Ειδήσεις

07 Jun, 2024 Ώρα 09:46

Η Brembo κέρδισε βραβείο σχεδίασης Red Dot για τις δαγκάνες GP4-MotoGP

Thumbnail

Τα φρένα της μοτοσυκλέτας μας είναι από τα πιο σημαντικά μέρη της. Αν κάτι φοβόμαστε να μην χαλάσει, σίγουρα τα φρένα είναι τα πιο σημαντικά. Και έτσι είναι ξεκάθαρο ότι πολύ μεγάλη έρευνα και εξέλιξη έχει επιδοθεί στα κορυφαία συστήματα πέδησης της βιομηχανίας, ιδιαίτερα σε αυτά που συναντώνται σε σπορ υψηλών επιδόσεων μοτοσυκλέτες.

Close

Σχεδιασμένες για να παρέχουν κορυφαίες επιδόσεις φρεναρίσματος, οι νεότερες δαγκάνες GP4-MotoGP της Brembo είναι ακριβώς η καλύτερη κατασκευή της μάρκας για μοτοσυκλέτες δρόμου υψηλής απόδοσης. Συνδυάζοντας τις υψηλές επιδόσεις με την λεπτομέρεια στην αισθητική, η Brembo μόλις κέρδισε το βραβείο σχεδίασης Red Dot 2024 για τις δαγκάνες GP4-MotoGP.

 

Close

 

Το Red Dot Award είναι κάτι το οποίο προσπαθούν να κατακτήσουν πολλοί κατασκευαστές, καθώς είναι ένας από τους πιο αξιόλογους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Τιμά εφευρέσεις και καινοτομίες που συνδυάζουν την τεχνολογία αιχμής με την εξαιρετική αισθητική.

Close

Κάτω από την αιχμηρή, απόκοσμη αισθητική της δαγκάνας GP4-MotoGP, υπάρχει τεχνολογία αιχμής. Διαθέτει λοξά στηρίγματα στα τακάκια που όχι μόνο κάνουν την ίδια τη δαγκάνα πιο ανθεκτική στις καταπονήσεις, αλλά παρέχουν και περισσότερη ισχύ στην πέδηση. Τα εσωτερικά κοιλώματα της δαγκάνας έχουν επίσης σχεδιαστεί για να παρέχουν ομαλή ροή του υγρού φρένων με μειωμένες αντιστάσεις για καλύτερη απόδοση και άμεση απελευθέρωση στην επαναφορά και το άνοιγμα στα τακάκια μετά το δυνατό φρενάρισμα, για εξαιρετική αίσθηση μείωσης του φρεναρίσματος στις εισόδους των στροφών.

 

 

Τώρα, αν δεν υπάρχει ποτέ η ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυτές τις δαγκάνες στην πράξη, ένα σετ δαγκάνες Brembo Stylema στη δική μας μοτοσυκλέτα είναι μακράν τα καλύτερα φρένα σε αίσθηση και έτσι μπορούμε μόνο να φανταστούμε πόσο δυνατές και με ακρίβεια στο χειρισμό θα μπορούσαν να είναι οι δαγκάνες GP4-MotoGP σχεδιασμένες απευθείας από τον κόσμο των αγώνων.

 

 

Ρεαλιστικά μιλώντας, ο μέσος αναβάτης στο δρόμο δεν χρειάζεται φρένα εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων όπως αποδίδουν οι δαγκάνες GP4-MotoGP, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν καλύτερα στην πίστα και σε οποιονδήποτε δημόσιο δρόμο δεν απαιτείται τόση δύναμη πέδησης καθώς δεν φτάνει η πρόσφυση από τον συντελεστή τριβής του δρόμου και του ελαστικού.

Υπάρχει όμως ένας καλός λόγος για τον οποίο η εξωτερική σχεδίαση που έχουν αυτές οι δαγκάνες, προσδίδουν στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας μας. Από τη στιγμή που αποδίδουν τόσο πολύ, είναι άκρως εντυπωσιακές και τις θαυμάζουμε βλέποντας αυτόν τον σχεδιασμό, που δίνει αυτή τη βέλτιστη δυνατή απόδοση. Το σχήμα που προκύπτει δεν είναι τυχαίο και απλά όμορφο, αλλά είναι αυτό που έχει σχεδιαστεί μετά από πολύ έρευνα και εξέλιξη με στόχο να αποδίδει στο μέγιστο και να πετυχαίνει τη χρυσή τομή σε πολλές και διαφορετικές λειτουργίες και καταπονήσεις, πάντα με το ελάχιστο δυνατό βάρος της κατασκευής. Ένα έργο τέχνης λοιπόν, αλλά και τεχνικής μηχανικής.

 

14 Jun, 2024 Ώρα 13:18

Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ online!

Thumbnail

Η Lamborghini είναι γνωστή για τη δημιουργία κορυφαίων supercars αλλά και τη δημιουργία περιορισμένης παραγωγής εκδόσεων.

Close

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και η Veneno roadster καθώς μόλις 9 πέρασαν τη γραμμή παραγωγής και μάλιστα η εταιρία την παρουσίασε πάνω στο ιταλικό αεροπλανοφόρο του ναυτικού.

 

Close

 

Η δεύτερη Veneno Roadster που βγήκε από το εργοστάσιο μόλις πωλήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία, αφού έμεινε για δύο χρόνια σε αντιπροσωπεία στο Ντουμπάι. Αρχικά ζητούσαν 9,5 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοκίνητο…

Close

 

 

Η αντιπροσωπεία υψηλών προδιαγραφών που είναι υπεύθυνη για την πώληση, η SBX Cars, λέει ότι είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ στο διαδίκτυο. Ξεπέρασε ένα άλλο supercar που πούλησε η SBX το 2022 – τη Ferrari LaFerrari Aperta του 2017, η οποία πωλήθηκε έναντι 5,36 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

Αυτή η εν λόγω Veneno Roadster του 2015, που κάποτε ανήκε σε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, έχει διανύσει μόλις 3.000χλμ. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 των 6,5 λίτρων αποδίδει 760 ίππους και 690 Nm ροπής. Η Veneno πετυχαίνει το 0-100 σε 2,9 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα των 354χλμ./ώρα.

 

 

Ενώ η ακραία εμφάνισή του το κάνει να μοιάζει με αγωνιστικό αυτοκίνητο, το ανοιχτό supercar είναι στην πραγματικότητα νόμιμο για χρήση σε δημόσιο δρόμο. Έχει μαύρο ματ εξωτερικό, εκτεθειμένα ανθρακονήματα, πράσινες λωρίδες και πινελιές λάιμ, καθώς και ένα μεγάλο φτερό. Το χρώμα μεταφέρεται και στο μαύρο εσωτερικό, το οποίο διαθέτει πράσινο λάιμ δέρμα σε όλη την καμπίνα. Βρίσκεται στα καθίσματα, το τιμόνι, το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα.