Ειδήσεις

25 Feb, 2021 Ώρα 08:44

Η Buell Motorcycles επιστρέφει!

Thumbnail

Τα νέα έπεσαν σαν βροντή στον κόσμο της μοτοσικλέτας καθώς η Buell Motorcycles επιστρέφει στην παραγωγή μοτοσικλετών. Η αμερικανική φίρμα του Erik Buell πλέον βρίσκεται στα χέρια της Liquid Asset Partners του Bill Melvin και ξεκινάει από το μηδέν προκειμένου να χτίσει ξανά το όνομά της στην αγορά μοτοσικλέτας.

Close

Η Buell ανακοίνωσε την παραγωγή 10 διαφορετικών μοντέλων μοτοσικλέτας μέχρι το 2024, ένα σχέδιο πολύ φιλόδοξο. Αυτό βέβαια θα το κάνει χρησιμοποιώντας μερικά υπάρχοντα μοντέλα όπως το superbike 1190RX και το γυμνό streetfighter 1190 SX.

 

Close

 

Η αρχή θα γίνει με τρία μοντέλα της πρώην EBR

Close

Στην πλατφόρμα των 1190 πάντως ο Eric Buell είχε στα σκαριά και ένα adventure μοντέλο το οποίο ποτέ δεν βρήκε τον δρόμο της παραγωγής, καθώς οι εξελίξεις οδήγησαν στο τέλος της εταιρείας. Τώρα όμως οι νέοι διαχειριστές έχουν στο πλάνο τους και αυτό το μοντέλο το οποίο παρουσίασαν στην ιστοσελίδα τους σε μορφή concept.

 

 

Πρόκειται για ένα Super Tourer (μοιάζει με το Ulysses) εξοπλισμένο με τον δικύλινδρο V72 κινητήρα των 1.190 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 180 ίππους. Από τις εικόνες φαίνεται να διατηρεί τον χαρακτηριστικό μεγάλο δίσκο φρένων εμπρός της εποχής Eric Buell, ενώ το πλαίσιο διατηρεί το χαρακτηριστικό του να παίζει τον ρόλο και του ρεζερβουάρ καυσίμου. Οι τροχοί είναι ασφάλτινοι 17 ιντσών, αλλά τα ελαστικά είναι ικανά για εκτός δρόμου διαδρομές με μεγάλες αυλακώσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη, ωστόσο μέσα στο 2021 και σίγουρα το 2022 θα έχουμε παρουσιάσεις από την Buell.

14 Apr, 2021 Ώρα 16:25

Ανώτατη διάκριση στην ασφάλεια για το νέο Renault Arkana

Thumbnail

Άλλη μια διάκριση ασφάλειας πρόσθεσε στην ήδη πλούσια λίστα της η Renault. Αυτή τη φορά πρόκειται για το Arkana. Το ολοκαίνουριο Coupe SUV, που αναμένεται σύντομα στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα, θα τοποθετείται μεταξύ των μοντέλων Captur και Kadjar.

Close

Στο καινούργιο Renault Arkana έχει απονεμηθεί η μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από τους ειδικούς του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP, καθιστώντας το σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον δρόμο. Διαθέτοντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας - συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς Advanced Systems Assistance Systems (ADAS) - το ολοκαίνουργιο Arkana ενισχύει τη δέσμευση της Renault για την κατασκευή των ασφαλέστερων οχημάτων για τους πελάτες της.

 

Close

 

Το νέο Renault Arkana είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία ADAS που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα των βοηθημάτων ασφαλείας με συστήματα όπως: το Adaptive Cruise Control με Stop&Go, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλών σημείων, το Lane Keep Assist και πολλά άλλα. Αυτά τα συστήματα ασφαλείας συνδυάζονται για να προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά στον οδηγό, στους επιβάτες και σε άλλους χρήστες του δρόμου.

Close

Πέραν από την ασφάλεια, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τον συνδυασμό της εντυπωσιακής σιλουέτας του coupe, την κομψή σχεδίαση και το δυναμικό εμπρόσθιο άκρο που συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα μοναδικό νέο μοντέλο SUV.