Ειδήσεις

24 Sep, 2024 Ώρα 08:48

Η FIA θέλει να απαγορέψει τις βρισιές στην F1 και οι πιλότοι άρχισαν ήδη τα… “γαλλικά”

Thumbnail

Η FIA θέλει οι οδηγοί της Formula 1 να προσέχουν τη γλώσσα τους και ζήτησε από τη διοίκηση να περιορίσει τα team radios με βρισιές. Ορισμένοι οδηγοί, ωστόσο, θεωρούν ότι το διοικητικό όργανο του αθλήματος είναι υπερβολικά ευαίσθητο.

Close

«Μπορούν απλά να μην δημοσιοποιούν τα team radios που έχουν κακές λέξεις, οπότε είναι αρκετά απλό», δήλωσε ο Lando Norris. «Εμείς είμαστε οι τύποι που βρίσκονται στην έξαψη της στιγμής, κάτω από άγχος, κάτω από πίεση, είναι πολύ πιο εύκολο γι’ αυτούς να το λένε παρά για εμάς να το κάνουμε, επειδή είμαστε εκεί έξω και τα δίνουμε όλα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της FIA την Πέμπτη στη Σιγκαπούρη, ο Max Verstappen κλήθηκε να προσέξει τη γλώσσα του, αφού έβρισε όταν συζητούσε για το μονοθέσιό του στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Ολλανδός επεσήμανε ότι τα team radios της ομάδας θα μπορούσαν απλά να μην μεταδίδονται και ότι, «γενικά, φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι υπερβολικά ευαίσθητοι».

Close

 

 

«Θα πρέπει πιθανώς να έχετε μια μικρή καθυστέρηση στην μετάδοση των team radios ώστε να μπορείτε να λογοκρίνετε μερικά πράγματα, παρά να βάζετε περιορισμούς στους οδηγούς. Τι είμαστε; Πεντάχρονα, εξάχρονα;»

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για το γεγονός ότι δεν έχει ποτέ εκρήξεις και ρεσιτάλ βρισιών όπως άλλοι πιλότοι και εξήγησε το γιατί: ««Είναι καλό να έχεις κάποια συναισθήματα. Δεν είμαστε ρομπότ. Και για μένα, ο λόγος που το ελέγχω είναι επειδή υπάρχουν πάνω από 2.000 άνθρωποι που εργάζονται για να έχω αυτή τη θέση και να βρίσκομαι εκεί που είμαι», δήλωσε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. «Έχουμε πολλούς οπαδούς όλων των ηλικιών. Νομίζω ότι πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να βγάλουμε την επιθετικότητα κάπου αλλού και όχι στον ασύρματο».

Η F1 είναι αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με άλλα αθλήματα, καθώς οι οδηγοί έχουν μικρόφωνα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι αθλητές στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, μιλούν στα μέσα ενημέρωσης μόλις βγουν από τον αγωνιστικό χώρο όταν δεν υπάρχει πλέον η έξαψη της στιγμής.

18 Dec, 2025 Ώρα 13:53

Η BMW σαρώνει τις διακρίσεις σε θεσμούς βραβείων της γερμανικής αγοράς

Thumbnail

Τα μοντέλα της BMW πρωταγωνίστησαν σε δύο σημαντικούς θεσμούς βραβείων της γερμανικής αγοράς. Η BMW iX3, το πρώτο μοντέλο της Neue Klasse, κέρδισε το «Χρυσό Τιμόνι» ως η «Καλύτερη Καινοτομία» του 2025. Μία ακόμα διάκριση «Χρυσό Τιμόνι» που απονέμεται από το γερμανικό περιοδικό Auto Bild και την εφημερίδα Bild am Sonntag απονεμήθηκε στην BMW M5 Touring, το οποίο επικράτησε με άνεση στην «Ανώτερη/Πολυτελή Κατηγορία». Οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού Auto Zeitung ανέδειξαν επίσης τα μοντέλα της BMW νικητές σε οκτώ κατηγορίες οχημάτων. Στις διακρίσεις περιλαμβάνονται μοντέλα από την BMW Σειρά 1 έως την BMW Σειρά 5, καθώς και από την BMW iX1 έως την BMW X5. Τα οχήματα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης ήταν εξίσου επιτυχημένα με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, όπως η νέα BMW iX3. Επιπλέον, η BMW διατήρησε τον τίτλο της «Καλύτερης Μάρκας στον Κόσμο». Το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι» απονέμεται από το γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου «Auto Bild» και τη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Bild am Sonntag», του εκδοτικού οίκου Axel Springer SE. Θεωρείται από τα πιο έγκυρα βραβεία της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας ενώ απονέμεται από το 1976 και τιμά τα εξαιρετικά νέα οχήματα που κυκλοφορούν στη γερμανική αγορά. Οι υποψηφιότητες για την 49η διοργάνωση περιλάμβαναν 72 νέα μοντέλα από το 2025.

Close

 

 

Παράλληλα, το γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Auto Zeitung απονέμει τα βραβεία «Auto Trophy» από το 1987, γεγονός που τα καθιστά από τα πλέον έγκυρα βραβεία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 2025, περίπου 400 μοντέλα/μάρκες διαγωνίστηκαν σε 18 κατηγορίες, αντικατοπτρίζοντας το ευρύ φάσμα μοντέλων της γερμανικής αγοράς. Το διάστημα μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου και 21 Οκτωβρίου 2025, συνολικά 9.872 αναγνώστες συμμετείχαν στην ψηφοφορία, υποβάλλοντας τις ψήφους τους online ή ταχυδρομικά. Τελικά, οι αναγνώστες χάρισαν στην BMW και τα μοντέλα της εννέα διακρίσεις «Auto Trophy». Ποτέ στο παρελθόν ένας κατασκευαστής δεν είχε τόσο μεγάλη επιτυχία σε αυτό τον καταξιωμένο θεσμό. 

 

Close

 

Οι κατηγορίες στις οποίες τα μοντέλα BMW κατέκτησαν την πρώτη θέση:

«Το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία compact και οχημάτων πόλης»: BMW Σειρά 1 

«Το καλύτερο αυτοκίνητο στη Μεσαία Κατηγορία»: BMW Σειρά 2 Gran Coup é 

«Το καλύτερο αυτοκίνητο στην Ανώτερη/Πολυτελή κατηγορία»: BMW Σειρά 5 

«Το καλύτερο SUV μεταξύ 30.000 και 60.000 ευρώ»: BMW X3 

«Το καλύτερο SUV άνω των 60.000 ευρώ»: BMW X5 

«Το καλύτερο ηλεκτρικό sedan»: BMW i5 

«Το καλύτερο ηλεκτρικό SUV κάτω των 50.000 ευρώ»: BMW iX1 

«Το καλύτερο ηλεκτρικό SUV άνω των 50.000 ευρώ»: BMW iX3 

«Η καλύτερη μάρκα στον κόσμο»: BMW