Ειδήσεις

24 Jan, 2023 Ώρα 13:22

To Hyundai i20 N έχει πάρει σειρά για ανανέωση

Thumbnail

Ο Albert Biermann δεν ήταν και δεν είναι κάποιο «τυχαίο» στέλεχος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλώ μάλλον έπειτα από την παρουσία του και τις αποφάσεις που πήρε στον Όμιλο Hyundai-Kia, όπου έφτασε να είναι Πρόεδρος στο Τμήμα Εξέλιξης και Δοκιμών Οχημάτων Επιδόσεων, ενώ ανέλαβε και χρέη Προέδρου και επικεφαλής στο Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης των δύο εταιρειών αυτού.

Close

Από το τέλος του 2021, ο Biermann συνταξιοδοτήθηκε αλλά παραμένει Τεχνικός Σύμβουλος του Ομίλου. Η παρουσία του είναι σημαντική τόσο για την εταιρεία όσο και στις διάφορες εκδηλώσεις τής Hyundai στις οποίες καλείται να συμμετέχει.

Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Αυστραλία και αφορούσε στο φεστιβάλ των φίλων των μοντέλων τής Hyundai N οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πίστα του «Bend Motorsport Park», στη νότια Αυστραλία. Εκεί βρέθηκε και ο Biermann ο οποίος μίλησε τόσο με τους παριστάμενους που συμμετείχαν στην εκδήλωση όσο και στους δημοσιογράφους.

Close

Σε σχετική ερώτηση, ο Γερμανός στην καταγωγή απάντησε ότι η Hyundai ετοιμάζει το επανασχεδιασμένο i20. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο “τρελό” όπως και τώρα».

Η είδηση τώρα έγινε γνωστή. Όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Albert Biermann δεν θέλησε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για ποιες θα είναι οι αλλαγές στο αυτοκίνητο, τόσο αισθητικά όσο και σε ενδεχόμενη διαφοροποίηση στον κινητήρα του, στην απόδοση αυτού όσο και στις επιδόσεις.

Close

Θυμίζουμε ότι το i20 N έχει τον 1.6 T-GDi κινητήρα ο οποίος αποδίδει 204 ίππους/5.500-6.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 304 Nm/2.000-4.000 σ.α.λ. Η Hyundai ανακοινώνει ότι το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

 

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.