Ειδήσεις

28 Apr, 2023 Ώρα 11:45

Η BMW M παρουσιάζει το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων

Thumbnail

Η BMW M GmbH παρουσιάζει το πρώτο της μοντέλο υψηλών επιδόσεων με σύστημα ηλεκτροκίνησης. Πρόκειται για την πρώτη plug-in υβριδική BMW XM που συνδυάζει ένα V8 βενζινοκινητήρα και έναν εξαιρετικά ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Ένα σύνολο που μπορεί να προσφέρει τις δυναμικές οδηγικές εμπειρίες ενός γνήσιου Μ μοντέλου, με την παρουσίαση του να γίνεται κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 50ής επετείου της BMW M. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης M HYBRID, η δυναμική και συνάμα πολυτελής σχεδίαση και το τεχνολογικά προηγμένο της εσωτερικό, είναι συστατικά που αποτελούν τη νέα φιλοσοφία των Sports Activity Vehicle (SAV) στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων.

Close

 

 

Οι έντονες καμπύλες και η αισθητική, σε συνδυασμό με τα δυναμικά στοιχεία M, χαρίζουν στην ΧΜ ένα μοναδικό εξωτερικό σχεδιασμό που όμοιο του δεν έχουμε ξανασυναντήσει στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. Κάτι που συνεχίζεται και στο εσωτερικό με το βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: πολυλειτουργικά καθίσματα M, προστατευτικές επενδύσεις γονάτων και ένα αποκλειστικό για το μοντέλο δερμάτινο τιμόνι M, μαζί με ειδικά γραφικά M, στα BMW Curved Display και BMW Head-Up Display.

 

Close

 

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης M HYBRID στην BMW XM αποδίδει συνολική ισχύ 480 kW/653 hp που παράγεται από τον συνδυασμό του κινητήρα εσωτερικής καύσης με απόδοση έως 360 kW/489 hp και του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με ισχύ έως 145 kW/197 hp. Το σύστημα υποστηρίζεται από έναν πρόσφατα εξελιγμένο 4.4 λίτρων V8 κινητήρα με προηγμένη τεχνολογία M TwinPower. Μαζί και το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic, με την ισχύ του κινητήρα είναι άμεσα διαθέσιμη κατά την εκκίνηση προσφέροντας άμεση απόκριση. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης M HYBRID αποδίδει μέγιστη συνολική ροπή 800 Nm (κινητήρας εσωτερικής καύσης με ισχύ έως 650 Nm σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει έως 280 Nm). Επίσης, φτάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο ήχο που προέρχεται από το σπορ σύστημα εξαγωγής με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και συνεχώς ρυθμιζόμενα flaps και τις διπλές απολήξεις.

Ήδη η μάρκα πρόσθεσε και στη γκάμα την έκδοση XM LABEL RED που αποτελεί το  ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της BMW M GmbH. Αποδίδει 748 ίππους και μέγιστη ροπή στα 1000 Nm. Το μπουτόν M Hybrid στην κεντρική κονσόλα διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης μιας ρύθμισης ELECTRIC για κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε ταχύτητες έως 140 km/h και για μέγιστη απόσταση 82 – 88 km στον κύκλο WLTP. 

Η BMW XM διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία συστημάτων υποστήριξης οδηγού, άνεσης και συνδεσιμότητας – στάνταρ ή προαιρετικά – που προσφέρονται για οποιοδήποτε όχημα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Γνωρίστε από κοντά την πρώτη BMW XM στον εκθεσιακό χώρο της BMW. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 7777 16 00.

Close
 
22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr