Ειδήσεις

23 May, 2023 Ώρα 08:59

Η Hyundai γιορτάζει την αναγέννηση του πειραματικού μοντέλου Pony, το 1974!

Thumbnail

Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai γιόρτασε την αποκατάσταση του πειραματικού μοντέλου Pony, του 1974, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Villa Pliniana, στη λίμνη Como της Ιταλίας.

Close

Η εκδήλωση ήταν αφορμή για συνάντηση παλαιών και νέων μηχανικών και σχεδιαστών της Hyundai, προς τιμήν της αποκατάστασης του μοντέλου που αποτέλεσε την αρχή για τη σειρά Pony της εταιρείας. Για το Pony, η Hyundai είχε συνεργαστεί με τον ιταλικό οίκο δημιουργών Giugiaro και συγκεκριμένα με τον επινοητή του Giorgetto Giugiaro, ο οποίος φρόντισε για την πρώτη παρουσίαση του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τορίνο το 1974.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η Hyundai παρουσίασε το πειραματικό N Vision 74, που είναι προϊόν έμπνευσης από το πειραματικό Pony. Αυτά τα δύο μοντέλα αντιπροσωπεύουν σήμερα το παρελθόν και μέλλον της Hyundai και απεικονίζουν τη συνέχιση της φιλόδοξης πορείας της εταιρείας.

Close

“Παρά τη φτωχή βιομηχανική εικόνα της Κορέας στη δεκαετία του ’70, ο ιδρυτής της Hyundai έδωσε όλο το είναι του για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της οικονομίας της χώρας στη μεταπολεμική περίοδο. Εκφράζω της ευχαριστίες μου σε όσους από την Ιταλία και την Κορέα διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην τότε επιτυχία του Pony που ενίσχυσε σημαντικά τη βιομηχανία της χώρας”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Hyundai.

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.