Ειδήσεις

02 Apr, 2021 Ώρα 13:39

Honda, Toyota και VW θα μονομαχήσουν για το World Car of The Year 2021

Thumbnail

Ο πολυπόθητος τίτλος του World Car of the Year 2021 θα απονεμηθεί στον νικητή την Τρίτη 20 Απριλίου. Τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του θεσμού WCOTY θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν το Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

Close

Οι 94 δημοσιογράφοι από 29 χώρες του κόσμου -ανάμεσά τους είναι και ο συνάδελφος Μιχάλης Γεωργιάδης- επέλεξαν τους τρεις φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο αλλά και τα υποψήφια αυτοκίνητα στις επιμέρους κατηγορίες.

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 θα αναδειχθεί ένα εκ των Honda-e, Toyota Yaris και Volkswagen ID.4.

Close

Θυμίζουμε πως Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς αναδείχθηκε το Toyota Yaris.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία:

Close

World Car of the Year

Honda-e

Toyota Yaris

Volkswagen ID.4

World Urban Car

Honda-e

Honda Jazz / Fit

Toyota Yaris

World Luxury Car

Land Rover Defender

Mercedes-Benz S-Class

Polestar 2

World Performance Car

Audi RS Q8

Porsche 911 Turbo

Toyota GR Yaris

World Car Design of the Year

Honda-e

Land Rover Defender

Mazda MX30

14 Apr, 2021 Ώρα 16:25

Ανώτατη διάκριση στην ασφάλεια για το νέο Renault Arkana

Thumbnail

Άλλη μια διάκριση ασφάλειας πρόσθεσε στην ήδη πλούσια λίστα της η Renault. Αυτή τη φορά πρόκειται για το Arkana. Το ολοκαίνουριο Coupe SUV, που αναμένεται σύντομα στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα, θα τοποθετείται μεταξύ των μοντέλων Captur και Kadjar.

Close

Στο καινούργιο Renault Arkana έχει απονεμηθεί η μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από τους ειδικούς του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP, καθιστώντας το σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον δρόμο. Διαθέτοντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας - συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς Advanced Systems Assistance Systems (ADAS) - το ολοκαίνουργιο Arkana ενισχύει τη δέσμευση της Renault για την κατασκευή των ασφαλέστερων οχημάτων για τους πελάτες της.

 

Close

 

Το νέο Renault Arkana είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία ADAS που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα των βοηθημάτων ασφαλείας με συστήματα όπως: το Adaptive Cruise Control με Stop&Go, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλών σημείων, το Lane Keep Assist και πολλά άλλα. Αυτά τα συστήματα ασφαλείας συνδυάζονται για να προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά στον οδηγό, στους επιβάτες και σε άλλους χρήστες του δρόμου.

Close

Πέραν από την ασφάλεια, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τον συνδυασμό της εντυπωσιακής σιλουέτας του coupe, την κομψή σχεδίαση και το δυναμικό εμπρόσθιο άκρο που συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα μοναδικό νέο μοντέλο SUV.