Ειδήσεις

24 Jan, 2023 Ώρα 13:22

To Hyundai i20 N έχει πάρει σειρά για ανανέωση

Thumbnail

Ο Albert Biermann δεν ήταν και δεν είναι κάποιο «τυχαίο» στέλεχος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλώ μάλλον έπειτα από την παρουσία του και τις αποφάσεις που πήρε στον Όμιλο Hyundai-Kia, όπου έφτασε να είναι Πρόεδρος στο Τμήμα Εξέλιξης και Δοκιμών Οχημάτων Επιδόσεων, ενώ ανέλαβε και χρέη Προέδρου και επικεφαλής στο Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης των δύο εταιρειών αυτού.

Close

Από το τέλος του 2021, ο Biermann συνταξιοδοτήθηκε αλλά παραμένει Τεχνικός Σύμβουλος του Ομίλου. Η παρουσία του είναι σημαντική τόσο για την εταιρεία όσο και στις διάφορες εκδηλώσεις τής Hyundai στις οποίες καλείται να συμμετέχει.

Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Αυστραλία και αφορούσε στο φεστιβάλ των φίλων των μοντέλων τής Hyundai N οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πίστα του «Bend Motorsport Park», στη νότια Αυστραλία. Εκεί βρέθηκε και ο Biermann ο οποίος μίλησε τόσο με τους παριστάμενους που συμμετείχαν στην εκδήλωση όσο και στους δημοσιογράφους.

Close

Σε σχετική ερώτηση, ο Γερμανός στην καταγωγή απάντησε ότι η Hyundai ετοιμάζει το επανασχεδιασμένο i20. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο “τρελό” όπως και τώρα».

Η είδηση τώρα έγινε γνωστή. Όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Albert Biermann δεν θέλησε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για ποιες θα είναι οι αλλαγές στο αυτοκίνητο, τόσο αισθητικά όσο και σε ενδεχόμενη διαφοροποίηση στον κινητήρα του, στην απόδοση αυτού όσο και στις επιδόσεις.

Close

Θυμίζουμε ότι το i20 N έχει τον 1.6 T-GDi κινητήρα ο οποίος αποδίδει 204 ίππους/5.500-6.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 304 Nm/2.000-4.000 σ.α.λ. Η Hyundai ανακοινώνει ότι το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

 

26 Jan, 2023 Ώρα 11:17

Στο Nissan Qashqai ο τίτλος για «Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο»

Thumbnail

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό τίτλο πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το νέο Nissan Qashqai.  Ανακηρύχθηκε το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από έρευνα σε 50.000 Βρετανούς καταναλωτές. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία, το Qashqai αναδείχθηκε ξεκάθαρα ηγέτης στην αξιοπιστία μετά από μια ετήσια αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση καταναλωτών Which?.

Close

 

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα, το μοντέλο πήρε τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022 ενώ παράλληλα απέσπασε και τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP. Oι ειδικοί κριτές του θεσμού που το αξιολόγησαν του έδωσαν και τα πέντε αστέρια στην αξιοπιστία και το επαίνεσαν την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και τον οικογενειακό χαρακτήρα του δίδοντας του μια ιδιαίτερα ψηλή βαθμολογία απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

Close

 

Στο Τεχνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan στο Cranfield του Bedfordshire, μια ομάδα ειδικών υποβάλει τα νέα μοντέλα της Nissan σε μια σειρά από δύσκολες δοκιμές,  πριν τα αυτοκίνητα βγουν στην αγορά, για να διασφαλίσουν ότι τα οχήματα πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το “Climatic Four-poster Vibration Rig”,  που προσομοιώνει τρία χρόνια οδήγησης σε μόλις πέντε εβδομάδες, με τους  μηχανικούς ακόμη και να σκαρφαλώνουν στο αυτοκίνητο για να ακούσουν τυχόν τριγμούς από το εσωτερικό. Τα αυτοκίνητα υποβάλλονται επίσης σε δοκιμές υπερβολικά ζεστού και κρύου καιρού, ενώ ειδικοί βραχίονες έχουν ρυθμιστεί για να κλείνουν επανειλημμένα τις πόρτες, προσομοιώνοντας την χρήση του κανονικού κύκλου ζωής του οχήματος, με τους δοκιμαστές να ελέγχουν για τυχόν ζημιές στους μεντεσέδες και τα υλικά της πόρτας. Η ομάδα ανάπτυξης αποθηκεύει ακόμη και μια σειρά εξοπλισμού αναψυχής και δραστηριότητας (π.χ. καρότσια, μπαστούνια γκολφ, βαλίτσες) για να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των επενδύσεων και των  υλικών του χώρου αποσκευών.

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε εκδόσεις Mild Hybrid αλλά και με το καινοτόμο σύστημα e-Power, που προσφέρει ηλεκτροκίνηση χωρίς φόρτιση και απίστευτη αυτονομία.