Ειδήσεις

28 Jan, 2020 Ώρα 10:50

Η ευκαιρία σου να κάνεις δική σου μια πραγματική Formula 1

Thumbnail

Δεν υπάρχει φίλος του αυτοκινήτου που δεν θα ήθελε να έχει δοκιμάσει μια βόλτα με πραγματική Formula 1 ενώ ακόμα και όσοι έχουν τα χρήματα να την αποκτήσουν, δύσκολα και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις μπορούν να το κάνουν.

Close

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η εταιρία Tour de Force από την Βρετανία, η οποία παρουσίασε ένα μονοθέσιο που μπορεί να αγοράσει ο καθένας (περίπου...). 

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρία, το TDF-1 είναι βασισμένο πάνω στο σασί της Marussia ή της Sauber του 2011 και 2012 αντίστοιχα, και έχει όλα όσα χρειάζονται για να αποκαλείται ένα αληθινό μονοθέσιο της F1.

Close

Υπάρχει δηλαδή το κανονικό αεροδυναμικό πακέτο και όλα τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου (αναρτήσεις, τροχοί σλικ της Pirelli), ενώ ο κινητήρας V8 έχει αντικατασταθεί από ένα μοτέρ της TDF που αποδίδει λίγο πάνω από τα 600 άλογα. Το κιβώτιο δεν είναι 7άρι αλλά 6άρι σειριακό, ενώ υπάρχει ακόμα και σύστημα DRS αλλά και τιμόνι όπως τα κανονικά της F1 με πολλά κουμπάκια και οθόνη.

Το βάρος του υπολογίζεται γύρω στα 600 κιλά, δηλαδή η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι κάτω και από το 1, οπότε είναι προφανές ότι χρειάζεται πολύ καλός οδηγός για να μπορέσει να το κουμαντάρει.

Close

Η εταιρία αναλαμβάνει να το μεταφέρει σε πίστες της επιλογής σας μαζί με ομάδα μηχανικών και εκπαιδευτή, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος είναι ιδιαίτερα μεγάλο (η TDF δεν ανακοινώνει νούμερα), οπότε ακόμα και ως αντίγραφο η Formula 1 θα παραμείνει μία υπόθεση για πολύ λίγους.

 

Πηγή: Caranddriver.gr

Tags
22 Feb, 2020 Ώρα 21:52

Το νέο super sport car της Maserati ονομάζεται MC20

Thumbnail

Στα τέλη Μαΐου, στη Μόντενα της Ιταλίας, η Maserati θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο της γκάμας της, με την κατασκευή του να γίνεται στο ιστορικό εργοστάσιο της Viale Ciro Menotti.

Close

 

 

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική φίρμα, το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία των super sport και ονομάζεται MC20. Τα δύο πρώτα γράμματα παραπέμπουν στο Maserati Corse και ο αριθμός στο 2020, έτος που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής της εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το όχημα θα δοθούν το επόμενο διάστημα. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, ωστόσο διακρίνονται η σιλουέτα του, τα διογκωμένα πίσω φτερά και οι τεράστιες εισαγωγές αέρα στους θόλους.

Close

 

Πηγη: Zougla.gr

Tags