Ειδήσεις

11 Jun, 2021 Ώρα 15:58

Η Audi και FC Bayern ενδυναμώνουν τη συνεργασία τους

Thumbnail

Επεκτείνεται η συνεργασία μεταξύ της FC Bayern και της Audi, H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέγειρε συνολικά 21 σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα γύρω από την έδρα της ομάδας, στο Allianz Arena. Η υποδομή για την υποστήριξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συνεχίσει να επεκτείνεται προσφέροντας την ευκαιρία σε πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζονται κατά την ώρα των αγώνων, και όχι μόνο, προσφέροντας ακόμη ένα λόγο για να επιλέξει ένας καταναλωτής ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Close

Τον Σεπτέμβριο του 2020, οι FC Bayern και Audi συνέχισαν τον μεγάλο τους ταξίδι ως σύμμαχοι προς την βιώσιμη κινητικότητα αφού ο στόλος του συλλόγου να απαρτίζεται εξολοκλήρου από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή, ακόμη και οι διεύθυνση του συλλόγου αλλά και πολλοί παίκτες της ομάδας, επιλέγουν τα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Πρωταγωνιστής τα μοντέλα Audi e-tron και Audi e-tron Sportback, ενώ σε λίγες εβδομάδες θα παραδοθούν στους ποδοσφαιριστές και νέα Audi e-tron GT.

 

Close

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Audi έχει ήδη ανεγείρει 38 σταθμούς φόρτισης στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Säbener Straße, με αποτέλεσμα η  FC Bayern να έχει μειώσει τους ρύπους του στόλου της σε λιγότερο από 95 γραμμάρια CO2/km, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον της βιωσιμότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Audi βρίσκεται στο πλάι της FC Bayern από το 2002, ενώ από το 2011 η μάρκα είναι και μέτοχος του FC Bayern München AG.

Close

Η υποδομή για τους σταθμούς φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επεκτείνεται μέρα με την μέρα, καθώς η Audi μέσω της υπηρεσίας e-tron Charging Service (eCS), προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερους από 220,000 σταθμούς φόρτισης σε 26 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, με την εταιρεία να συνεχίζει να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της. Από το 2021 και μετά, περισσότερα από τα μισά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Audi θα είναι ηλεκτρικά, κάτι που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με την παγκόσμια πρεμιέρα του Audi e-tron GT ενώ τα Audi Q4 e-tron και Audi Q4 e-tron Sportback θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους του κόσμου στα μέσα αυτής της χρονιάς. Ταυτόχρονα, για κάθε μοντέλο συμβατικού κινητήρα που θα παρουσιάζει η Audi, θα παρουσιάζεται και μια έκδοση PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle). Ο στόχος είναι μέχρι το 2025, η Audi να προσφέρει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ το ένα τρίτο των αυτοκινήτων της που θα κυκλοφορούν θα είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά. 

 

23 Jun, 2021 Ώρα 11:00

Με πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας η Audi

Thumbnail

Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες που έρχονται απευθείας από τα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt της Γερμανίας, επιβεβαιώνουν τα όσα μάθαμε πριν λίγους μήνες, με την premium αυτοκινητοβιομηχανία να σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2026. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει και μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, αλλά θα αφορά ήδη υπάρχουσες θερμικές μονάδες της γκάμας.

Close

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, τα σημερινά A3 και Α4 θα αντικατασταθούν από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα μεγαλύτερα Α5 και Α6. Το τελευταίο αυτοκίνητο της γκάμας το οποίο θα εξοπλιστεί με καινούργια θερμική μονάδα ισχύος θα είναι το επόμενης γενιάς Q8, η παραγωγή του οποίου θα ολοκληρωθεί το 2032. Μέχρι τότε όλη η γκάμα θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως.

Το πλάνο της γερμανικής μάρκας έχει ως στόχο την ύπαρξη 20 διαφορετικών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2025 και την πώληση τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων μονάδων που να βασίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών PPΕ, την οποία η Audi έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Porsche.

Close

Εάν αυτοί οι στόχοι υλοποιηθούν, τότε τοποθετούν την εταιρεία με τους τέσσερις δακτυλίους στο σήμα, μπροστά και από τους δύο κύριους ανταγωνιστές της, την BMW και την Mercedes-Benz, στον αγώνα της ηλεκτρικής εποχής. Αυτό γιατί η πρώτη έχει ως στόχο το 50% των συνολικών της πωλήσεων να αφορά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, ενώ η δεύτερη δεν έχει ανακοινώσει καν επίσημο στρατηγικό πλάνο για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της. Μία premium μάρκα η οποία φαίνεται να βρίσκεται πιο μπροστά ακόμη και από την Audi, είναι η Jaguar, με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει πως θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2025.

 

Close