Ειδήσεις

20 Oct, 2020 Ώρα 11:23

Το Honda Jazz e:HEV στους φιναλίστ για το «Best Buy Car of Europe» του οργανισμού AUTOBEST

Thumbnail

Επτά συνολικά αυτοκίνητα θα διαγωνιστούν για τον κορυφαίο τίτλο «Best Buy Car of Europe 2021» και ένα απο αυτά είναι η τελευταία γενιά του Honda Jazz. Το υβριδικό μοντέλο της Honda θα δοκιμαστεί μαζί με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο Teesdorf της Αυστρίας, από την κριτική επιτροπή του οργανισμού Autobest! Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ένα μοντέλο Honda έχει επιλεχθεί ως φιναλίστ σε διαγωνισμού του AUTOBEST.

Close

Τα μέλη της επιτροπής AUTOBEST εκπροσωπούν 31 ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στον κόσμο από τον αριθμό των χωρών που εκπροσωπούνται. Η κριτική επιτροπή AUTOBEST δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις προσπάθειες που καταβάλλει η αυτοκινητοβιομηχανία. Επενδύσεις, νέες ευκαιρίες εργασίας για άτομα, κεφάλαια για «πράσινα» αυτοκίνητα και τεχνολογίες, η υποστήριξη για διάφορες περιοχές της Ευρώπης ελέγχεται προσεκτικά και εκτιμάται από την κριτική επιτροπή. Οι νέες τεχνολογίες εντός του αυτοκινήτου και η συνδεσιμότητα βρίσκονται επίσης υπό τον έλεγχο της επιτροπής.

 

Close

 

Τα Jazz e:HEV και Jazz Crosstar e:HEV θέτουν νέα σημεία αναφοράς για το σύγχρονο σχεδιασμό αυτοκινήτων και την προηγμένη ηλεκτρονική κινητικότητα. Η τελευταία γενιά Jazz είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Honda που φέρει το νέο σήμα “e:HEV”. Είναι το πρώτο παράδειγμα του διακριτικού τίτλου “Honda e:Technology” που θα αναγράφεται σε όλα τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Honda.

Close

 

 

Το σύστημα e:HEV έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Jazz ώστε να προσφέρει μία  απολαυστική οδηγική εμπειρία. Αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, συνδεδεμένους σε ένα βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης μέσω ευφυούς μονάδας ελέγχου ισχύος. Όλα αυτά συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους ώστε να πετυχαίνουν μία ομαλή, άμεση απόκριση.

23 Nov, 2020 Ώρα 09:32

Jeep® Wrangler Rubicon 392: Το ισχυρότερο Wrangler παραγωγής όλων των εποχών

Thumbnail

Η θρυλική Jeep® συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει παρουσιάζοντας στις ΗΠΑ το Wrangler Rubicon 392. Πρόκειται για το πιο ισχυρό και γρήγορο Wrangler που παρουσιάστηκε ποτέ, χρησιμοποιώντας ένα V8 βενζινοκινητήρα 6,4 λίτρων, με απόδοση 470 ίππων και 637Nm ροπής. Ένας κινητήρας που σηματοδοτεί την επιστροφή ενός εργοστασιακού V8 στη γκάμα του Wrangler μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Ο εντυπωσιακός V8 κινητήρας συνδυάζεται με ένα προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο προσφέρει και «χειροκίνητη» λειτουργία μέσω των σχετικών paddles στο τιμόνι. Το λογισμικό του κιβωτίου αλλάζει τη συμπεριφορά του συστήματος ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Από τη μία πλευρά προσφέρει λειτουργία launch control για εντυπωσιακές εκκινήσεις από στάση και από την  άλλη μπορεί να κινεί με ιδιαίτερη άνεση το αυτοκίνητο σε πολύ χαμηλές ταχύτητες που συχνά απαιτεί η οδήγηση σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Close

 

 

Οι επιδόσεις του νέου μοντέλου είναι καταιγιστικές με την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ τα τετρακόσια μέτρα καλύπτονται σε μόλις 13 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το Wrangler Rubicon 392 και στις εκτός δρόμου διαδρομές. Εφοδιασμένο με άξονες Dana 44, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά επιπλέον 5εκ. και ειδικά ελαστικά σε τροχούς 17 ιντσών, προσφέρει κορυφαία ευελιξία, εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, αλλά και δυνατότητα διάβασης μέσα από νερό βάθους 82,5 εκατοστών!

 

Close

 

Η κίνηση σε  κάθε περίπτωση μεταδίδεται μέσω του συστήματος Selec-Trac και στους 4 τροχούς, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην αυτόματη λειτουργία, την 4WD High και την 4WD Low. Στο πλευρό της προηγμένης τετρακίνησης υπάρχουν μια σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων που εξασφαλίζουν τη μέγιστη πρόσφυση και σταθερότητα ανάλογα το έδαφος (χώμα, λάσπη, χιόνι, βράχοι, κτλ.), αλλά και την ευκολία χειρισμών, με τη λειτουργία ελέγχου κατάβασης να λειτουργεί και με ταχύτητα μόλις 1χλμ./ώρα. Με αυτό τον τρόπο το Wrangler επιτυγχάνει εξαιρετικές επιταχύνσεις, αλλά μπορεί και με άνεση να κινείται με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

 

 

Τα εντυπωσιακά μηχανικά μέρη του Jeep Wrangler Rubicon 392, συνδυάζονται με την εξίσου εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, αλλά και το πολυτελές εσωτερικό. Οι κορυφαίες επιδόσεις δεν περιορίζουν στο ελάχιστο την άνεση που απολαμβάνουν ο οδηγός και οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν εκτός των άλλων στη διάθεση τους και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect. Πιστό στην παράδοση που θέλει τα Jeep Wrangler να φέρνουν σε άμεση επαφή τον οδηγό και τους επιβάτες με την φύση, το Rubicon 392 είναι διαθέσιμο με αφαιρούμενη οροφή, αφαιρούμενες πόρτες και αναδιπλούμενο ανεμοθώρακα.