Ειδήσεις

19 Feb, 2020 Ώρα 21:55

Η εκπομπή Top Gear στην Κύπρο με γυρίσματα στην Achna Speedway!

Thumbnail

Η STS Events και το car.com.cy έχουν χαρμόσυνα νέα για τους φίλους της αυτοκινητιστικής κοινότητας της κύπρου! Βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι η μεγαλύτερη εκπομπή αυτοκινήτου στον κόσμο, το αγαπημένο μας Top Gear, έρχεται στην Κύπρο για να γυρίσει ένα επεισόδιο στη χώρα μας.

Close

Μετά από συζητήσεις με τους παραγωγούς της εκπομπής, η STS Events συμφώνησε με τον παραγωγό της εκπομπής ο οποίος ήρθε στην Κύπρο προ ημερών, για να γίνει ένα θέμα στην πίστα Achna Speedway. Τα παιδιά του Top Gear, έμειναν εντυπωσιασμένα με την πίστα Achna Speedway και την ενημέρωση που έτυχαν από τον Στέλιο Κυθρεώτη της STS Events, στο ότι η Κύπρος διαθέτει μια μεγάλη μάζα φίλων του γρήγορου, βελτιωμένου και JDM αυτοκινήτου. Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει ένα γύρισμα στην πίστα, με σενάριο που δεν μπορεί να αποκαλυφθεί!

H αποστολή του καναλιού είναι μεγάλη για το γύρισμα του επεισοδίου στην Κύπρο, και είναι πολύ σημαντικό για την χώρα μας, μια εκπομπή τέτοιου βεληνεκούς να βρίσκεται στην Κύπρο.

Close

Μείνετε συντονισμένοι στο car.com.cy για περισσότερες λεπτομέρειες, σύντομα!

29 Mar, 2020 Ώρα 19:06

Τα infotainment επηρεάζουν τις αντιδράσεις των οδηγών πιο πολύ από το αλκοόλ

Thumbnail

Τα συστήματα infotainment με τις όλο και μεγαλύτερες οθόνες τους έχουν μπει για τα καλά στον εξοπλισμό των καινούργιων αυτοκινήτων και στη ζωή μας. Σίγουρα είναι εντυπωσιακά και δημιουργούν μια high tech αίσθηση, ειδικά δε αν συνδυάζονται και με τα Android Auto και Apple CarPlay που ενσωματώνουν πλήρως τα αντίστοιχα smart phοnes, όμως μήπως εγκυμονούν και κινδύνους;

Close

Μια έρευνα της βρετανικής οργάνωσης οδικής ασφάλειας IAM RoadSmart, που δραστηριοποιείται από το 1956 στο συγκεκριμένο τομέα κατέληξε καταρχήν στο συμπέρασμα πως κατά μέσο όρο η κάθε ενασχόληση του οδηγού με τα παραπάνω συστήματα διαρκεί 16 δευτερόλεπτα. Σε αυτά τα 16 δεύτερα έχει πάρει τα μάτια του από το δρόμο και το αυτοκίνητο, αν κινείται με ταχύτητα 112 χλμ./ ώρα (αντιστοιχούν σε 70 μίλια την ώρα) έχει καλύψει 500 μέτρα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο της κατάστασης και των συνθηκών. Τρομακτικό…

Ακόμα πιο τρομακτικό είναι το πόσο πιο αργές γίνονται και οι αντιδράσεις των οδηγών, που επηρεάζουν τόσο την τήρηση της πορείας του εντός λωρίδας όσο και τις αποστάσεις ακινητοποίησης. Σύμφωνα και πάλι με την έρευνα οι αντιδράσεις οδηγού που έχει καταναλώσει αλκοόλ που τον φέρνει στα όρια της νομιμότητας μειώνονται κατά 12%.

Close

Η αντίστοιχη μείωση στη χρήση κάνναβης φτάνει το 21%, η πληκτρολόγηση μηνυμάτων και η χρήση κινητού χωρίς handsfree το 35% και 45% αντίστοιχα, ενώ η χρήση των Android Auto και Apple Car Play ανεβάζει τα αντίστοιχα ποσοστά στα εξαιρετικά υψηλά 53% και 57%. Οι τιμές, δυστυχώς, παραμένουν αρκετά υψηλές, 30% και 36%, ακόμα και με τη χρήση φωνητικών εντολών.

Ανησυχητικό είναι πάντως και το ότι οι οδηγοί δεν συνειδητοποιούν το χρόνο που πραγματικά αναλώνουν στη χρήση των δημοφιλών αυτών συστημάτων. Έχουν την αίσθηση πως δεν αφιερώνουν πάνω από 5 δεύτερα, ενώ ο πραγματικός μέσος όρος, όπως προαναφέραμε, είναι τα 16 δευτερόλεπτα. 

Close

 

Πηγή: CNN.gr