Ειδήσεις

23 May, 2023 Ώρα 08:59

Η Hyundai γιορτάζει την αναγέννηση του πειραματικού μοντέλου Pony, το 1974!

Thumbnail

Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai γιόρτασε την αποκατάσταση του πειραματικού μοντέλου Pony, του 1974, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Villa Pliniana, στη λίμνη Como της Ιταλίας.

Close

Η εκδήλωση ήταν αφορμή για συνάντηση παλαιών και νέων μηχανικών και σχεδιαστών της Hyundai, προς τιμήν της αποκατάστασης του μοντέλου που αποτέλεσε την αρχή για τη σειρά Pony της εταιρείας. Για το Pony, η Hyundai είχε συνεργαστεί με τον ιταλικό οίκο δημιουργών Giugiaro και συγκεκριμένα με τον επινοητή του Giorgetto Giugiaro, ο οποίος φρόντισε για την πρώτη παρουσίαση του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τορίνο το 1974.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η Hyundai παρουσίασε το πειραματικό N Vision 74, που είναι προϊόν έμπνευσης από το πειραματικό Pony. Αυτά τα δύο μοντέλα αντιπροσωπεύουν σήμερα το παρελθόν και μέλλον της Hyundai και απεικονίζουν τη συνέχιση της φιλόδοξης πορείας της εταιρείας.

Close

“Παρά τη φτωχή βιομηχανική εικόνα της Κορέας στη δεκαετία του ’70, ο ιδρυτής της Hyundai έδωσε όλο το είναι του για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της οικονομίας της χώρας στη μεταπολεμική περίοδο. Εκφράζω της ευχαριστίες μου σε όσους από την Ιταλία και την Κορέα διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην τότε επιτυχία του Pony που ενίσχυσε σημαντικά τη βιομηχανία της χώρας”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Hyundai.

09 Jun, 2023 Ώρα 08:04

Porsche Mission X Concept. Ο προπομπός του νέου hypercar της εταιρίας

Thumbnail

Η Porsche θέλοντας να γιορτάσει τα 75α γενέθλια της, παρουσίασε το Mission X Concept, ένα νέο πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο hypercar της, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το οποίο υπόσχεται πως θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring.

Close

 

 

Σύμφωνα με την Porsche, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική 900 volt και θα έχει αναλογία 1 ίππου ανά 1 κιλό βάρους. Επίσης θα παράγει πολύ μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από την 911 GT3 RS και θα φορτίζει περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από την Taycan Turbo S.

 

Close

 

Ο σχεδιασμός του Mission X Concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της εταιρίας στο Le Mans. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με την “γυάλινη φούσκα” να καλύπτει τον χώρο των επιβατών που προστατεύεται από έναν εξωσκελετό από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

 

 

Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα από CFRP, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων ψηφιακός πίνακας οργάνων, αγωνιστικής σχεδίασης τιμόνι, με τον συνοδηγό να έχει μπροστά του μια βάση για την τοποθέτηση αναλογικών ή ψηφιακών χρονομέτρων.

 

 

Το πακέτο των μπαταριών είναι τοποθετημένο πίσω από το καθίσματα, σε μια λεγόμενη διάταξη “e-core” που προορίζεται να δημιουργήσει το ίδιο είδος δυναμικής συμπεριφοράς ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου.

 

 

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρων, ύψος 1,2 μέτρων, μεταξόνιο 2,73 μέτρων και φορά ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με τις τελευταίες να έχουν διαφανείς αερολεπίδες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες σαν τουρμπίνες για καλύτερη ψύξη των φρένων.