοραστών”, συμπλήρωσε.

Το νέο μοντέλο συνδυάζει εμφάνιση με επιδόσεις και φέρει τις χαρακτηριστικές γραμμές σχεδιασμού στη νέα σειρά μοντέλων της Hyundai.

Close