Ειδήσεις

09 Apr, 2024 Ώρα 19:38

Το Hyundai Ioniq 5 πήρε δίπλωμα!

Thumbnail

Η συνηθισμένη διαδικασία απόκτησης διπλώματος οδήγησης είναι ο οδηγός να περνάει προφορικές εξετάσεις και έπειτα από μερικά μαθήματα να περάσει και τις πρακτικές εξετάσεις για να μπορεί ξεκινήσει την οδηγική του «καριέρα» στους δημόσιους δρόμους.

Close

Με την έλευση των αυτόνομων αυτοκινήτων, όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται αν πρέπει αυτού του είδους τα αυτοκίνητα να περνάνε από κάποιες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως είναι ικανά να οδηγήσουν όπως θα έκανε ένας οποιοσδήποτε οδηγός.

 

Close

 

Η Hyundai φαίνεται πως έχει πάρει στα σοβαρά το ζήτημα της αυτόνομης οδήγησης και ήδη έχει βάλει στην καθημερινότητα των ανθρώπων στην Κορέα ένα πλήρως αυτόνομο Ioniq 5. Μάλιστα, οι Κορεάτες έχουν προοδεύσει τόσο πολύ στην τεχνολογία τους που δεν διστάζουν να βάλουν το robotaxi (έτσι ονομάζεται διότι χρησιμοποιείται για μεταφορές πολιτών όπως τα παραδοσιακά ταξί) σε διαδικασία εξετάσεων οδήγησης όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος για να πάρει το δίπλωμά του.

Close

 

 

Σε συνεργασία με την Motional η Hyundai κάλεσε την επίσημη εξετάστρια αδειών οδήγησης DMV Certified Driving Examiner, Κάντις Τζόουνς στην Αμερική προκειμένου να κάνει μια προσομοίωση εξέτασης οδηγού με το αυτόνομο Ioniq 5.

Το αυτοκίνητο της Hyundai αποδείχτηκε ακριβέστατο στις προκλήσεις που του τέθηκαν και η συνεργασία των αισθητήρων, των ραντάρ, των καμερών και της ισχυρής μονάδας ελέγχου αποδείχτηκε άρτια. Το αυτοκίνητο σταμάτησε σωστά σε όλα τα σήματα, έκανε τη σωστή επιλογή λωρίδας κυκλοφορίας και διατήρησε τις κατάλληλες ταχύτητες ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια με τον σωστό τρόπο.

Με λίγα λόγια, το robotaxi Hyundai Ioniq 5 με την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις στην ίδια διαδικασία που θα εξεταζόταν ένας κανονικός άνθρωπος.

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.