Ειδήσεις

26 Sep, 2022 Ώρα 13:18

Η BMW Motorrad παρουσιάζει την BMW M 1000 RR στην επετειακή έκδοση 50 Years M

Thumbnail

Στα τέλη του 2018, η BMW Motorrad εισήγαγε την επιτυχημένη στρατηγική αυτοκινήτων BMW M για μοτοσικλέτες και από τότε προσφέρει ειδικό εξοπλισμό M και M Performance Parts. Η BMW M 1000 RR  γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο του 2020, ως το πρώτο μοντέλο M της BMW Motorrad που βασιζόταν στην S 1000 RR.

Close

 

 

Για να τιμήσει την 50η επέτειο της BMW M GmbH, που ιδρύθηκε το 1972 ως BMW Motorsport GmbH, η BMW Motorrad παρουσιάζει το επετειακό μοντέλο M 1000 RR 50 Years M με το ιστορικό έμβλημα 50 Years BMW M. Ένα αποκλειστικό ειδικό μοντέλο φέρει το ισχυρότερο γράμμα στον κόσμο!

Ντυμένο στα εντυπωσιακά χρώματα M, το επετειακό μοντέλο είναι αντάξιο της φιλοσοφίας M και του αγωνιστικού πνεύματος που διέπει τα σχεδόν 100 χρόνια της BMW Motorrad στην παραγωγή μοτοσικλετών, και τα 50 χρόνια των μοντέλων BMW M. 

Close

 

 

H M RR 50 Years M είναι εξοπλισμένη με το M Competition Package στον βασικό εξοπλισμό της. Πέρα από το εκτεταμένο πακέτο εξαρτημάτων M και το αποκλειστικό M carbon package, ένα ελαφρύτερο ψαλίδι σε αλουμίνιο, ο κωδικός ξεκλειδώματος για την ενεργοποίηση του συστήματος M GPS, καθώς και η αλυσίδα M Endurance, το πακέτο συνεπιβάτη και το κάλυμμα της σέλας συνεπιβάτη, αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού.

 

 

Σήμερα, όπως και στο παρελθόν, η BMW Motorrad ακολουθεί τη φιλοσοφία του ισχυρότερου γράμματος στον κόσμο: το M είναι συνώνυμο, σε όλο τον κόσμο, της αγωνιστικής επιτυχίας καθώς και της μαγείας των μοντέλων BMW υψηλών επιδόσεων και απευθύνεται σε πελάτες με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις στον τομέα της απόδοσης, της αποκλειστικότητας και της εξατομίκευσης. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η BMW M RR είναι επίσης η βασική μοτοσικλέτα για την BMW Motorrad World SBK Team από το 2021, καθώς και για πολλές ακόμα αγωνιστικές ομάδες σε όλο τον κόσμο.

07 Dec, 2022 Ώρα 17:13

Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για τα Range Rover και Range Rover Sport

Thumbnail

Το νέο Range Rover και το Range Rover Sport έχουν λάβει και τα δύο τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων στις τελευταίες δοκιμές ασφαλείας της Euro NCAP. Πρόκειται για τις δύο τελευταίες προσθήκες στη γκάμα της μάρκας που βραβεύονται με τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια. Κάτι που ξεκίνησε από το Range Rover Evoque το 2011.

Close

Το βραβευμένο νέο Range Rover σημείωσε βαθμολογία 87% για την Προστασία Παιδιών Επιβατών και 72% για τους Ευάλωτους Χρήστες Δρόμου, ενώ το Range Rover Sport πέτυχε βαθμολογία 85% για την Προστασία Ενηλίκων Επιβατών. Και τα δύο SUV έλαβαν 82% για τα συστήματα υποστήριξης των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport μοιράζονται μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τον οδηγό και να προστατεύουν τους επιβάτες, όπως: Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB), Lane Keep Assist, Emergency Lane Keep Assist, 3D Surround Camera και ClearSight Ground View, Driver Condition Response, Rear Collision Monitor with Occupant Protection Assist, Pre-emptive suspension και Adaptive Parkingist Cruisesist.

 

Close

 

Παράλληλα με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, το νέο Range Rover και το Range Rover Sport χρησιμοποιούν τεχνολογίες που στοχεύουν στη βελτίωση της εγρήγορσης του οδηγού και στη μείωση της πιθανότητας απόσπασης της προσοχής. Το ενσωματωμένο Amazon Alexa παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών χρησιμοποιώντας φυσικές και διαισθητικές φωνητικές εντολές, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα χέρια από το τιμόνι ή τα μάτια σας από το δρόμο.

Close

 

 

Και τα δύο μοντέλα είναι κατασκευασμένα στην καινοτόμα πλατφόρμα της μάρκας (Modular Longitudinal Architecture), η οποία παρέχει γερές βάσεις για μια σωρεία προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που λειτουργούν αρμονικά για σωστή απόκριση και εκλεπτυσμένη οδήγηση. Το νέο Range Rover, το οποίο είναι διαθέσιμο με διαμορφώσεις τεσσάρων, πέντε και επτά θέσεων, είναι έως και 50% πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του, ενώ το Range Rover Sport είναι 35% πιο άκαμπτο από πριν.

Τα πολυτελή SUV της Land Rover βρίσκονται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Μοντέλα που διαθέτουν περισσότερα από 50 χρόνια τεχνογνωσίας και πρωτοπορούν, όχι μόνο στις δυνατοτήτων παντός εδάφους αλλά και σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, η τεχνολογία, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια.