Ειδήσεις

28 Apr, 2023 Ώρα 08:59

Χρυσό για το Hyundai Ioniq 6 στα iF Design Awards

Thumbnail

Σάρωσε 19 βραβεία η Hyundai, στα iF Design Awards 2023, με πρώτο και καλύτερο το Χρυσό Βραβείο για το νέο, ηλεκτρικό IONIQ 6!

Close

To IONIQ 6 βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου, στην κατηγορία Product Design. Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του αντανακλά τη δέσμευση της Hyundai για την παραγωγή μοντέλων υψηλής τεχνολογίας, πάντα με τον άνθρωπο στο επίκεντρο και την εξοικονόμηση ενέργειας με ευθύνη στο περιβάλλον. Αυτή η βράβευση έρχεται μετά από μια σειρά άλλων βραβεύσεων που προηγήθηκαν, από τη μέρα που κυκλοφόρησε στους δρόμους της Ευρώπης. Μεταξύ τους τα βραβεία World Car of the Year, World Electric Vehicle και World Car Design of the Year, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Σε ανακοίνωση της, η κριτική επιτροπή των iF Design Awards αναφέρει τα εξής:

“Μια φρέσκια και μοναδική, εξωτερική αισθητική με διακριτικές λεπτομέρειες, ντύνουν ένα σοβαρό και άνετο σαλόνι. Η όλη σχεδιαστική του ταυτότητα βασίζεται στη βαθιά δέσμευση της Hyundai για άνεση, στυλ, αποτελεσματικότητα και περιβαλλοντική υπευθυνότητα”.

Close

Η κριτική επιτροπή εκτίμησε επίσης τον τρόπο με τον οποίο το ηλεκτρικό IONIQ 6 έρχεται

να συνδεθεί με τον καθημερινό τρόπο ζωής των αγοραστών. Η σχεδιαστική γλώσσα που χρησιμοποίησε η HYUNDAI, πέρα από τη συνηθισμένη πρακτική που ακολουθείται στα αυτοκίνητα, προβάλλει την πιθανότητα διαδραστικής χρήσης μέσα και έξω από

το αυτοκίνητο.

“Είμαστε περήφανοι και μας τιμά ιδιαίτερα η αναγνώριση ως εταιρεία παραγωγής μοντέλων που συνάδουν με τον τρόπο ζωής τον αγοραστών και που δημιουργούν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ ανθρώπων και αυτοκινήτων, προσδίδοντας περισσότερη αξία στην αγορά τους”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος επικεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού της HYUNDAI.

Close
 
22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr